Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Ο άνθρωπος που με κίνδυνο της ζωής του, α π α θ α ν ά τ ι σ ε τήν Γ Ε Ν Ο Κ Τ Ο Ν Ι Α των Αρμενίων (από τούς Τούρκους ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!)

 Η δικαίωση !

Την ημέρα που η ισχυρότερη χώρα του κόσμου, οι ΗΠΑ, αναγνωρίσουν την αρμενική  Γ ε ν ο κ τ ο ν ί α  από τους Τούρκους - και αυτή η αναγνώριση φαίνεται πως πλησιάζει - δεν θα δικαιωθεί μόνο το ομόδοξο αρμενικό έθνος, αλλά και ο Άρμιν Βέγκνερ (φωτό). 

Ο άνθρωπος που με κίνδυνο της ζωής του απαθανάτισε τη γενοκτονία με εκατοντάδες φωτογραφίες και ντοκουμέντα και που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην αρμενική υπόθεση! 

Για τους Αρμένιους και τους Εβραίους ο Άρμιν Βέγκνερ (1886-1978) ανήκει στους «Δίκαιους των λαών».

Στα νεανικά του χρόνια ο Γερμανός Άρμιν Βέγκνερ υπήρξε εθελοντής υπαξιωματικός του υγειονομικού στο στρατό των Νεότουρκων και ένας από τους σημαντικότερους αυτόπτες μάρτυρες της αρμενικής γενοκτονίας στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Έχοντας εύκολη πρόσβαση, λόγω της ιδιότητάς του, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των εκτοπισμένων Αρμενίων φωτογράφισε και κατέγραψε τα απάνθρωπα γεγονότα της Γενοκτονίας, που σημάδεψαν για πάντα τη ζωή του.

Τα εκατοντάδες ντοκουμέντα γίνονται γνωστά στη Γερμανία πριν λήξη ο πόλεμος και αποτελούν την αιτία που το 1917 ο Βέγκνερ απολύεται από τον γερμανικό στρατό...

Το 1919 και πριν ακόμα παρθούν οι μεγάλες αποφάσεις για τη μεταπολεμική Τάξη Πραγμάτων, στέλνει επιστολή στον Αμερικανό Πρόεδρο Γ. Ουΐλσον, ζητώντας τήν δικαίωση για το 1,5 εκατομμύριο θυσιασθέντων Αρμενίων με στόχο την ανακήρυξη ανεξάρτητου αρμενικού κράτους.Μέχρι το 1924 ο Βέγκνερ παρουσιάζει τις μαρτυρίες του και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα σε διάφορες πόλεις, Βερολίνο, Βιέννη, Μπρέσλαου. 

«Βουβοί μάρτυρες» που κανείς δεν θέλει να γνωρίζει. 

Το δριμύ «κατηγορώ» του Βέγκνερ για την πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα πέρασε όμως σύντομα στη λήθη.

Ο Βέγκνερ γνώριζε από «πρώτο χέρι» ότι στη γενοκτονία συμμετείχαν ενεργά – στον σχεδιασμό αλλά και στην εκτέλεση – και ανώτατοι Γερμανοί αξιωματικοί, οι οποίοι δεν είχαν απλώς επιρροή στις στρατιωτικές δυνάμεις των Οθωμανών, αλλά και αρχηγικές θέσεις. 

Όπως ο στρατηγός Όττο Λίμαν φον Σάντερς, ο επικεφαλής της γερμανικής στρατιωτικής αποστολής στην Τουρκία.
ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
ΠΟΥ ΕΠΕΙΣΕ (!) ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΠΟΝΤΙΩΝ - ΑΡΜΕΝΙΩΝ,
ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ
ΑΡΧΙΚΟΥΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟΥΣ....

Η γερμανική συμμετοχή στο οθωμανικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας ήταν καθοριστική και το 2015 θεωρήθηκε από την ίδια τη γερμανική βουλή σαν «γερμανική συνυπευθυνότητα». 
O  ΔΙΑΒΟΗΤΟΣ "ΓΕΡΜΑΝΟΣ" ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΟΤΤΟ ΛΙΜΑΝ ΦΟΝ ΣΑΝΤΕΡΣ,
ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ
ΠΗΛΙΚΙΟ - ΦΕΣΙ !
(ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 
ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΜΕΡΑΝΙΑΣ. ΜΕΤΑ
ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΝ
"ΧΑΪΔΕΨΑΝ" ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΗΝ
ΜΑΛΤΑ, ΟΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ...
ΒΙΒΛΙΟ!...).

Όχι μόνο λόγω του εξοπλισμού των Τούρκων αλλά και επειδή Γερμανοί αξιωματικοί συμμετείχαν, ακόμα και προσωπικά στη Γενοκτονία των Αρμενίων. 

Μερικοί ιστορικοί πιστεύουν μάλιστα ότι ο «ιθύνων νους πίσω από τις εκτοπίσεις» ήταν ο στρατηγός Φρίντριχ Μπρόνσαρτ φον Σέλντορφ, που υπηρέτησε περίπου ως Αρχηγός Επιτελείου του οθωμανικού στρατού.

Ο Βέγκνερ υπέστη ναζιστικές διώξεις για το συγγραφικό του έργο, αλλά και για τις δημόσιες διαμαρτυρίες του (έστειλε επιστολή στον Χίτλερ μόλις δύο μήνες από την ανάληψη της εξουσίας) για τις διώξεις κατά των Εβραίων της Γερμανίας. Συλλαμβάνεται και φυλακίζεται για μερικούς μήνες. 

Τελικά, αναγκάστηκε το 1936 να καταφύγει μαζί με την Εβραία γυναίκα του στην Ιταλία, όπου και έζησε ως ενεργός πολίτης στα κινήματα ειρήνης το υπόλοιπο της ζωής του, μέχρι το θάνατό του το 1978...


https://proskynitis.blogspot.com/2021/04/blog-post_82.html

2 σχόλια:

  1. Μπορεί να γλίτωσαν προσωρινά την ανθρώπινη δικαιοσύνη όλοι αυτοί οι συνυπεύθηνοι για αυτές τις γενοκτονίες αλλά στο ουρανιο δικαστήριο που δεν έχει συνηγόρους σίγουρα έλαβαν την καταδίκη τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Γερμανοί άτιμη φάρα... Πήραν παράδειγμα απο τους Μογγολους και τελοιοποιησαν τις γενοκτονίες και τις Εθνοκαρθασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!