Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΣΤΗΝ ...ΡΩΣΙΑ ;



 Πῶς ; Ἑβραϊκή αὐτόνομη περιοχή; 

Γιά νά ᾿δοῦμε πού βρίσκεται...  


φωτό

Καί τί διαβάζουμε σχετικῶς :

Το Valdgeym είναι μια αγροτική τοποθεσία ( σέλο ) στην περιοχή Birobidzhansky της εβραϊκής αυτόνομης περιφέρειας, Ρωσία. 

Το Valdgeym ήταν το μέρος όπου ιδρύθηκε το πρώτο συλλογικό αγρόκτημα στην Εβραϊκή Αυτόνομη Περιφέρεια... ιδρύθηκε το 1928 από μια ομάδα Εβραίων εποίκων από τις περιοχές της σύγχρονης Λιθουανίας , της Λετονίας και της Πολωνίας ... ( ἀπό : Valdgeym)
  


Καί : 

Η Εβραϊκή Αυτόνομη Περιφέρεια ( JAO ) είναι στη ρωσική Άπω Ανατολή, που συνορεύουν με Κράι Χαμπάροβσκ και Περιφέρεια Αμούρ στην Ρωσία και επαρχία Χαϊλονγκτζιάνγκ στην Κίνα . 

Το διοικητικό της κέντρο είναι η πόλη του Birobidzhan .

Στο ύψος του στα τέλη της δεκαετίας του 1940, ο εβραϊκός πληθυσμός στην περιοχή έφτασε στα 46.000 - 50.000 περίπου, περίπου το 25% του συνολικού πληθυσμού.

Από την απογραφή του 2010 , ο πληθυσμός του JAO ήταν 176.558 άτομα...

Μέχρι το 2010, σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε το Ρωσικό Γραφείο Απογραφής, υπήρχαν μόνο 1.628 Εβραίοι που έχουν απομείνει στο JAO (λιγότερο από 1% του πληθυσμού της περιοχής), ενώ οι Ρώσοι εθνικοί αποτελούσαν το 92,7% του πληθυσμού JAO. 



Ο Ιουδαϊσμός ασκείται μόνο από το 0,2% του πληθυσμού του JAO.

Το άρθρο 65 του Συντάγματος της Ρωσίας ορίζει ότι η JAO είναι η μόνη αυτόνομη περιφέρεια της Ρωσίας . Είναι μία από τις δύο επίσημες εβραϊκές δικαιοδοσίες στον κόσμο, η άλλη είναι το Ισραήλ ...(ἀπό :  ἑβραϊκή αὐτόνομη περιφέρεια)

Πῶς νά τό ἐξηγήσῃς;

Δέν νομίζω πώς ὑπάρχει λογική ἐπ᾿αὐτοῦ. 

Ἔ κάπως ἔτσι θά διεκδικήσουν καί κάποιοι ἄλλοι τά ...δικαιώματά τους καί μία πιθανή ἀνεξαρτησία.

Θά τά ζήσουμε καί ἐμεῖς ἐδῶ στήν Ἑλλάδα. 

Δέν τό πιστεύετε;

Πελασγική

[ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: https://sxolianews.blogspot.com/2020/12/blog-post_89.html]

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!