Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Περισσότερες από 80 αγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο ισχυρίζονται ότι το εμβόλιο COVID της 'AstraZeneca' προκάλεσε θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς.


Δύο αγωγές που θα περάσουν από το δικαστικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν να καθορίσουν την τύχη μιας ομαδικής αγωγής που κατατέθηκε εναντίον της 'AstraZeneca' από περισσότερα από 80 άτομα που ισχυρίζονται ότι οι ίδιοι ή ένα μέλος της οικογένειάς τους τραυματίστηκαν από το εμβόλιο COVID-19 της φαρμακοβιομηχανίας.

Guest post από τον Μιχάλη Νεβραδάκη, Ph.D.

Δύο αγωγές που θα περάσουν από το δικαστικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν να καθορίσουν την τύχη μιας ομαδικής αγωγής που κατατέθηκε εναντίον της AstraZeneca από περισσότερα από 80 άτομα που ισχυρίζονται ότι οι ίδιοι ή ένα μέλος της οικογένειάς τους τραυματίστηκαν από το εμβόλιο COVID-19 της φαρμακοβιομηχανίας.

Οι δύο αγωγές εκδικάζονται ως δοκιμαστικές υποθέσεις για τη μεγαλύτερη ομαδική αγωγή.

Μία από τις δοκιμαστικές υποθέσεις κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Jamie Scott, πατέρα δύο παιδιών που υπέστη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη ως αποτέλεσμα θρόμβων αίματος που προκλήθηκαν από το εμβόλιο τον Απρίλιο του 2021.

Η Telegraph, αναφέροντας την Τετάρτη την υπόθεση Scott, σημείωσε ότι το εμβόλιο COVID-19 της Οξφόρδης-AstraZeneca ήταν «χαρακτηρισμένο "ελαττωματικό"» και ότι η υπόθεση «θα υποδηλώνει ότι οι ισχυρισμοί σχετικά με την αποτελεσματικότητά του ήταν "υπερβολικά υπερεκτιμημένοι"».

Η δεύτερη δοκιμαστική υπόθεση κατατέθηκε από τον χήρο της 35χρονης Alpa Tailor, η οποία πέθανε αφού έλαβε το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αυτές «είναι οι πρώτες αγωγές που ασκήθηκαν στην Αγγλία και την Ουαλία για ανεπιθύμητη αντίδραση σε εμβόλιο COVID-19, σύμφωνα με δημόσια διαθέσιμα δικαστικά αρχεία», ανέφερε το Reuters.

Σύμφωνα με την Telegraph, «Οι δοκιμαστικές περιπτώσεις θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για έως και 80 αξιώσεις αποζημίωσης αξίας περίπου 80 εκατομμυρίων λιρών [98,3 εκατομμύρια δολλάρια] για μια νέα κατάσταση γνωστή ως ανοσολογική θρομβοπενία και θρόμβωση που προκαλείται από εμβόλιο (VITT) που εντοπίστηκε από ειδικούς μετά την κυκλοφορία του εμβολίου COVID-19 της AstraZeneca».

Ο Alex Mitchell χαιρέτισε την είδηση ότι οι αγωγές προχωρούν. Έλαβε την πρώτη και μοναδική δόση του εμβολίου COVID-19 της AstraZeneca στις 20 Μαρτίου 2021. Κατέρρευσε στο σπίτι του λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 4 Απριλίου. Σήμερα, είναι ακρωτηριασμένος και πάσχει από VITT.

«Ως ένας από τους συμμετέχοντες σε μία από τις δράσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορώ να πω ότι έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια αναμονής για να ξεκινήσει επιτέλους μια μέρα σαν αυτή», δήλωσε στο The Defender.

«Αρχικά δεν μου δόθηκε καμμία ελπίδα επιβίωσης όταν κατέρρευσα στις 4 Απριλίου 2021 και πέρασα επτάμισι ώρες σε μια χειρουργική επέμβαση που δεν αναμενόταν να επιβιώσω», δήλωσε ο Mitchell στο The Defender. «Στη συνέχεια πέρασα μια εβδομάδα σε απομόνωση πριν ακρωτηριαστώ πάνω από το γόνατο στις 11 Απριλίου 2021. Έχω εγκεφαλική βλάβη και προβλήματα όρασης μεταξύ άλλων συμπτωμάτων από το VITT».

