Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

"Ταξιδεύοντας μέ χίλιους ΔΥΟ κόπους"!....


Ο πατήρ ΤΙΜΟΘΕΟΣ , ο Πατριαρχικός επίτροπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στο Αν. Κογκό, σε μια περιοχή που Ευαγγελίζεται ο ΛΟΓΟΣ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ


Αγαπητοί φίλοι και φίλες, καλό και ευλογημένο μήνα! 

Είμαι ήδη στην Uvira (Νότιο Κίβου) από χθες το απόγευμα, για Ιεραποστολική περιοδεία!

Από την περασμένη Τετάρτη, που φύγαμε από την Goma, περνώντας από Gisenyi, Kigali, Rwamagana, Kamembe, με τον Συντονιστή της Ιεράς μας Επισκοπής μας Γκόμας, κ. Μωυσή Biteko, έχουμε ταξιδέψει συνολικά 20 ώρες, τις περισσότερες από τις οποίες κάτω από έντονες βροχοπτώσεις.



Έχουμε ήδη διανύσει σχεδόν 700 χιλιόμετρα μέσα από τα δάση για να φτάσουμε στην πόλη Uvira.

Ο δρόμος θα ήταν σύντομος αν είχαμε περάσει από το Μπουρούντι, αλλά λόγω πολιτικών προβλημάτων μεταξύ των γειτονικών μας χωρών, απαιτείται γραπτή άδεια από την κυβέρνηση του Μπουρούντι για όποιον έρχεται στο Μπουρούντι, περνώντας από τη Ρουάντα.



Έπρεπε λοιπόν αναγκαστικά να φύγουμε από την Rwamagana προς το Κιγκάλι, 3 ώρες με το λεωφορείο.

Και από το Κιγκάλι μέχρι την Ουβίρα στο Κονγκό κάναμε 9 ώρες μέσα στα δάση με λεωφορείο που ήταν και για επιβάτες και για τα εμπορεύματα!!! 

Υπερβολικά κουρασμένοι και εντελώς εξαντλημένοι.

Στη Rwamagana, ο π. Δημήτριος Riziki από την Uvira μας περίμενε ήδη για να μας συνοδεύσει στην Uvira. 

Θα μείνουμε λοιπόν εδώ για 3-4 ημέρες, για να δούμε και να μιλήσουμε με τους Ορθόδοξους πιστούς της πόλεως Uvira της Ι. μας Επισκοπής Γκόμας, να τους κηρύξουμε τον λόγο του Θεού και να βαφτίσουμε τους κατηχουμένους.


ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ  ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΓΚΟΜΑΣ
Ο Λογαριασμός της Ι. Επισκοπής Γκόμας στο Κονγκό είναι: 
Όνομα: TIMOTHEE NTUMBA MUSUNGAYI. Χώρα: Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αριθμός τραπεζικού μας λογαριασμού: 520000138271793. Το IBAN: 00011150520000138271793. Επωνυμία της τράπεζας: BCDC (EQUITY BANK). Swift (BIC) : BCDCCDKI.
Μπορείτε να προσφέρετε τις δωρεές σας επίσης και μέσω του κάτωθι λογαριασμού του Συλλόγου μας στην Ελλάδα «Φίλοι Ιεραποστολικού Έργου π. Τιμοθέου Ntumba στο Κονγκό » . 
Swift-Bic Τράπεζας Alpha Bank: CRBAGRAA
Το IBAN είναι: GR4501401620162002002015349
Γράψετε ως αιτιολογία το ονοματεπώνυμό σας για να ξέρουμε ότι είναι από σας για να σας ενημερώσουμε ότι τα λάβαμε. Επίσης γράψετε ότι τα στέλνετε για την Ιεραποστολή στην Ι. Επισκοπή Γκόμας ( Ανατολικό Κονγκό). 
Η Σελίδα Face book του Συλλόγου μας είναι: Φίλοι Ιεραποστολικού έργου π. Τιμοθέου Ntumba.
Τα στοιχεία επικοινωνίας μας στην Αφρική είναι:
Τηλ : +243815386620
E-mail : timotheosntumba@gmail.com
Face Book: Timotheos Ntumba
E-mail της Ι. Επισκοπής: eglisegoma@gmail.com
Blog : https://timotheosntumba.blogspot.com

Ευχαριστώ τα παιδιά του Ορθόδοξου Σχολείου « Άγιον Όρος» της Ενορίας « Άγιος Βασίλειος» Uvira για τη θερμή υποδοχή που μου επιφύλαξαν και αυτή τη φορά κάτω από δυνατό ήλιο τον καύσωνα.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/10/blog-post_47.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!