Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα χριστιανών που έχουν φτιάξει μια εκκλησία στα μέτρα τους...



Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα χριστιανών, που μάλλον αποτελεί την πλειοψηφία, οι οποίοι έχουν φτιάξει μια εκκλησία στα μέτρα τους σύμφωνα με τις επιθυμίες τους και την κοσμοθεωρία τους.
Το πιο σύνηθες που συμβαίνει με αυτούς τους ανθρώπους είναι ότι προσεγγίζουν τα Άγια Μυστήρια ανάλογα με τις προτιμήσεις τους επιλέγοντας ή απορρίπτοντας ότι εκείνοι νομίζουν.

Έτσι βλέπουμε π.χ. να βαπτίζουν το παιδί τους αλλά να μην παντρεύονται. Να πηγαίνουν να κοινωνούν χωρίς όμως να θέλουν να εξομολογηθούν. Να λένε εγώ χριστιανός είμαι, αλλά δεν μου αρέσουν οι παπάδες, απορρίπτουν δηλαδή την ιεροσύνη.

Πηγαίνουν πρώτοι να πάρουν λαδάκι από το Ιερό Ευχέλαιο για να ιαθούν αλλά δεν πλησιάζουν ποτέ στο Άγιο Ποτηριο να κοινωνήσουν.

Και ο καθένας από αυτούς έχει μια δικαιολογία να σου πει και μια θεωρία να σου αναπτύξει για την συμπεριφορά του.

Πολλοί μάλιστα θεωρούν ότι με το να δώσουν λεφτά για να φτιαχτεί μια εικόνα έχουν επιτελέσει το χριστιανικό τους καθήκον και δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο για να αρέσουν στον Θεό.

Θα τολμήσω να πω, και αν θέλετε διορθώστε με, πως αυτές οι τακτικές της πλειοψηφίας των χριστιανών που παίρνουν από την εκκλησία "τόσο όσο" , που την προσεγγίζουν με χλιαρότητα και δυσπιστία, που δέχονται ή απορρίπτουν κατά το δοκούν, δυστυχώς τείνουν προς τον προτεσταντισμό. 

Φτιάχνει ο καθένας και από μια αίρεση στο κεφάλι του και την υπηρετεί πιστά μέχρι τέλους.

Ο Κύριος όμως μας προτιμά ζεστούς ή κρύους, όχι χλιαρούς. Τον χλιαρό έχει πει ότι θα τον εμέσει.


Θ.Σ./Facebook


ΠΗΓΗ: https://proskynitis.blogspot.com/2023/08/blog-post_927.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!