Οι 80 ενάγοντες ενώθηκαν για να σχηματίσουν το VITT Litigation Group και ξεκίνησαν μια εκστρατεία 'crowdfunding', δηλώνοντας ότι «η AstraZeneca δεν μπορεί να συνεχίσει να αγνοεί τις συνθήκες υπό τις οποίες το εμβόλιό τους έχει προκαλέσει καταστροφικούς τραυματισμούς και απώλειες. Η νομική μας υπόθεση θα επιδιώξει να λογοδοτήσει η AstraZeneca».

"Οι ενάγοντες ακολουθούν μια διττή στρατηγική: αναλαμβάνουν νομική δράση κατά του νόμου περί προστασίας των καταναλωτών του 1987 καθώς και απαιτούν πληρωμή στο πλαίσιο του κυβερνητικού συστήματος πληρωμής ζημιών από εμβόλια", το οποίο περιορίζεται σε πληρωμές 120.000 λιρών (147.000 δολαρίων) ανά αξίωση, ανέφερε η Telegraph.

"Η πληρωμή βάσει του συστήματος δεν αποκλείει την αξίωση για σωματική βλάβη μέσω των δικαστηρίων. Όσοι αναλαμβάνουν δράση βάσει του νόμου περί προστασίας των καταναλωτών πρέπει να αποδείξουν ότι το εμβόλιο δεν ήταν τόσο ασφαλές όσο το κοινό είχε δικαίωμα να περιμένει».

«Η ζωή με το VITT είναι σαν να μην ξέρω τι πρόκειται να συμβεί σε μένα, καθώς μπορούν μόνο να κρατήσουν το αίμα μου σταθερό προς το παρόν και μέχρι στιγμής δεν είναι σε θέση να αντιστρέψουν το αντίσωμα PF4 [αντιαιμοπεταλιακός παράγοντας 4]», δήλωσε ο Mitchell, τώρα 59 ετών.

«Η καθημερινότητά μου προσπαθεί να θεραπεύσει ό,τι μπορεί να θεραπευτεί και να αντιμετωπίσει το πώς αισθάνομαι. Η ψυχική υγεία είναι ένα μεγάλο ζήτημα και δυστυχώς τώρα το PTSD δεν βοηθά», πρόσθεσε.

Η Telegraph επικαλέστηκε στοιχεία από τη Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου που δείχνουν ότι τουλάχιστον 81 θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο «είναι ύποπτοι ότι έχουν συνδεθεί με την ανεπιθύμητη ενέργεια που προκάλεσε πήξη σε άτομα που είχαν επίσης χαμηλά αιμοπετάλια». Σχεδόν 1 στους 5 ανθρώπους που υπέφεραν από την πάθηση πέθαναν ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Από τις 6 Μαρτίου, το Σύστημα Πληρωμής Ζημιών από Εμβόλια του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβε 4.017 αξιώσεις τραυματισμού από εμβόλιο COVID-19, εκ των οποίων οι 622 σχετίζονταν με το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με στοιχεία που ανέφερε το The BMJ.

Ο Δρ Joel Wallkog είναι ορθοπεδικός χειρουργός του Ουισκόνσιν που δεν ασκεί πλέον το επάγγελμα ως αποτέλεσμα τραυματισμών που υπέστη από το εμβόλιο COVID-19 της Moderna. Σήμερα, είναι συμπρόεδρος της REACT19, μιας μη κερδοσκοπικής ομάδας υπεράσπισης που εκπροσωπεί θύματα τραυματισμών από εμβόλια.

Ο Wallkog δήλωσε στο The Defender ότι καλωσόρισε τις αγωγές της AstraZeneca:

«Συμπάσχω με τους ενάγοντες που τραυματίστηκαν σοβαρά και μόνιμα από τα εμβόλια COVID-19. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι τέτοιες δικαστικές διαφορές για ορισμένες χώρες θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθητοποίηση σχετικά με τους τραυματισμούς από τα εμβόλια και πίεση στους εκλεγμένους αξιωματούχους τους να παράσχουν δίκαιη και δίκαιη αποζημίωση».

Η άλλη συνιδρύτρια της REACT19, Brianne Dressen, η οποία τραυματίστηκε από το εμβόλιο της AstraZeneca που έλαβε κατά τη διάρκεια κλινικής δοκιμής, δήλωσε: «Αυτές οι περιπτώσεις είναι ένα σημαντικό βήμα για να ρίξουμε φως στον σοβαρό ανθρώπινο αντίκτυπο της κακής διαχείρισης των βλαβών των εμβολίων».

