Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑ ΣΑΣ (!!!!!!!!!!!!!)



Η Ευρώπη κατέχει την πρώτη θέση, στο έργο 1+ εκατομμυρίων γονιδιωμάτων, που ξεκίνησε το 2018. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο ΠΟΥ απαιτεί από κάθε χώρα να δημιουργήσει ένα εργαστήριο αλληλούχισης γονιδιωματικής
Θέλουν έναν Θαυμαστό Νέο Κόσμο και τον θέλουν ΤΩΡΑ !!!!!!!!!!!!!

Εσείς θα πάρετε μωρά δοκιμαστικού σωλήνα;;;;;;



Από την Meryl Nass, MD


https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/policies/1-million-genomes

Τι προσπαθούν να επιτύχουν οι υπογράφοντες;

Οι υπογράφουσες χώρες έχουν διάφορους στόχους. Μεταξύ αυτών, είναι:

  • διασφάλιση της διαθεσιμότητας κατάλληλης τεχνικής υποδομής σε ολόκληρη την ΕΕ, η οποία θα επιτρέπει την ασφαλή, ομόσπονδη πρόσβαση σε γονιδιωματικά δεδομένα;

  • διασφάλιση ότι οι δεοντολογικές και νομικές επιπτώσεις της γονιδιωματικής είναι σαφείς και λαμβάνονται υπόψη·

  • διασφάλιση ότι το ευρύ κοινό και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στα κράτη μέλη και στις υπογράφουσες χώρες είναι καλά ενημερωμένοι σχετικά με τη γονιδιωματική, προκειμένου να διασφαλιστεί η υιοθέτησή της από τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και η ενσωμάτωσή της στην εξατομικευμένη υγειονομική περίθαλψη.


Η ΕΕ ως παγκόσμιος παράγοντας γονιδιωματικής

Ζούμε σε μια εποχή όπου η γονιδιωματική γίνεται όλο και πιο σημαντική παγκοσμίως. Η γονιδιωματική συνεργασία και έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να είναι επικεντρωμένη στον πολίτη και φιλική προς τον ασθενή. Θα πρέπει να διασφαλίζει ότι εφαρμόζονται τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα για τη χρήση, την πρόσβαση και την αποθήκευση γονιδιωματικών δεδομένων. Το 1+MG είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα αυτού του είδους στον κόσμο και συμβάλλει κυρίως στον καθορισμό παγκόσμιων προτύπων σε αυτόν τον τομέα. Η σύνδεση με τον ευρωπαϊκό χώρο δεδομένων υγείας θα δώσει πρόσθετη ώθηση στο δυναμικό πληροφόρησης προς όφελος των ερευνητών, των επαγγελματιών του τομέα της υγείας και όλων των πολιτών, τελικά.

Η ΕΕ θέλει το γονιδίωμα όλων, αλλά ξεκινά με 1 εκατομμύριο και πλέον ευρωπαίους πολίτες. Ενώ είναι αλήθεια ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν μεγάλα ιατρικά οφέλη για τα άτομα όσον αφορά την «εξατομικευμένη ιατρική», μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι μέχρι στιγμής αυτά τα οφέλη δεν έχουν υλοποιηθεί, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις θεραπείας του καρκίνου.

Οι κυρίαρχες δυνάμεις θέλουν πρόσβαση στο γονιδίωμά σας και θέλουν να το μοιραστούν (έναντι αμοιβής;) και να κερδίσουν χρήματα από την κατοχύρωση των γονιδίων σας, αν διαθέτετε κάποια που παρέχουν ειδικά οφέλη.

Η εφαρμογή της γλώσσας "υψηλότερα πρότυπα" όταν μιλάμε για το πιο προσωπικό σας απόκτημα είναι ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ να πείτε ότι Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ. Σχεδιάζουν επίσης να ΣΥΝΔΕΣΟΥΝ το ΓΟΝΙΔΙΩΜΑ σας ΜΕ τα ΑΡΧΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΣ.

Έχω πει ότι οι τροποποιήσεις του ΔΥΚ και το νεώτερο «Κείμενο του Προεδρείου» της συνθήκης πανδημίας του ΠΟΥ απαιτούν και τα δύο από τα έθνη να κατασκευάσουν εργαστήρια γονιδιωματικής και να εκτελέσουν αλληλούχιση. Ενώ με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι μπορεί απλώς να θέλουν να αλληλουχήσουν ιούς που βρίσκονται στη φύση, αυτό το έργο της ΕΕ σας λέει ποια είναι πραγματικά η επιθυμία για ένα παγκόσμιο πρόγραμμα αλληλούχισης.

Αυτό θα μπορούσε να είναι Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΟΡΦΗ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ τις ΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ (καθώς και τα ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ), τα οποία ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΚΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΧΑΤΕ.

