Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ! / Η Τουρκία ΕΚΛΕΙΣΕ τον εναέριο χώρο της, σέ πολιτικά καί στρατιωτικά αεροσκάφη, που μεταφέρουν στρατιώτες πρός Συρία! Γιατί τώρα……Έγινε νέα συμφωνία Τουρκίας - Μπάϊντεν νά πάρει η Τουρκία τον Κούρδικο θύλακα στήν Συρία. Ανοίγει καί τό Κουρδικό....

 


Τώρα φτάσαμε στην εγκοπή στήν μέση της κλεψύδρας της σύγκρουσης… 

Η Τουρκία έκλεισε τον εναέριο χώρο της στα πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη της Ρωσίας που μεταφέρουν στρατιώτες προς τη Συρία αφότου πληροφόρησε σχετικά τη Ρωσία αναφέρει το TRT. 


Την δήλωση έκανε ο ΥΠΕΞ Τουρκίας Τσαβούσογλου. Αυτό μεταδίδει το TASS επικαλούμενο την εφημερίδα Sabah.

Σημειλογικά η Τουρκία επιτίθεται.. στη Ρωσία καθώς η πρώτη γιορτάζει την Ημερά της Εθνινής Κυριαρχίας.

.Έγινε νέα συμφωνία Τουρκίας-Μπάιντεν να πάρει η Τουρκία τον Κούρδικο θύλακα στη Συρία. Ανοίγει και το Κουρδικό. Αυτό είναι το παζάρι. Η Τουρκία άμεσα κινητοποιήθηκε να διεκδικήσει αυτό που τις παραχωρεί ο Μπαίντεν. Οι ΗΠΑ χρειάζονται την Τουρκία στη ρωσοΝΑΤΟική σύγκρουση και τις δίνουν ό,τι ζητήσει….

Εδώ και μέρες διακινείται αυτή η πληροφορία από συριακής πλευράς . Αναμενόμενη η πρόκληση όπως περίμεναν κι αναζωπύρωση των τρομοκρατικών επιθέσεων.

«Έχουμε κλείσει τον εναέριο χώρο για ρωσικά στρατιωτικά και ακόμη και πολιτικά αεροσκάφη που πετούν προς τη Συρία. Εκδίδαμε [κάθε φορά] άδεια για τρεις μήνες. Η άδεια λήγει τον Απρίλιο. Ο Πρόεδρός μας [ο Τούρκος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν] το είπε επίσης στον Πούτιν στον Ρώσο Πρόεδρο. Μετά από αυτή υπάρχει αναστολή των πτήσεων», είπε ο Τσαβούσογλου.

Σημείωσε ότι η Τουρκία δεν επέβαλε κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ωστόσο έχει κλείσει τα Στενά Βοσπόρου επικαλούμενη την Συνθήκη Μοντρέ μέτρο που πλήττει κυρίως τη Ρωσία και τώρα κλείνει και τον εναέριο της σε Ρωσία.. Επιχειρείται αποκοπή Ρωσίας -Συρίας ( ρώσικες βάσεις εκεί) ή έστω σημαντική παρεμπόδιση…

«Είμαστε μια χώρα που δεν συμμετέχει στις κυρώσεις. Εάν μια εταιρεία [από τη Ρωσική Ομοσπονδία] θέλει να δραστηριοποιηθεί, πρέπει να συμμορφώνεται με τους νόμους μας και το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο υπουργός. Δεν λαμβάνει οικονομικά μέτρα άλλοι και είναι πολλοί αυτοί ανέλαβαν να τρέξουν αυτό το κομμάτι ωστόσο η Τουρκία ανάλαβε τον πιο ζωτικό αντιρωσικό ρόλο να την χτυπήσει στρατηγικά γεωστρατηγικά. Θέλουν μια Ρωσία περίκλειστη…

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι η Άγκυρα θα προσχωρήσει στις κυρώσεις κατά της Μόσχας μόνο εάν εγκριθούν από τον ΟΗΕ.Το τοπίο ξεκαθαρίζει.. το συριακό και το ουκρανικό είναι ένας πόλεμος. Πόλεμος ΝΑΤΟ Δύσης κατά Ρωσίας και περιφερειακών συμμάχων της..Αλλά κυρίως η εξέλιξη αυτή διαβάζεται από το εξής..Έγινε νέα συμφωνία Τουρκίας-Μπάιντεν να πάρει η Τουρκία τον Κούρδικο θύλακα στη Συρία. Ανοίγει και το Κουρδικό.

Η εξέλιξη αυτή επέρχεται καθώς η Τουρκία τις τελευταίες μέρες έχει εντείνει τις επιθέσεις της σε κούρδικο θύλακα σε Ιράκ και Συρία.

Κι ενώ στο Αzovstal παραμένουν αποκλεισμένοι πολιορκημένοι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ ξένοι μισθοφόροι και οι επίλεκτοι ναζιστές του Αζόφ πρώτη γραμμή κατά Ρωσίας.. εκβιασμός με ΝΑΤΟική σφραγίδα..

Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί όλα τα μέσα πίεσης κατά Ρωσίας…

Οδεύουμε αργά ή γρήγορα σ’ έναν μεγάλο ρωσοτουρκικό πόλεμο καθώς το ΝΑΤΟ θα ρίξει στο πεδίο τη μεγάλη του εν ύπνω ( σστο ρωσικό) περιφερειακή δύναμη που λέγεται Τουρκία. Η Τουρκία θα κατακερματιστεί ….

Η Ρωσία δεν θα κηρύξει ειδική επιχείρηση αλλά αληθινό πόλεμο κατά Τουρκίας κι εκεί η οικουμένη θ΄αντιληφθεί ποια είναι η δύναμη της…

Η Τουρκία θα είναι η επόμενη Ουκρανία. Σε ρόλο χρήσιμου επιτήδειου ο Ερντογάν. 

Το ΝΑΤΟ όπως και στην ουκρανική πρόβα με τον ηθοποιό Ζελένσκι δεν θα εμπλακεί άμεσα το ίδιο και οι ΗΠΑ... 

Ποντάρουν στην αποδυνάμωση Ρωσίας μέσα από συνεχή νέα μέτωπα που θα της ανοίγουν…

2 σχόλια:

  1. Χριστός Ανέστη , ώ Έλληνες !!! Εάν δεν έλεγε ο Παϊσιος πως θα προηγηθεί εισβολή σε δυο τρία νησιά και πείνα όσο κρατάν τα λάχανα , θα ήμουν σίγουρος πως έφτασε το τέλος τής Τουρκίας !!! Τώρα δεν ξέρω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Άγιος Γεώργιος είχε προειδοποιήσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία:

    http://apantaortodoxias.blogspot.com/2022/04/blog-post_288.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!