Η Dressen είναι τώρα μέρος δύο αγωγών που συνδέονται με τους τραυματισμούς της από το εμβόλιο, και οι δύο από τις οποίες είπε ότι «κάθονται στο ομοσπονδιακό δικαστήριο». Οι νομικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο «δυστυχώς δεν επηρεάζουν τις αγωγές μου, αλλά είμαι πολύ ενθαρρυντική που βλέπω τους συναδέλφους μου τραυματίες της AstraZeneca να αναζητούν δικαιοσύνη», είπε, προσθέτοντας:

«Δεν θα έπρεπε να κάνουμε μήνυση. Αν το σύστημα λειτουργούσε όπως έπρεπε, θα μας φρόντιζαν και δεν θα αναγκαζόμασταν να αναζητήσουμε δικαιοσύνη μέσω των δικαστηρίων. Η προστασία των ΗΠΑ είναι το χρυσό πρότυπο για τις φαρμακευτικές εταιρείες - μερικές από τις χειρότερες παγκοσμίως για την προστασία των καταναλωτών λόγω του νόμου PREP [Public Readiness and Emergency Preparedness].

Ο Pierre Kory, MD, MPA, πρόεδρος και επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Front Line COVID-19 Critical Care Alliance, μοιράστηκε μια πιο αισιόδοξη άποψη, λέγοντας στο The Defender: «Αυτή η υπόθεση θα μπορούσε να είναι η πρώτη από πολλές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη δικαιοσύνη των ΗΠΑ κινείται αργά, αλλά φαίνεται να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο Kory εξέφρασε επίσης την «ελπίδα ότι το αποτέλεσμα αυτής της υπόθεσης σηματοδοτεί μια αλλαγή για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που υποφέρουν μετά τον εμβολιασμό κατά της COVID-19. Δεν υπάρχει υποκατάστατο για την υγεία σας, αλλά περιμένω ότι αυτή η υπόθεση θα δημιουργήσει ένα προηγούμενο που θα επιτρέψει στους τραυματίες του εμβολίου να λάβουν κάποια δικαιοσύνη για την ταλαιπωρία τους».

Η Charlene Bollinger, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Αλήθειας για τα Εμβόλια και της Αλήθειας για τον Καρκίνο, χαιρέτισε επίσης την είδηση.

«Το φράγμα των ψεμμάτων επιτέλους σπάει και επιτέλους θα αποδοθεί δικαιοσύνη σε εκείνους που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Bollinger. «Αλλά δυστυχώς, τόσοι πολλοί αθώοι άνθρωποι έπρεπε να πληρώσουν το τίμημα με τη ζωή τους πριν η αλήθεια φτάσει στα ανώτατα δικαστήρια».

Ο καρδιολόγος Δρ Peter McCullough, ήταν ειλικρινής στην κριτική του για τα εμβόλια COVID-19. Είπε στο The Defender:

«Τα εμβόλια AstraZeneca / Oxford και Janssen [Johnson & Johnson] κατασκευάζονται από τον ίδιο εργολάβο βιοάμυνας, την Emergent Biosolutions. Αυτά είναι και τα δύο εμβόλια αδενοϊικού DNA που μεταφέρουν το γονίδιο που κωδικοποιεί την δυνητικά θανατηφόρα πρωτεΐνη ακίδα SARS-CoV-2 στο ανθρώπινο σώμα.

«Δεν υπάρχουν έλεγχοι σχετικά με την ποσότητα και τη διάρκεια της πρωτεΐνης ακίδας. Το προφίλ παρενεργειών, συμπεριλαμβανομένων των μη θανατηφόρων και θανατηφόρων σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών, είναι παρόμοιο για τα εμβόλια αδενοϊικού DNA και mRNA COVID-19».

«Μόνιμη και εξουθενωτική» εγκεφαλική βλάβη μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca

Ο Jamie Scott κατέθεσε αγωγή ευθύνης προϊόντος κατά της AstraZeneca στις 21 Αυγούστου, αφού διαγνώστηκε με VITT, ανέφερε το Reuters τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο Σκοτ, ο οποίος ήταν 44 ετών εκείνη την εποχή, «σχεδόν πέθανε μετά τη λήψη του εμβολίου». «Υπέστη μια καταστροφική αιμορραγία στον εγκέφαλο και οι γιατροί κάλεσαν τη σύζυγό του, Kate, τρεις φορές για να της πουν να έρθει στο νοσοκομείο για να τον αποχαιρετήσει».

Σύμφωνα με το VITT Litigation Group, «Πριν από τον εμβολιασμό του, ο Jamie ήταν ένaw πατέρας δύο μικρών αγοριών, ένας υπέροχος σύζυγος της συζύγου του Kate και ένας ειδικός πληροφορικής υψηλής λειτουργικότητας που κέρδιζε έναν καλό μισθό για την οικογένειά του».

