Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Θ α ύ μ α θεραπείας, μετά από βάπτιση!Το κείμενο αυτό αποτελεί μεταφορά και επιμέλεια προφορικής αφηγήσεως του ιερέως Γεωργίου Μαξίμοβ, σε 'βίντεο' με τίτλο «Θαύμα θεραπείας μετά από βάπτιση». 


Βλ. 

Θα ήθελα να σας διηγηθώ ένα θαυμαστό περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα στην ιεραποστολή μας στις Φιλιππίνες.

Σε ένα από τα χωριά της περιφέρειας Κισόν, ο Τζέφρι Μαρμόλ πέθαινε από μια άγνωστη αρρώστια. Το πρόβλημα ήταν ότι το στομάχι του δεν μπορούσε να δέχεται τροφές. 

Η φτωχή του οικογένεια δεν είχε χρήματα για να κάνει σωστή διάγνωση και θεραπεία, οπότε οι συγγενείς μπορούσαν μόνο να παρακολουθούν πώς ο Τζέφρι σβήνει σιγά-σιγά. 

Ήδη με τη σκέψη τους τον είχαν αποχαιρετήσει. 

Όταν είχε γνωρίσει ορθόδοξους ιεραποστόλους και όταν είχε μάθει για την Ορθοδοξία, ο Τζέφρι αποφάσισε να βαπτιστεί. 

Τη βάπτιση την τέλεσαν οι ιεραπόστολοι ο πατήρ Αλέξιος και ο πατήρ Δαβίδ. 

Ο Τζέφρι βαπτίστηκε με το όνομα Αθανάσιος. 

Μαζί του βαπτίστηκε η γυναίκα του και τα δύο παιδιά του. Μετά τη βάπτιση, το πρόβλημα που είχε στο στομάχι ξαφνικά εξαφανίστηκε πλήρως. 

Ο Αθανάσιος μπορούσε, πλέον, να καταναλώνει τροφές κανονικά και άρχισε να γίνεται καλά και να παίρνει βάρος. Τον ρώτησαν:

– Τι άλλαξε μετά τη βάπτιση;

– Τώρα, μπορώ να τρώω καλά.

– Σε ταλαιπωρεί κάτι ακόμα;

– Όχι, τίποτα.

– Μετά τη βάπτιση σου πονάει το στομάχι σου;

– Όχι.

– Και με τον Τζέιμς (γιο του Αθανασίου); Αυτός, μήπως, αρρώστησε, όταν τον βύθισαν στον ωκεανό;

– Όχι.

– Είχε αρρωστήσει μετά τη βάπτιση;

– Όχι.

Ο Αθανάσιος δείχνει ότι τα πλευρά του δεν εξέχουν πλέον. Δεν είναι εξουθενωμένος. 

Είναι ευτυχισμένος που θεραπεύτηκε. Το μόνο που τον λυπεί είναι που στη διάρκεια της ασθένειας δεν μπορούσε να τρώει αυτά που του έστελναν οι άνθρωποι. 

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Αθανάσιος, όταν έγινε καλά, ήταν να πάει στην πλησιέστερη ορθόδοξη εκκλησία, στον Ιερό Ναό του Χριστού Σωτήρος, στην πόλη Ταγκαϊτάϊ, όπου υπηρετεί ο πατήρ Δαβίδ (Γραμπς), για να ευχαριστήσει τον Κύριο για την θεραπεία. Πρόσφατα, έχει στείλει βίντεο με ευχαριστίες προς τους πατέρες που τον βάπτισαν και προς όλους όσοι προσεύχονταν για αυτόν και όσοι του έστελναν τρόφιμα.

Στο βίντεο ο Αθανάσιος λέει: «Γεια σας! Είμαι ο Αθανάσιος. Τώρα βρίσκομαι στην περιφέρεια Μπικόλ. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους όσοι με βοηθούσατε. 

Πλέον, είμαι δυνατός. Θα συνεχίσω να προσεύχομαι. Ευχαριστώ που μου χαρίσατε μια δεύτερη ζωή. Ευχαριστώ πολύ! Είμαι ξανά δυνατός. Έτσι είμαι τώρα, όπως με βλέπετε».

4/19/2022

Πηγή 

http://orthodoxy-rainbow.blogspot.com/2022/04/blog-post.html

1 σχόλιο:

  1. εδώ ταιριάζει απόλυτα να τραγουδά κάνεις "Τις θεός μέγας ως ο Θεός ημών;!!!!!!!
    Συ εί ο Θεός ο ποιών θαυμάσια μόνο"!!!!!!!
    μιλάμε φοβερά πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!