Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Τί είναι τό 'ΣΧΕΔΙΟΝ ΑΝΤΙΝΙΑ' ; ( Προσέξτε τούς χάρτες... )

 

'ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΝΙΑ'
 Τοπίο της Παταγονίας

Τον δέκατο ένατο αιώνα, η βρετανική κυβέρνηση παρ' ότι είχε σχέδιο ιδρύσεως εβραϊκού κράτους στήν σημερινή Ουγκάντα, την Αργεντινή, ή την Παλαιστίνη, τελικά δεν το έπραξε.... 

Η Αργεντινή ελεγχόταν τότε από το Ηνωμένο Βασίλειο και, με πρωτοβουλία του εβραίου "βαρώνου" στη Γαλλία Maurice de Hirsch, είχε γίνει καταφύγιο για τους Εβραίους που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τα 'πογκρόμ' στην Κεντρική Ευρώπη.

Σήμερα, το Ισραήλ έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην Παταγονία, είτε επιδιώκοντας την εκμετάλλευση της Ανταρκτικής, είτε προκειμένου να δημιουργήσει μια εφεδρική βάση οπισθοδρόμησης σε περίπτωση ήττας στην Παλαιστίνη.

Η Παταγονία είναι μια εκτεταμένη γεωγραφική περιοχή που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Αργεντινής και της Χιλής. 
Είναι πολύ πλούσια σε φυσικούς πόρους και ελάχιστα κατοικημένη.Οι βλέψεις του Ισραήλ για την Πατραγονία δημοσιοποιήθηκαν μέσα από ένα φυλλάδιο που κυκλοφόρησε στην Αργεντινή από αντισιωνιστές στρατιωτικούς, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα κατά του Juan Perón (τότε δημιουργήθηκε ισχυρό αντισημιτικό ρεύμα στις τάξεις των στρατιωτικών που ανέτρεψαν την κυβέρνηση του Perón). 

Το φυλλάδιο αυτό κατήγγελλε το νέο Κράτος του Ισραήλ, ότι προετοίμαζε εισβολή στην Παταγονία, το λεγόμενο «Σχέδιο Αντίνια».

Σήμερα αποδεικνύεται ότι οι αντισιωνιστές της Αργεντινής, που τότε κατηγορήθηκαν ως συνωμοσιολόγοι, είχαν δίκιο και ότι υπήρξε όντως ένα εβραϊκό σχέδιο για την Παταγονία.

Το σχέδιο άρχισε να αποκαλύπτεται μετά τον πόλεμο στα νησιά Φώκλαντ το 1982. 

Την εποχή εκείνη η στρατιωτική κυβέρνηση της Αργεντινής προσπαθούσε να ανακτήσει τα νησιά αυτά, τα οποία βρίσκονταν υπό βρετανική κατοχή για ενάμιση αιώνα. 

Ο ΟΗΕ αναγνώρισε τήν νομιμότητα της αξίωσης της Αργεντινής, αλλά το Συμβούλιο Ασφαλείας καταδίκασε τη χρήση βίας από πλευράς της για την επανάκτηση αυτών των εδαφών.
 
Το διακύβευμα ήταν τεράστιο επειδή τα χωρικά ύδατα του Αρχιπελάγους των Φώκλαντ δίνουν πρόσβαση σε όλον τον πλούτο της ηπείρου της Ανταρκτικής.

Στο τέλος του πολέμου, το Λονδίνο επέβαλε μια ιδιαίτερα σκληρή συνθήκη ειρήνης στο Μπουένος Άϊρες. 
Οι ένοπλες δυνάμεις της Αργεντινής αποδυναμώθηκαν. 

Ο έλεγχος του νότιου εναέριου χώρου της επικράτειάς τους και της Ανταρκτικής πέρασε στήν δικαιοδοσία της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας ('Royal Air Force'- 'R.A.F.') και έπρεπε να ενημερώνουν το Ηνωμένο Βασίλειο για όλες τις δραστηριότητές τους. 

Το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ, εκμεταλλευόμενα τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρει η συνθήκη ειρήνης για τα Φώκλαντ, ξεκίνησαν ένα νέο σχέδιο στην Παταγονία.

Ο Εβραίος δισεκατομμυριούχος Joe Lewis  άρχισε να αποκτά τεράστια εδάφη στη νότια Αργεντινή και στη γειτονική Χιλή... 
Σήμερα, οι ιδιοκτησίες του καλύπτουν σε έκταση πολλές φορές το μέγεθος του κράτους του Ισραήλ. 

Βρίσκονται στη Γη του Πυρός (Tierra del Fuego), στο ακραίο νότιο μέρος της ηπείρου και περικυκλώνουν μεταξύ άλλων το Lago Escondido, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε αυτό, παρά την ύπαρξη αντίθετης δικαστικής απoφάσεως.

Ο Εβραίος δισεκατομμυριούχος κατασκεύασε ένα ιδιωτικό αεροδρόμιο, με διάδρομο προσγείωσης 2 χιλιομέτρων, για να δέχεται πολιτικά και στρατιωτικά αεροπλάνα μεταφορών. 

Ο ισραηλινός στρατός διοργάνωσε «στρατόπεδα διακοπών» για τους στρατιώτες του στην Παταγονία. 
Κάθε χρόνο, 8-10.000 στρατιώτες του Ισραήλ, περνάνε δύο εβδομάδες στήν γή του Joe Lewis...

Αν και στη δεκαετία του ’70, ο στρατός της Αργεντινής είχε γνωστοποιήσει ότι παρατήρησε την κατασκευή 25.000 κατοικιών (!) στην Παταγονία, καταγγέλλοντας την κατασκευή αυτή ως μέρος του 'Σχεδίου Αντίνια', σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες κατοικίες έχουν κατασκευαστεί. 

Είναι αδύνατο να ελεγχθεί η κατάσταση των εργασιών, δεδομένου ότι αυτές οι γαίες είναι ιδιωτικές και το 'Google Earth' έχει εξουδετερώσει (...) τις δορυφορικές φωτογραφίες της περιοχής, όπως συμβαίνει με τίς στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ατλαντικής Συμμαχίας. 


Επιπλέον, η γειτονική Χιλή έχει παραχωρήσει μια υποβρύχια βάση στο Ισραήλ (!!!!!), ενώ σήραγγες έχουν σκαφτεί για την επιβίωση στον πολικό χειμώνα.

Ταυτόχρονα προωθείται η απόσχιση της Παταγονίας από τη Χιλή και την Αργεντινή! 


Ως πρόσχημα χρησιμοποιούνται οι Ινδιάνοι 'Μαπούτσε', που κατοικούν στην Παταγονία, τόσο την αργεντίνικη όσο και τη χιλιανή. 

Αυτοί βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν έμαθαν την επανενεργοποίηση της Resistencia Ancestral Mapuche (Προγονική Αντίσταση των Μαπούτσε — RAM), μιας μυστηριώδους οργάνωσης διεκδίκησης της ανεξαρτησίας. 

Σήμερα όμως η RAM θεωρείται πλέον από την αριστερά ως νομιμοποιημένο αποσχιστικό κίνημα. 
Οι δε ηγέτες των Μαπούτσε χρηματοδοτούνται  από τον ..."George Soros".

Σήμερα, λοιπόν, είναι ξεκάθαρο ότι το Ισραήλ έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εκμετάλλευσης της Ανταρκτικής, ή δημιουργεί μια εφεδρική βάση οπισθοδρόμησης σε περίπτωση ήττας στην Παλαιστίνη.

https://ristorante-verona.blogspot.com/2019/02/blog-post_26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!