«Μέσα σε λίγες ημέρες από τη λήψη του εμβολίου COVID-19 της AstraZeneca, υπέστη πολλαπλούς θρόμβους αίματος με αποτέλεσμα μόνιμη και εξουθενωτική εγκεφαλική βλάβη», επιβεβαιώθηκε ότι «προκλήθηκε από το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca», πρόσθεσε η ομάδα.

Η Telegraph ανέφερε ότι οι δικηγόροι του Scott υποστήριξαν ότι υπέστη «σωματικές βλάβες και επακόλουθες απώλειες» ως αποτέλεσμα του VITT. Ο νομικός ισχυρισμός του ισχυρίζεται ότι το εμβόλιο ήταν «ελαττωματικό» και υποστηρίζει ότι οι πληροφορίες προϊόντος του εμβολίου δεν περιελάμβαναν καμμία προειδοποίηση σχετικά με τον κίνδυνο VITT.

Η σύζυγος του Scott, Kate Scott, δήλωσε στην Telegraph: «Δεν μπορούμε να αντέξουμε την αδικία που του έγινε. Ασκούμε πιέσεις στην κυβέρνηση εδώ και 18 μήνες για δίκαιη αποζημίωση για τον τραυματισμό που προκλήθηκε από το εμβόλιο».

«Μας είπαν από την κυβέρνηση ότι το εμβόλιο ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό, αλλά αυτό που συνέβη στον Jamie άλλαξε τη ζωή του και το εμβόλιό τους [AstraZeneca] το προκάλεσε αυτό», πρόσθεσε.

Σε δήλωση που μοιράστηκε η VITT Litigation Group, η Kate Scott δήλωσε: «Λόγω της ανεπάρκειας του κυβερνητικού συστήματος πληρωμής ζημιών από εμβόλια και της απροθυμίας της AstraZeneca να μας μιλήσει, πόσο μάλλον να επιλύσει αυτές τις αξιώσεις χωρίς μάχη, η ομάδα μας δεν έχει άλλη επιλογή από το να ζητήσει αποζημίωση μέσω των δικαστηρίων», είπε.

«Όσοι υποφέρουν από τραυματισμούς ή πένθος VITT δεν έχουν αναγνωριστεί ούτε τους έχει προσφερθεί επαρκής αποζημίωση από την AstraZeneca, ούτε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου που ενθάρρυνε όλους μας να προχωρήσουμε στον εμβολιασμό», πρόσθεσε.

«Είναι κατανοητό ότι η AstraZeneca, στη νομική της απάντηση, αρνείται ότι προκάλεσε τους τραυματισμούς του κ. Scott», ανέφερε η Telegraph.

Τέτοιες αρνήσεις δεν αποτελούν έκπληξη για τον Mitchell, ο οποίος δήλωσε στο The Defender ότι «Δεδομένης της συμπεριφοράς της AstraZeneca ως εταιρείας μέχρι στιγμής και του δικού τους παρελθόντος ως μία από τις εταιρείες με τα περισσότερα πρόστιμα στην ιστορία, δεν περιμένω τίποτα λιγότερο από αυτούς».

Το εμβόλιο της AstraZeneca φέρεται να χρησιμοποίησε «επικίνδυνη» τεχνολογία

Η δεύτερη δοκιμαστική υπόθεση ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου αφορά τον θάνατο του Alpa Tailor, ο οποίος πέθανε τον Απρίλιο του 2021, λιγότερο από ένα μήνα μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca. Σύμφωνα με την Telegraph, «Μια έρευνα τον Σεπτέμβριο του 2021 διαπίστωσε ότι πέθανε από θρόμβους αίματος και αιμορραγία στον εγκέφαλο» που προκλήθηκε από το VITT.

Ο σύζυγός της, Anish Tailor, κατέθεσε την αγωγή στις 4 Αυγούστου, ανέφερε το Reuters. Επίσης, κατατέθηκε ως αξίωση ευθύνης προϊόντος βάσει του νόμου περί προστασίας των καταναλωτών, η αγωγή ζητά αποζημίωση έως και 5 εκατομμύρια λίρες (6,14 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με την Telegraph.

Στην ιστοσελίδα της, η VITT Litigation Group επισημαίνει τις ιστορίες πολλών άλλων εναγόντων που αποτελούν μέρος της εκκρεμούς ομαδικής αγωγής κατά της AstraZeneca.