Στο βιβλίο μου αυτό περιγράφεται πόσο ποταπό έργο είναι.

Φυσικά, το Wellcome Trust έχει τα βρώμικα δάχτυλά του (και) σε αυτή την πίττα, μαζί με τη Big Pharma. Ποιόν νομίζετε ότι αυτό θα βοηθήσει πραγματικά; Τα εμβόλια COVID θα έπρεπε να έχουν καταστήσει σαφές ότι οι κυβερνήσεις, η μεγάλη φιλανθρωπία (ειδικά η Wellcome) και οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες δεν έχουν τα συμφέροντά μας στην καρδιά τους.

Μια σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα σημαίνει δαπάνη δημόσιου χρήματος για ιδιωτικά αγαθά. Συχνά συνδυάζεται με αποποίηση ευθύνης. Το 2023 σημαίνει διαφθορά.

https://www.sanger.ac.uk/news_item/whole-genome-sequencing-data-on-200000-uk-biobank-participants-are-made-widely-available-for-research-through-unique-public-private-partnership/

Αυτό το σύνολο δεδομένων αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη μεμονωμένη έκδοση δεδομένων WGS στον κόσμο[2]. Όταν συνδυαστεί με την εκτεταμένη ποσότητα δεδομένων σχετικά με τον τρόπο ζωής, τη βιοχημική, την απεικόνιση και την έκβαση της υγείας που έχουν ήδη διατηρηθεί για τους συμμετέχοντες στη UK Biobank, θα επιτρέψει στους ερευνητές να κατανοήσουν καλύτερα το ρόλο της γενετικής για τα αποτελέσματα της υγείας και να προωθήσουν την ανακάλυψη και ανάπτυξη φαρμάκων.

Η αλληλούχιση ολόκληρου του γονιδιώματος (WGS) όλων των 500.000 συμμετεχόντων στη UK Biobank είναι το πιο φιλόδοξο έργο του είδους του που έχει αναληφθεί ποτέ. Έχει χρηματοδοτηθεί μέσω σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα στην οποία συμμετέχουν οι Amgen, AstraZeneca, GlaxoSmithKline (GSK) και Johnson & Johnson[3], μαζί με την Wellcome και το UK Research and Innovation (UKRI), και η αλληλούχιση έχει πραγματοποιηθεί από την deCODE Genetics και το Wellcome Sanger Institute[4]. Η απελευθέρωση αυτών των 200.000 ολόκληρων γονιδιωμάτων σήμερα θα ακολουθηθεί από τη δημοσίευση των δεδομένων WGS για τους υπόλοιπους 300.000 συμμετέχοντες στις αρχές του 2023.


Αυτό το σύνολο δεδομένων αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη μεμονωμένη έκδοση δεδομένων WGS στον κόσμο[2]. Όταν συνδυαστεί με την εκτεταμένη ποσότητα δεδομένων σχετικά με τον τρόπο ζωής, τη βιοχημική, την απεικόνιση και την έκβαση της υγείας που έχουν ήδη διατηρηθεί για τους συμμετέχοντες στη UK Biobank, θα επιτρέψει στους ερευνητές να κατανοήσουν καλύτερα το ρόλο της γενετικής για τα αποτελέσματα της υγείας και να προωθήσουν την ανακάλυψη και ανάπτυξη φαρμάκων.

Η αλληλούχιση ολόκληρου του γονιδιώματος (WGS) όλων των 500.000 συμμετεχόντων στη UK Biobank είναι το πιο φιλόδοξο έργο του είδους του που έχει αναληφθεί ποτέ. Έχει χρηματοδοτηθεί μέσω σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα στην οποία συμμετέχουν οι Amgen, AstraZeneca, GlaxoSmithKline (GSK) και Johnson & Johnson[3], μαζί με την Wellcome και το UK Research and Innovation (UKRI), και η αλληλούχιση έχει πραγματοποιηθεί από την deCODE Genetics και το Wellcome Sanger Institute[4]. Η απελευθέρωση αυτών των 200.000 ολόκληρων γονιδιωμάτων σήμερα θα ακολουθηθεί από τη δημοσίευση των δεδομένων WGS για τους υπόλοιπους 300.000 συμμετέχοντες στις αρχές του 2023.α


ΠΗΓΗ: https://merylnass.substack.com/p/they-want-your-genome-europe-goes?utm_source=substack&utm_medium=email



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Γ. Φίλης : Τα νησιά δεν μας τα χάρισαν, κερδίσαμε δυο ναυμαχίες
    https://www.youtube.com/watch?v=eVg_Im7m0ks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί γιά τό γονιδίωμά μας, θά πάρουν τό.....μακρύτερό μας..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!