Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Η νέα ατζέντα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του ελβετικού Καντονιού του Τιτσίνο (*) προωθεί την «ρευστότητα των φύλων». ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ & ΓΟΝΕΙΣ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ - Οι πόλεις του Λουγκάνο και του Λοκάρνο ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΝΕΙΜΟΥΝ τη «ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΟ» στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Πηγή εικόνας: https://www.redbubble.com/shop/leave+the+kids+alone

Την περασμένη εβδομάδα, αναφερθήκαμε στη σχολική ατζέντα 2023-2024 που παρουσίασε το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού (DECS) του ελβετικού καντονιού του Τιτσίνο (https://transition-news.org/gender-ideologie-offiziell-an-tessiner-schulen-angekommen). Η ημερήσια διάταξη πρέπει να διανεμηθεί στους μαθητές της πέμπτης τάξης και στους μαθητές γυμνασίου. Δύο σελίδες της έκδοσης ασχολούνται με το θέμα της «ταυτότητας φύλου» και προκάλεσαν έντονη κριτική.

Το νεαρό κίνημα HelvEthica, το οποίο κατάφερε να εξασφαλίσει δύο έδρες στο Μεγάλο Συμβούλιο στις εκλογές των καντονιών τον Απρίλιο, ανέφερε σε δήλωσή του (https://www.tio.ch/rubriche/ospite/1690120/genere-helvethica-ticino-agenda-identita):

«Με το πρόσχημα της συμπερίληψης, της καταπολέμησης του εκφοβισμού και των διακρίσεων και της προστασίας των μειονοτήτων, τα παιδιά διδάσκονται την ιδεολογία ότι το αρσενικό ή το θηλυκό είναι ένα εσωτερικό συναίσθημα ή αντίληψη».

Υπήρξε επίσης κριτική από διάφορες πλευρές ότι η ατζέντα αναμιγνύει τους όρους ταυτότητα φύλου και ομοφυλοφιλία.

Ως αποτέλεσμα, ορισμένοι μικρότεροι δήμοι ανακοίνωσαν ότι ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΝΕΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. (https://www.tio.ch/ticino/cronaca/1690915/l-agenda-scolastica-nella-bufera-alcuni-comuni-non-la-distribuiranno)

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, οι μεγάλοι δήμοι του Λουγκάνο και του Λοκάρνο ακολούθησαν το παράδειγμά τους, όπως ανέφερε το Ticinonline (https://www.tio.ch/ticino/attualita/1691551/lugano-e-locarno-non-distribuiranno-l-agenda-scolastica-2023-2024). Οι μαθητές της πέμπτης τάξης των μεγαλύτερων και τρίτων μεγαλύτερων δήμων στο Τιτσίνο δεν θα λάβουν την αμφιλεγόμενη ατζέντα.

Ο Lorenzo Quadri, δημοτικός σύμβουλος του Λουγκάνο, δήλωσε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι επί του παρόντος απρόθυμοι να συζητήσουν το θέμα της ταυτότητας φύλου με τους μαθητές.

Το Λοκάρνο, ωστόσο, αφήνει σε κάθε οικογένεια να αποφασίσει αν θα μεταβιβάσει ή όχι τη σχολική ατζέντα στα παιδιά της.


Πηγή:

Ticinonline: Lugano e Locarno non distribuiranno l'agenda scolastica 2023/2024 - 24 Αυγούστου 2023 (https://www.tio.ch/ticino/attualita/1691551/lugano-e-locarno-non-distribuiranno-l-agenda-scolastica-2023-2024)



ΕΠΙΣΗΣ:

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας αποφαίνεται ότι ο λόγος κατά των ΛΟΑΤ τιμωρείται με φυλάκιση

Οι Βραζιλιάνοι που καταδικάζονται για «ομοφοβικά» σχόλια εναντίον ενός ατόμου θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν φυλάκιση 2-5 ετών.

https://www.lifesitenews.com/news/brazils-supreme-court-rules-anti-lgbt-speech-is-punishable-with-prison-time/





ΠΗΓΗ: https://transition-news.org/schweiz-lugano-und-locarno-werden-die-gender-schulagenda-nicht-an-primarschuler


(*) καντόνι του Τιτσίνο: ιταλόφωνο, κατά πλειοψηφία καθολικό καντόνι


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!