Η Lisa Shaw ήταν ραδιοφωνική δημοσιογράφος του BBC, σύζυγος και μητέρα. Έλαβε το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca τον Απρίλιο του 2021 και «Λίγο αργότερα, πέθανε λόγω θρόμβων αίματος που αναπτύχθηκαν στον εγκέφαλό της». Το πιστοποιητικό θανάτου της επιβεβαίωσε ότι ο θάνατός της ήταν αποτέλεσμα επιπλοκών που προέκυψαν από τον εμβολιασμό της.

Ο σύζυγός της, Gareth Eve, δήλωσε στο VITT Litigation Group:

«Ο γιος μου Zach (ηλικίας 8 ετών) και εγώ ζούμε με την απώλεια της Lisa κάθε μέρα. Το σπίτι μας είναι ένα ήσυχο μέρος τώρα. Οι μέρες δεν έχουν την ίδια λάμψη. Η θλίψη ρίχνει μια μεγάλη σκιά πάνω από τα πάντα. Το κενό που αφήνει στη ζωή μας είναι τεράστιο. Η απώλεια ενός συζύγου φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή. Όλα αλλάζουν. Δεν έπρεπε να είναι έτσι».

Η Jane Wrigley διαγνώστηκε με θρόμβωση εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου στις 30 Μαρτίου 2021 «και υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση για την εκκένωση πολλαπλών θρόμβων αίματος». Οι κλινικοί γιατροί απέδωσαν αυτούς τους θρόμβους αίματος στο «VITT που προκαλείται από το εμβόλιο της AstraZeneca».

«Η Jane ήταν μια πολύ δραστήρια και υποστηρικτική γιαγιά. Της άρεσε το τρέξιμο και οι υπαίθριες δραστηριότητες, οι οποίες δυστυχώς τώρα είναι πολύ περιορισμένες», έγραψε η VITT Litigation Group, προσθέτοντας ότι τώρα, «η Jane δεν μπορεί πλέον να φροντίσει τον εαυτό της και έχει εξαιρετικά περιορισμένη κινητικότητα».

Ο Ben Hollobone ήταν 37 ετών και σε καλή υγεία όταν έλαβε το εμβόλιο της AstraZeneca - αλλά 17 ημέρες αργότερα, «πέθανε μόνος στο νοσοκομείο». Το πιστοποιητικό θανάτου του Hollobone επιβεβαίωσε ότι η αιτία θανάτου του ήταν VITT.

Ο Daniel Harris, πατέρας ενός 2χρονου αγοριού, πέθανε σε ηλικία 32 ετών, παρόλο που προηγουμένως ήταν «ένας γυμνασμένος και καλά νεαρός άνδρας». Σύμφωνα με μια έρευνα, η VITT Litigation Group έγραψε, «η αιτία θανάτου του ήταν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο δεξιάς εγκεφαλικής αιμορραγίας και θρόμβωση που σχετίζεται με το εμβόλιο με θρομβοπενία, μια ανεπιθύμητη αντίδραση στο εμβόλιο COVID-19».

Σε ηλικία 32 ετών, ο Δρ Stephen Wright ήταν ανώτερος κλινικός ψυχολόγος στο νοσοκομείο Great Ormond Street του Ηνωμένου Βασιλείου και λειτουργούσε το δικό του ιδιωτικό ιατρείο. Σύμφωνα με το BBC, ο Wright, ο οποίος ήταν πατέρας δύο μικρών γιων, πέθανε τον Ιανουάριο του 2021, 10 ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca.

Η σύζυγός του, Charlotte Wright, δήλωσε στο VITT Litigation Group: «Η απώλεια του Stephen είχε καταστροφικό αντίκτυπο σε εμάς ως ολόκληρη την οικογένεια, συναισθηματικά και οικονομικά. Οι γιοι μου θα πρέπει να μεγαλώσουν χωρίς τον πατέρα τους από πολύ μικρή ηλικία, γεγονός που είχε βαθιά επίδραση στη ζωή και την ανάπτυξή τους και η μακροπρόθεσμη επίδραση είναι ακατανόητη».

«Συνεχίζουμε να υποφέρουμε από συναισθηματικά τραύματα παλεύοντας να ακουστούμε και για να δικαιωθούν επιτέλους οι τραυματίες και οι πενθούντες οικογένειες του εμβολίου», πρόσθεσε.

