Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Η τηλεόραση που σέ ....βλέπει ΤΙ κάνεις!


Η νέα γενιά των τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας (HDTV) και των καλωδιακών που πωλούνται στο κοινό, περιέχει δυνατότητες (τό κείμενο αυτό νά υπογραμμισθεί, είναι γραμμένο πρίν 10 χρόνια...) που δεν έχουν πολύ γίνει γνωστές από τις εταιρείες τεχνολογίας: κάμερες, μικρόφωνα και αισθητήρες, που έχουν την ικανότητα κα-τα-γρα-φής του κάθε τι που συμβαίνει στο σαλόνι, (ή στην κρεββατοκάμαρα)... 


Όχι πολύ διαφορετικά από τις τηλε-οθόνες στο μυθιστόρημα του George Orwell «1984», η τηλεόραση θα είναι σύντομα σε θέση να παρακολουθεί ακόμα και να αναλύει διεξοδικά όλα τα άτομα, που θα βρίσκονται στην περιοχή των τηλεοπτικών συσκευών.
 
Η εταιρία τηλεπικοινωνιών, Verizon, κατέθεσε πρόταση για κατοχύρωση μιας νέας εφαρμογής που θα έχει ως στόχο την στοχευμένη διαφήμιση, που βασισμένη σε πληροφορίες που θα συλλέγονται από την παρατήρηση της συμπεριφοράς του κοινού. 

Ειδικά διαμορφωμένα συστήματα κάμερας και μικροφώνων, ενσωματωμένα στις τηλεοράσεις των καταναλωτών, θα εντοπίζουν συμπεριφορές, συζητήσεις, ανθρώπους, αντικείμενα ή ακόμα και κατοικίδια που βρίσκονται κοντά στον χώρο της τηλεόρασης.

Αν το σύστημα, για παράδειγμα, καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ένα ζευγάρι τσακώνεται, τότε θα στείλει αυτήν την πληροφορία στον κεντρικό εξυπηρετητή και αυτός, με τη σειρά του, θα εμφανίσει στην τηλεόραση του σαλονιού, ή σε οποιαδήποτε κινητή συσκευή, μία διαφήμιση για σύμβουλο γάμου. 

Αν οι πληροφορίες που συλλέξει ο «Μεγάλος Αδελφός» της Verizon, δείχνουν ότι το ζευγάρι περνάει ένα ρομαντικό απόγευμα, τότε θα εμφανιστεί διαφήμιση για ταξίδια δύο ατόμων, ή για προσφορές λουλουδιών, ή ακόμα και διαφημίσεις - προτάσεις ρομαντικών ταινιών.

Για πολλά χρόνια οι υπεύθυνοι τεχνολογίας ήθελαν να χρησιμοποιήσουν συσκευές όπως το Kinect της Microsoft, για να εξελίξουν τη στοχευμένη διαφήμιση, όμως η Verizon πηγαίνει τη συγκεκριμένη τεχνολογία ένα βήμα παραπέρα με τη νέα της πατέντα που περιγράφεται από την εταιρία ως «Μέθοδοι και Συστήματα για Παρουσίαση Διαφημίσεων που Σχετίζονται με την Συμπεριφορά των Χρηστών».
ΔΕΙΤΕ  Ε Δ Ω :

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

5 σχόλια:

 1. Καλά τα λες αλλά ποιος σε ακούει... Μιλάμε για τον μεγαλύτερο εθισμό που βίωσε το ανθρώπινο είδος για το οποίο φυσικά δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα απεξάρτησης ούτε "ειδικοί" να επισημάνουν τον κίνδυνο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άν είστε τακτικός αναγνώστης, θά είχατε δεί τήν ανάρτησή μας πρό μηνών, γιά τό τί είπε ένας από τούς 4 εφευρέτες της τηλεοράσεως που ήταν ρωσικής καταγωγής, ότι "ούτε γιά μία στιγμή δέν θά άφηνε τά παιδιά του μπροστά στήν οθόνη της τηλεοράσεως"!
   Μέ δύο λόγια "ΣΚΥΛΟΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕ" που τήν έφτιαξε ο ίδιος ο εφευρέτης της!

   Διαγραφή
  2. Σεβαστέ διαχειριστά του site , αναγνώστες και αναγνώστριες του άρθρου , ιδανική λύση είναι να σχεδιάσουμε 1 μ ε σ α ί ο δάχτυλο ακριβώς απέναντι από την TV .

   Διαγραφή
  3. https://www.youtube.com/watch?v=tu3cc-qgfYU

   https://www.youtube.com/watch?v=gEyTWcVXMaE

   https://www.youtube.com/watch?v=0ikEBB2voY8

   https://www.youtube.com/watch?v=gY1px0mg56U

   Διαγραφή
  4. Καί οι 4 αυτοί σύνδεσμοι υπερπολύτιμοι καί εξόχως α φ υ π ν ι σ τ ι κ ο ί! Είθε νά "ξεκουνίσουν" τό δυνατόν περισσότερους καί ευχαριστούμε θερμώς!

   Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!