Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

«Φύγετε, νά φύγουμε» οἱ ἑβραῖοι ἀπό τήν Ῥωσσία, μετά τήν μερική ἐπιστράτευσιν πού κήρυξε ὁ Ποῦτιν....

Περίπου 6.500 Ρώσοι έφτασαν στο Ισραήλ από την ημέρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τα σχέδια να κηρύξει μερική επιστράτευση και οι αρχές μετανάστευσης πιστεύουν ότι ο αριθμός των νέων μεταναστών από τη Ρωσία θα αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες... ( ἐδῶ)

Στίς 21 τοῦ περασμένου μῆνα,ὁ Ποῦτιν κήρυξε μερική ἐπιστράτευσιν λέγοντας πώς θά χρησιμοποιήσουν ὅλα τά ὅπλα πού διαθέτουν γιά νά προστατευτοῦν ἀπό τίς ἀπειλές τοῦ ΝΑΤΟ, ὅπως εἶπε. 

Λοιπόν, ξέρετε τί γίνεται στήν Ῥωσσία ἀπό ἐκείνη τήν ἡμέρα ; 


Μετά την κήρυξη μερικής επιστράτευσης από τον Πούτιν, τα ισραηλινά διαβατήρια είναι σε μεγάλη ζήτηση για τούς Ρώσο-Εβραίους 

Ένας Ρώσος στρατιωτικός απευθύνεται σε έφεδρους σε ένα σημείο συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια της μερικής επιστράτευσης, με στόχο την υποστήριξη της στρατιωτικής εκστρατείας της χώρας στην Ουκρανία, στην πόλη Volzhsky στην περιοχή του Βόλγκογκραντ, Ρωσία, 28 Σεπτεμβρίου 2022

Μερικοί Ρώσο- Εβραίοι φοβούνται να επιστρέψουν στη Ρωσία και άλλοι αναζητούν ισραηλινά διαβατήριαστον απόηχο της μερικής επιστράτευσης πολιτών του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για το μέτωπο στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

«Όλοι θέλουν ένα ισραηλινό διαβατήριο, αλλά περιμένουμε έναν χρόνο για να κλείσουμε ραντεβού», είπε ο αρχιραβίνος της Ρωσίας Berel Lazar σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Mishpacha .

«Δεν πιστεύω ότι είναι έτοιμοι να φύγουν», είπε ο Λάζαρ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης σχετικά με τους Ρώσο-Εβραίους.

«Ο κόσμος θέλει ασφάλεια, να έχει διαβατήριο αν χρειάζεται. Αλλά δεν έχουμε δει κύμα aliyah ( ἔχουμε ξαναγράψει τί σημαίνει Ἀλίγια. Εἶναι ἡ μαζική μετανάστευση στό Ἰσραήλ τῶν ἑβραίων τῆς διασποράς) – δεν υπήρξε μείωση στον αριθμό των μελών της κοινότητας», είπε στον εκδότη του εβραϊκού περιοδικού Mishpacha Aryeh Erlich .

Ωστόσο, ο Λάζαρ φέρεται να είπε ότι πιστεύει επίσης ότι οι Ρώσο-Εβραίοι αναζητούν μια ισχυρή κοινότητα στη Ρωσία. «Θέλουν κάποια πηγή δύναμης. θέλουν μια κοινότητα στο πλευρό τους αν συμβεί κάτι».

«Όλοι θέλουν ένα ισραηλινό διαβατήριο, αλλά υπάρχει ένας χρόνος αναμονής για να κλείσουμε ραντεβού».

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μιλά με τον Αρχιραβίνο της Ρωσίας Μπερέλ Λαζάρ κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Φόρουμ του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ, 23 Ιανουαρίου 2020

Ο Λάζαρ έφτασε στη Ρωσία το 1992 με τη σύζυγό του, Χάνα, για να αναβιώσει την εβραϊκή ζωή στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Είπε ότι τώρα ηγείται ενός δικτύου 200 απεσταλμένων σε ολόκληρη τη Ρωσία, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ραβίνοι.

........................

« Κάνουμε ό,τι μπορούμε, χρησιμοποιώντας όλες τις διασυνδέσεις μας για να προστατεύσουμε τους Εβραίους της Ουκρανίας καθώς και τους πολλούς ιερούς τόπους στην Ουκρανία», είπε ο Λάζαρ.

 «Πολλά μέλη της οικογένειας των Ρώσων σλουχίμ (ἀπεσταλμένοι μέλη τοῦ χασιδικοῦ κινήματος chabad, πού ἐργάζονται γιά τήν διάδοση τοῦ ἱουδαϊσμού καί τοῦ χασιδισμοῦ. ἐδῶ ) εξακολουθούν να βρίσκονται στην Ουκρανία και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε και να τους προσφέρουμε ηθική υποστήριξη καθώς και οικονομική βοήθεια».

Ο Λάζαρ είπε στον Έρλιχ ότι οι ρωσικές αρχές γνωρίζουν αυτή τη βοήθεια και γνωρίζουν ότι δεν εμπλέκεται πολιτική. «Η πολιτική και τα εθνικιστικά συμφέροντα δεν έχουν καμία σχέση με εμάς και η ρωσική κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό». Διαβάζουμε στήν "The Jerusalem Post"

Τήν εἴδησιν μᾶς τήν μετέφερε ὁ ἀναγνώστης-σχολιαστής ΕΑΦ μέ σχόλιόν του ἐδῶ : 

« Μετα την μερικη επιστρατευση που κηρυξε ο Πουτιν στην Ρωσσια ....."ρωσσο"-εβραιοι λακανε σαν κατσαριδες που τρεχουν να κρυφτουν οταν σηκωσεις την πετρα που κρυβονται απο κατω. Ετσι εξηγουνται και τα ....χιλιομετρα ουρες αυτοκινητων στα ομορα κρατη με την Ρωσσια...» 

Εὐχαριστοῦμε ἀγαπητέ ! 

Τόσο παραστατικά τό περιέγραψες λές καί τίς ἔβλεπα μπροστά μου,τίς σιχαμένες καί δέν τίς ἀντέχω μέ ΤΙΠΟΤΑ λέμε !!! 

Ὁρῖστε καί τό φευγιό πρός τίς ὅμορες χῶρες. Ἀκόμη καί μέ διπλά διαβατήρια τήν κάνουν! Τούς ἔπιασαν οἱ ἀρχές τῆς Ἐσθονίας. ...

Οι Μογγόλοι συνοριοφύλακες ελέγχουν οχήματα που φτάνουν από τη Ρωσία στο μογγολικό συνοριακό σημείο ελέγχου, τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίουἐδῶ)

Συνοριακό φυλάκιο Φινλανδίας ἐδῶ)


Ἡ Πελασγική

3 σχόλια:

  1. Είναι μια καλή ευκαιρία για να καθαρίσει η Ρωσία από τα εβραϊκά σκατά τα οποία καλό είναι να μην επιτραπεί να επιστρέψουν ξανά.Μακαρι να γίνει το ίδιο σε περιπτωση Ελληνοτουρκικού πολέμου..Ολοι οι ροζάκηδες να γίνουν λούηδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΣΤΟΣ Ο 12.16! ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΛΛΗΣΕ Η ΕΒΡΑΙΛΑ ΣΑΝ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!