Ο Neil Miller, πατέρας δύο παιδιών, πέθανε την 1η Μαΐου 2021, σε ηλικία 50 ετών, λόγω επιπλοκών του εμβολίου της AstraZeneca. Τον Μάϊο, η σύζυγός του, Kam Miller, δήλωσε στην Daily Mail ότι έλαβε μηδενική αποζημίωση ή υποστήριξη από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, αφήνοντάς την να παλεύει με την ψυχική της υγεία και αναγκάζοντάς την να πουλήσει το σπίτι της οικογένειάς της.

Ο Peter Todd, δικηγόρος της Scott-Moncrieff &; Associates, μιας δικηγορικής εταιρείας που χειρίζεται αξιώσεις από θύματα εμβολίων της AstraZeneca, δήλωσε στο The BMJ ότι οι επιπλοκές των πελατών του «περιελάμβαναν εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή ανεπάρκεια και ακρωτηριασμούς ποδιών». Περιέγραψε επίσης την τεχνολογία που χρησιμοποιείται από το εμβόλιο της AstraZeneca ως «επικίνδυνη».

Η Sarah Moore, συνεργάτης στο Hausfeld, ένα άλλο δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί πολλά από τα θύματα και τις οικογένειές τους, έγραψε στην Telegraph: «Είναι σαφώς ανακριβής ο ισχυρισμός ότι τα εμβόλια δεν βλάπτουν δεδομένης της εμπειρίας της ομάδας πελατών μας».

«Ξεκινώντας μια νομική μάχη εναντίον της AstraZeneca, οι τραυματίες και οι πενθούντες του εμβολίου θα χρησιμοποιήσουν το νόμο για να ζητήσουν λογοδοσία και αποζημίωση για τους θανάτους των αγαπημένων τους και τους τραυματισμούς που άλλαξαν τη ζωή πολλών στην ομάδα», πρόσθεσε ο Moore.

Ο Moore δήλωσε προηγουμένως στο BMJ ότι η πληρωμή των 120.000 λιρών που προσφέρθηκε στα θύματα τραυματισμών από εμβόλια στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν ήταν «τίποτα», καθώς «πολλοί ήταν γονείς και πολλοί ήταν φροντιστές».

Η Telegraph επικαλέστηκε επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου που ελήφθησαν μέσω αιτήματος για την ελευθερία της πληροφόρησης, δείχνοντας ότι το Σύστημα Πληρωμής Ζημιών από Εμβόλια έχει πραγματοποιήσει 148 πληρωμές - από τις οποίες «τουλάχιστον 144 πήγαν σε παραλήπτες του εμβολίου της AstraZeneca».

Ο Mitchell δήλωσε ότι είναι «ο πρώτος εν ζωή άνθρωπος στον οποίο απονέμεται το Πρόγραμμα Πληρωμής Ζημιών από Εμβόλια του Ηνωμένου Βασιλείου». Περιέγραψε την εμπειρία της πλοήγησης σε αυτό το πρόγραμμα ως «φρικτή και απάνθρωπη» και είπε ότι «χρειάζεται μια πλήρη μεταρρύθμιση που θα αναιρεί τους απλούς ανθρώπους από το να πρέπει να προσφύγουν στη δικαιοσύνη».

Γνώριζε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου τους κινδύνους του εμβολίου της AstraZeneca;

Σύμφωνα με την Telegraph, οι αγωγές «θα εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το τι γνώριζαν οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τις ανησυχίες σχετικά με το εμβόλιο και τον τρόπο χειρισμού τους».

Η Telegraph επικαλέστηκε δήλωση του Sir John Bell, καθηγητή ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και πρώην συμβούλου της Μικτής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος δήλωσε: «Είναι ένας κίνδυνος που μοιάζει με αστεροειδή από το εμβόλιο της AstraZeneca. Υπάρχει κίνδυνος να χτυπηθείτε από έναν αστεροειδή, αλλά δεν είναι πολύ μεγάλος».

Η Telegraph ανέφερε επίσης αποκαλύψεις από τα «Αρχεία κλειδώματος», που εξετάζονται τώρα από την έρευνα του Ηνωμένου Βασιλείου για τον Covid-19, υποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου γνώριζε τα προβλήματα με το εμβόλιο της AstraZeneca μόλις «λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του εμβολίου».

Ένα έγγραφο αποκάλυψε ότι ο Bell είπε σε έναν αξιωματούχο υγείας ότι η AstraZeneca «εκτίμησε λανθασμένα ορισμένα πράγματα όπως τα δεδομένα κλινικών δοκιμών και την κατασκευή».

