Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

ΠΡΑΣΙΝΑ...ΑΛΟΓΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΖΩΝΗ – 690.000 ΟΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ.

  Σχεδόν 700.000 οχήματα θα πρέπει να παραμείνουν εκτός χρήσης στο μέλλον - ή να πληρώνουν χρήματα για τις μετακινήσεις τους: Η βρετανική κυβέρνηση κηρύσσει την πρωτεύουσα περιβαλλοντική ζώνη.



Μια οδική πινακίδα σηματοδοτεί την αρχή της ζώνης εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών (ULEZ). Συνοδευόμενη από έντονη κριτική από τη βρετανική συντηρητική κυβέρνηση, η ζώνη χαμηλών εκπομπών του Λονδίνου επεκτάθηκε σε ολόκληρη την περιοχή της πόλης.
Φωτογραφία: Frank Augstein/AP/dpa



Epoch Times, 29 Αυγούστου 2023

Σχεδόν 700.000 οχήματα θα πρέπει να παραμείνουν εκτός χρήσης στο μέλλον - ή να πληρώνουν χρήματα για τις μετακινήσεις τους: Η βρετανική κυβέρνηση κηρύσσει την πρωτεύουσα περιβαλλοντική ζώνη.

Συνοδευόμενη από έντονη κριτική από τη συντηρητική βρετανική κυβέρνηση, η ζώνη χαμηλών εκπομπών του Λονδίνου επεκτάθηκε, την Τρίτη, σε ολόκληρη την πόλη. Ο δήμαρχος Sadiq Khan υπερασπίστηκε τις ενέργειές του. Όχι μόνο οι άνθρωποι στο κέντρο της πόλης, αλλά όλοι οι Λονδρέζοι έχουν δικαίωμα σε καθαρό αέρα, δήλωσε ο πολιτικός του σοσιαλδημοκρατικού Εργατικού Κόμματος στο BBC.

Ο Khan δήλωσε στο Times Radio ότι δεν ήταν ούτε πολιτική κατά των αυτοκινήτων ούτε κατά των αυτοκινητιστών. Το 90% όλων των οχημάτων πληρούν ήδη τις απαιτήσεις εκπομπών που τους δίνουν το δικαίωμα να εισέρχονται δωρεάν. £ 160 εκατομμύρια είναι διαθέσιμα για μετατροπές ή νέες αγορές.


Οι τουρίστες πρέπει να δηλωθούν εκ των προτέρων

Πρόσφατα, μόνο τα οχήματα που πληρούν ορισμένα πρότυπα εκπομπών επιτρέπεται να οδηγούν προς και μέσω του Λονδίνου δωρεάν. Επί του παρόντος, εκτιμάται ότι 690.000 οχήματα δεν πληρούν τις απαιτήσεις μόνο στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι οδηγοί τους θα πρέπει να πληρώνουν 12,50 λίρες (14,50 ευρώ) την ημέρα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα επιβληθεί πρόστιμο έως και 180 £. Οι τουρίστες πρέπει επίσης να είναι προσεκτικοί: ακόμη και αν τα οχήματά τους είναι φιλικά προς το περιβάλλον, πρέπει να εγγραφούν εκ των προτέρων.

Ο υπουργός Μεταφορών Mark Harper κατηγόρησε τον Khan ότι θέλει να κλείσει την τρύπα του προϋπολογισμού της πρωτεύουσας με την επέκταση της ζώνης χαμηλών εκπομπών Ulta (ULEZ). «Δεν πρόκειται για ατμοσφαιρική ρύπανση, πρόκειται για τη συγκέντρωση χρημάτων», δήλωσε ο Harper στο GB News.

Η ζώνη χαμηλών εκπομπών του Λονδίνου είχε αποφασιστεί από τον τότε συντηρητικό δήμαρχο Μπόρις Τζόνσον. Σύμφωνα με παρατηρητές, οι Τόρις του πρωθυπουργού Rishi Sunak επικρίνουν τώρα τόσο έντονα την επέκταση προκειμένου να κερδίσουν ψήφους από τους αυτοκινητιστές στις γενικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για το 2024. Στις δημοσκοπήσεις, οι Εργατικοί προηγούνται επί του παρόντος.

Στο Λονδίνο, οι κάτοικοι έχουν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί κατά της επέκτασης. Περίπου 300 κάμερες παρακολούθησης έχουν καταστραφεί ή κλαπεί τους τελευταίους μήνες. (DPA/κόκκινο)


ΠΗΓΗ: https://www.epochtimes.de/politik/ausland/ganz-london-wird-umweltzone-690-000-fahrzeuge-erfuellen-vorgaben-nicht-a4391098.html?utm_source=nl-morning-expired&src_src=nl-morning-expired&utm_campaign=nl-morning_2023-08-30&src_cmp=nl-morning_2023-08-30&utm_medium=email&est=C2tfIFr6nWaoj29WUOU6iwEfcg4wgHQhFfxsvFpyweZMbKrNT05O1gpVHqU%3D&utm_term=news5&utm_content=5



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Στα δικαστήρια θα μπορούν να πηγαίνουν τους γονείς τους ανήλικοι μέχρι και 14 ετών στην Γερμανία, για να αλλάξουν το φύλο τους
    https://newsfire.gr/sta-dikastiria-tha-boroun-na-pigainoun-tous-goneis-tous-anilikoi-mechri-kai-14-eton-stin-germania-gia-na-allaxoun-to-fylo-tous/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!