Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Γαλλία: «Σ α ρ ώ ν ε ι» στίς δημοσκοπήσεις η Μ.Λεπέν απέναντι σέ Ε.Μακρόν – «Βλέπει» προεδρία το 2022!Η μία μετά την άλλη οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στη Γαλλία (που σε αντίθεση με την Ελλάδα έχουν ακόμα κάποια αξιοπιστία) δείχνουν τη δεξιά Μαρί Λεπέν να κερδίζει σημαντικό έδαφος και πολλές φορές να προηγείται του Εμμανουήλ Μακρόν, ο οποίος συγκεντρώνει μεγάλη δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του στα εσωτερικά ζητήματα.Έτσι η μία μετά την άλλη μεγάλες εφημερίδες του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ χρίζουν πλέον τη Λεπέν ως το φαβορί των γαλλικών προεδρικών εκλογών του Μαϊου του 2022.

Η τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop έδειξε ότι στον πρώτο γύρο η Μαρίν Λεπέν θα αναδειχθεί πρώτη με 28% έναντι 24% του Μακρόν. 
Η δημοτικότητα της Λε Πεν έχει αυξηθεί μάλιστα τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες από τον περασμένο Οκτώβριο.

Το Ίδρυμα 'Jean-Jaures', μια γαλλική κεντροαριστερή δεξαμενή σκέψεως, προειδοποίησε τους συντηρητικούς ψηφοφόρους που απέρριψαν την κυρία Le Pen το 2017 πιθανότατα θα την ψηφίσουν αυτή τη φορά.

Πριν από τέσσερα χρόνια ο κ. Macron κέρδισε την προεδρία με εντυπωσιακό 66% έως 34% στο δεύτερο γύρο. 

Ωστόσο, μια νέα δημοσκόπηση της Harris Interactive έδειξε ότι αυτή η ψαλίδα των 32 πόντων έχει κλείσει στους ...8 και να έχει πτωτική τάση, με τη Λεπέν να συγκεντρώνει 46% και τον Μακρόν 54%.

Εάν οι συντηρητικοί ψηφοφόροι αγκαλιάσουν την κ. Λεπέν και το κόμμα της στο Εθνικό Μέτωπο, θα συντρίψει το αυτοαποκαλούμενο «δημοκρατικό μέτωπο» που είχε προηγουμένως κρατήσει την δεξιά μακριά από την εξουσία.

Αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία, είναι ότι όταν βγαίνει κάποιος καθαρόαιμος δεξιός υποψήφιος στον δεύτερο γύρο, αριστερά και κέντρο συνασπίζονται και ψηφίζουν μαζικά τον αντίπαλό του.

Τώρα όμως ο θυμός για την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, τη μετανάστευση και την τρομοκρατία προκάλεσε αύξηση της δημοτικότητας της Λεπέν και άρνηση πολλών κεντρώων και αριστερών να ψηφίσουν Μακρόν. 
Οι μισοί αριστεροί Γάλλοι ψηφοφόροι δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν τον κ. Macron για να νικήσει την αντίπαλό του.

Η νίκη για την κ. Λεπέν θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα για Βερολίνο και Βρυξέλλες, καθώς η κ. Λεπέν είναι έντονα ευρωσκεπτικίστρια.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!