Ωστόσο, τον Ιανουάριο του 2021, ο τότε βρετανός υπουργός Υγείας Matt Hancock δήλωσε στο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca: «Θα ήθελα να τονίσω ότι τα δεδομένα μέχρι στιγμής για αυτό το εμβόλιο υποδηλώνουν ότι δεν θα υπάρξουν ανεπιθύμητες ενέργειες και επομένως καμμία ευθύνη» - ένας ισχυρισμός που αναφέρεται τώρα από δικηγόρους που εκπροσωπούν τους ενάγοντες στις υποθέσεις κατά της AstraZeneca.

Ο Hancock ζήτησε αποζημίωση για την AstraZeneca, σύμφωνα με την Telegraph, στην «πολύ απροσδόκητη περίπτωση οποιωνδήποτε ανεπιθύμητων ενεργειών που δεν θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί μέσω των ισχυρών ελέγχων και διαδικασιών που έχουν τεθεί σε εφαρμογή».

Το BMJ λέει ότι αυτή η νομική προστασία είναι σε ισχύ, γράφοντας ότι «Παρόλο που η νομική αξίωση είναι κατά της AstraZeneca, ο φορολογούμενος του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να πληρώσει οποιαδήποτε αποζημίωση χορηγηθεί, στο πλαίσιο νομικής αποζημίωσης που έδωσε η κυβέρνηση στην εταιρεία στις αρχές της πανδημίας».

Πίσω από κάθε στατιστική, «υπάρχει μια οικογένεια ή ένας άνθρωπος που περνάει από την κόλαση»

Στα τέλη του 2020, ο Μπόρις Τζόνσον, τότε Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το εμβόλιο «θρίαμβο της βρετανικής επιστήμης». Ωστόσο, σύμφωνα με την Telegraph, «Τους μήνες που ακολούθησαν την κυκλοφορία, η σοβαρή παρενέργεια του εμβολίου της AstraZeneca εντοπίστηκε από τους επιστήμονες».

Ωστόσο, η Telegraph ανέφερε επίσης ότι «ανεξάρτητες μελέτες δείχνουν ότι το εμβόλιο της AstraZeneca ήταν απίστευτα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της πανδημίας, σώζοντας περισσότερες από έξι εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως κατά το πρώτο έτος της διάθεσης».

Ωστόσο, σύμφωνα με το The BMJ, το 2021, η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου βρήκε πιθανή σύνδεση μεταξύ του εμβολίου και του VITT.

Τον Απρίλιο του 2021, το Ηνωμένο Βασίλειο σταμάτησε να χορηγεί το εμβόλιο σε άτομα κάτω των 30 ετών και τον επόμενο μήνα σταμάτησε τη χορήγησή του σε άτομα κάτω των 40 ετών, ανέφερε η Telegraph.

Τον Μάρτιο του 2021, η Γερμανία σταμάτησε να χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca σε άτομα κάτω των 60 ετών λόγω του κινδύνου «σπάνιων θρόμβων αίματος», ενώ τον επόμενο μήνα, η Δανία απέσυρε το εμβόλιο εξ ολοκλήρου λόγω της σύνδεσης θρόμβων αίματος.

Επίσης, τον Μάρτιο του 2021, το Συμβούλιο Παρακολούθησης Δεδομένων και Ασφάλειας των ΗΠΑ πρότεινε ότι η AstraZeneca μπορεί να παρείχε «ξεπερασμένες πληροφορίες» στις αρχές των ΗΠΑ, οι οποίες παρείχαν «ελλιπή εικόνα» των αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών της.

Παρά αυτούς τους γνωστούς κινδύνους, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε τον Δεκέμβριο του 2021 ότι το εμβόλιο της AstraZeneca ήταν «εξαιρετικό», προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει καμία ένδειξη να μην το χρησιμοποιήσετε». Ο ΠΟΥ επανέλαβε αυτούς τους ισχυρισμούς τον Ιούνιο του 2022, λέγοντας ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι «ασφαλές και αποτελεσματικό για όλα τα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω».

Ωστόσο, τον Ιούλιο του 2022, η Αρχή Κώδικα Δεοντολογίας Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου έκρινε ότι η AstraZeneca είχε παραβιάσει τον κώδικά της αναφερόμενος επανειλημμένα στο εμβόλιο COVID-19 ως «ασφαλές» σε δελτίο τύπου του Δεκεμβρίου 2020 και ότι οι ισχυρισμοί της «βασίζονταν στη μείωση του σχετικού κινδύνου... και όχι απόλυτη μείωση κινδύνου ... που ήταν ένας πολύ μικρότερος αριθμός».

