Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Μαθητές Α΄Γενικοῦ Λυκείου ... Σ : « Ο ὐ δ έ π ο τ ε γιορτάσαμε τήν ἐπέτειο τοῦ "Πολυτεχνείου" »......

φωτό Ὁ μῦθος "Πολυτεχνεῖο" ( κατασκευάζοντας γενίτσαρους)
"Ουδέποτε γιορτάσαμε την επέτειο του "Πολυτεχνείου" .


Πρώτον, γιατί η εξέγερση του "Πολυτεχνείου" όχι μόνο δεν αποκατέστησε τη δημοκρατία, αλλά αποτέλεσε το έναυσμα για μια νέα δικτατορία, εκείνη του Ιωαννίδη.


Δεύτερον, πρόκειται για έναν "μύθο", ο οποίος χαλκεύτηκε από την Αριστερά για να νομιμοποιήσει τους αγώνες της και να ξεπλύνει το βεβαρημένο ιστορικό μητρώο της.

Τρίτον, γιατί αποτελεί αντικείμενο μονοπωλήσεως από τους αντιεξουσιαστές προκειμένου να προωθήσουν τη διασάλευση της έννομης τάξεως.

Τέταρτον, γιατί η δημοκρατία αποκαταστάθηκε στις 24/07/74.

Πέμπτον, γιατί η γενιά του "Πολυτεχνείου" γέννησε μόνο κρατικοδίαιτους κηφήνες και ευθύνεται αποκλειστικώς για την διάβρωση θεσμών και αξιών.

Ἐκτον, κανείς δεν αντιστάθηκε στη χούντα. Μια χαρά πέρασαν όλοι"

" ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ............Σ "

Ἀπό τήν ἀγαπητή μας ἀναγνώστρια καί φίλη,καθηγήτρια Λυκείου,Θεοδώρα Παλαιολόγου,ἐδῶ :

Ἔχω τήν αἴσθηση, νά μήν πῶ τή βεβαιότητα, πώς οἱ μαθητές ἀρχίζουν καί ἀφυπνίζονται πλέον...Σᾶς παραθέτω κείμενο τῶν μαθητῶν μου πού τό κυκλοφόρησαν σήμερα στό σχολεῖο μέ ἀφορμή τή σημερινή ἐπέτειο.

Σ᾿εὐχαριστῶ πολύ ἀγαπητή Θεοδώρα κι᾿εὔχομαι οἱ ἀφυπνισμένοι νέοι μας νά πολλαπλασιάζονται,κάθε χρόνο, μέ γεωμετρική πρόοδο !

Ἡ Πελασγική

1 σχόλιο:

  1. Εαν δεν μπορειτε να καταλαβετε τι σημαινει ο Μαης του '68,τι εξεγερση,τι επανασταση,αν δεν ζησατε γεγονοτα,απλα σας ενοχλει το ξεβολεμα των κυρ-παντεληδων,προκειμενου να αγωνιατεπώς θα αποκαθηλωσετε αγωνες,ασχοληθειτε με τα πρωιναδικα.Το αν το Πολυτεχνειο[ξεχναμε την Νομικη επιτηδες]εφερε τον Ιωαννιδη,τη διχοτομηση,αν οι νεκροι απ'εξω ηταν εξαιτιας του κυνηγιου αγριογουρουνου,αν ολοι γιναν ρεμπεσκεδες,αφηστε να τα ξερουν καποιοι παλιοι.Εσεις κοιταξτε να ραγιαδισετε απεναντι στην σημερινη χουντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!