Το εμβόλιο της AstraZeneca δεν προσφέρθηκε ποτέ δημόσια στις ΗΠΑ και σήμερα δεν χορηγείται πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Απαντώντας στη συνεχιζόμενη δικαστική διαμάχη, η AstraZeneca δήλωσε στην Telegraph: «Η ασφάλεια των ασθενών είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας και οι ρυθμιστικές αρχές έχουν σαφή και αυστηρά πρότυπα για να διασφαλίσουν την ασφαλή χρήση όλων των φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας σε όποιον έχει χάσει αγαπημένα πρόσωπα ή έχει αναφέρει προβλήματα υγείας».

«Από το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων σε κλινικές δοκιμές και δεδομένα πραγματικού κόσμου, το Vaxzevria [το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca] έχει αποδειχθεί συνεχώς ότι έχει αποδεκτό προφίλ ασφάλειας και οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο δηλώνουν σταθερά ότι τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των κινδύνων εξαιρετικά σπάνιων πιθανών παρενεργειών», πρόσθεσε η εταιρεία.

Ο Wallkog δήλωσε στο The Defender ότι «Η συχνότητα εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών είναι άγνωστη, λόγω της έλλειψης μελέτης και διαφάνειας σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες», ενώ ο Dressen δήλωσε ότι «η AstraZeneca πρέπει να αποσυρθεί από τις παγκόσμιες αγορές. Ακόμη και σε κλινικές δοκιμές, είχε ποσοστό σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών 2,5 φορές υψηλότερο από όλα τα άλλα εμβόλια».

Ο Μίτσελ, ο οποίος εμφανίστηκε στο ντοκιμαντέρ «Safe and Effective: A Second Opinion», δήλωσε ότι «ξεκίνησε πριν από δυόμισι χρόνια να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με το VITT και την έλλειψη οποιασδήποτε βοήθειας και υποστήριξης», προσθέτοντας, «Πίσω από κάθε στατιστική και κομμάτι δεδομένων που διαβάζετε, θυμηθείτε ότι υπάρχει μια οικογένεια ή ένας άνθρωπος που περνάει από την κόλαση».


ΠΗΓΗ: https://childrenshealthdefense.org/defender/lawsuits-uk-astrazeneca-covid-vaccine-deaths-injuries/?utm_source=VFNews&utm_medium=affiliate&utm_campaign=defender&utm_id=20231024


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΔΗΜΟΚΤΟΝΙΑ: Αίτημα για ποινική έρευνα σχετικά με τη δολοφονία πολιτών της Φλόριντα

https://www.2ndsmartestguyintheworld.com/p/request-for-criminal-investigation?publication_id=400535&post_id=138424976&isFreemail=true&r=2glxis&utm_source=substack&utm_medium=email

Μέτρηση της συγκέντρωσης ναττοκινάσης στο αίμα
Οι Ιάπωνες αναπτύσσουν ενζυμική ανοσοπροσροφητική δοκιμασία (ELISA)
https://petermcculloughmd.substack.com/p/measurement-of-nattokinase-concentration?publication_id=1119676&post_id=138518532&isFreemail=true&r=2glxis&utm_source=substack&utm_medium=email


"Μας ανήκει η επιστήμη και ο κόσμος πρέπει να το γνωρίζει": Ο ΟΗΕ και το WEF παραδέχονται ότι λογοκρίνουν τα αποτελέσματα αναζήτησης και πληρώνουν Big Tech & Influencers για να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη για την κλιματική αλλαγή και τον COVID κ.λπ.
https://expose-news.com/2023/11/10/welcome-to-the-great-reseer/



Artemisia Annua (Artemisin, Sweet Wormwood) - ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ με ΝΟΜΠΕΛ κορυφαίο αντι-ελονοσιακό που αντιμετωπίζει επίσης τον COVID-19 και την πρωτεΐνη ακίδα. Τα φυτικά προϊόντα ανακλήθηκαν και βρίσκονται υπό επίθεση. ΓΙΑΤΙ;
https://makismd.substack.com/p/artemisia-annua-artemisin-sweet-wormwood


miRNAs που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις αυτοψίας μετά από καρδιακή ανακοπή
Νέα διαγνωστικά ιστών και αίματος εντοπίζουν γονιδιακούς ρυθμιστές ανεξάρτητους από στεφανιαία νόσο
https://petermcculloughmd.substack.com/p/mirnas-used-in-autopsy-cases-after?publication_id=1119676&post_id=138677363&isFreemail=true&r=2glxis&utm_source=substack&utm_medium=email

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!