Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Αμερικανικές βιοφαρμακευτικές εταιρείες διεξήγαγαν κλινικές δοκιμές μαζί με τον κινεζικό στρατό, σύμφωνα με επιτροπή του Κογκρέσσου





Σύμφωνα με επιστολή επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων προς την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), οι αμερικανικές βιοφαρμακευτικές εταιρείες διεξάγουν κλινικές δοκιμές μαζί με τον κινεζικό στρατό.

«Ο πρόεδρος John Moolenaar (R-MI) και το μέλος Raja Krishnamoorthi (D-IL) της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Στρατηγικό Ανταγωνισμό μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος ζήτησαν πληροφορίες από τον FDA σχετικά με την ανησυχητική πρακτική των αμερικανικών βιοφαρμακευτικών εταιρειών που διεξάγουν κλινικές δοκιμές παράλληλα με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (PLA) και στο Xinjiang, όπου το ΚΚΚ εμπλέκεται στη γενοκτονία του λαού των Ουιγούρων", ανέφερε ένα δελτίο τύπου από την Ειδική Επιτροπή για το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

"Οι βουλευτές Neal Dunn, MD (R-FL) και Anna Eshoo (D-CA) συμμετείχαν στην έρευνα, στην οποία οι νομοθέτες εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες ότι ο PLA οικειοποιείται ευαίσθητη πνευματική ιδιοκτησία μέσω αυτών των κλινικών δοκιμών και αμφισβήτησε την ηθική της διεξαγωγής αυτών των δοκιμών στο Xinjiang", συνέχισε.

Οι δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του FDA, 'clinicaltrials.gov', αποκαλύπτουν ότι μεγάλες βιοφαρμακευτικές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει εκατοντάδες κλινικές δοκιμές μαζί με μια οντότητα του PLA τα τελευταία 10 χρόνια. 

Εκτός από τη συνεργασία με τον PLA, οι νομοθέτες εντόπισαν αμερικανικές εταιρείες που διεξάγουν κλινικές δοκιμές στο Xinjiang. Το ΚΚΚ αναγκάζει τις εθνοτικές μειονότητες στη Σιντζιάνγκ να συμμετέχουν σε φρικιαστικές ιατρικές διαδικασίες, οι οποίες πιθανότατα αλληλεπικαλύπτονται με την εγκεκριμένη από τον FDA έρευνα», πρόσθεσε.



Από τη New York Post:


Εκατοντάδες από τις κλινικές δοκιμές έχουν πραγματοποιηθεί στην Κίνα σε ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία που συνδέονται με τον κινεζικό στρατό, σημειώνει η επιστολή, συμπεριλαμβανομένης μιας συνεχιζόμενης δοκιμής για μια προηγμένη θεραπεία του Αλτσχάϊμερ.

Αυτά περιλαμβάνουν το Γενικό Νοσοκομείο και την Ιατρική Σχολή του PLA, το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Πολεμικής Αεροπορίας του PLA και το Νοσοκομείο του PLA, το οποίο λειτουργεί από την Ακαδημία Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών (AMMS) του PLA.

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έχει ήδη απαγορεύσει στις εταιρείες να ανταλλάσσουν τεχνολογία με AMMS λόγω ανησυχιών ότι θα μπορούσε να απειλήσει την εθνική ασφάλεια.

Άλλες δίκες έχουν διεξαχθεί στην Αυτόνομη Περιφέρεια των Ουιγούρων Xinjiang, όπου η Κίνα διεξάγει γενοκτονία κατά του μουσουλμανικού πληθυσμού των Ουιγούρων.

Ορισμένες γυναίκες θύματα έχουν βιαστεί ή στειρωθεί στα αποτρόπαια «στρατόπεδα επανεκπαίδευσης», ενώ από άλλες φέρεται να έχουν λάβει ακόμη και τα όργανά τους.

"Όπως γνωρίζουμε, απλά δεν υπάρχει δυνατότητα για τις εταιρείες να διεξάγουν τη δέουσα επιμέλεια για να διασφαλίσουν ότι οι κλινικές δοκιμές που γίνονται στην XUAR είναι εθελοντικές", επισημαίνουν τα μέλη της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων στην επιστολή τους.


 















* Εικόνες από την Ειδική Επιτροπή για το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, "X" Post *

"Στην ανασκόπηση των κλινικών δοκιμών των ΗΠΑ που περιελάμβαναν τοποθεσίες στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Κίνας, οι νομοθέτες εστίασαν συγκεκριμένα σε μια συνεχιζόμενη δοκιμή του φαρμάκου της νόσου του Alzheimer της Eli Lilly donanemab - το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ ως Kisunla - και μια προηγούμενη μελέτη του Inlyta της Pfizer στον καρκίνο του ήπατος", σημείωσε η Fierce Pharma.





Η Fierce Pharma αναφέρει:


Υπό το φως των ανησυχιών, οι νομοθέτες από την Ειδική Επιτροπή της Βουλής ζητούν από τον FDA να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με τις επιθεωρήσεις των εγκαταστάσεων PLA από τις ΗΠΑ, την εποπτεία του οργανισμού για τους κινδύνους πνευματικής ιδιοκτησίας και μεταφοράς τεχνολογίας και άλλα θέματα.

Η ειδική επιτροπή εξέδωσε την επιστολή της καθώς το Σώμα ετοιμάζεται να ψηφίσει για τον σχετικό νόμο BIOSECURE τον επόμενο μήνα.

Το νομοσχέδιο, το οποίο εισήχθη νωρίτερα φέτος από τον πρώην Ρεπουμπλικάνο βουλευτή Mike Gallagher, προτείνει τη διακοπή των ομοσπονδιακών συμβάσεων με ορισμένες κινεζικές βιοτεχνολογικές ομάδες που φέρεται να αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Η νομοθεσία θα εμπόδιζε αποτελεσματικά άλλες φαρμακοβιομηχανίες να συνεργάζονται με αυτές τις στοχευμένες εταιρείες, απειλώντας ένα σημαντικό κομμάτι της επιχείρησής τους.

Το νομοσχέδιο απαριθμεί επί του παρόντος τους αντίστοιχους εργολάβους Ε & Α και κατασκευής WuXi AppTec και WuXi Biologics ονομαστικά, καθώς και έναν συμπλέκτη εταιρειών αλληλούχισης γονιδιωματικής, αν και περισσότερες εταιρείες ανησυχίας θα μπορούσαν να προστεθούν στο μείγμα στο μέλλον.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή ΕΔΩ.







ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΘΑΝΑΤΟΙ:






Ο πρωταγωνιστής της σειράς Netflix Julian Ortega (41) πέθανε από ξαφνική καρδιακή προσβολή στην παραλία





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η Google και άλλοι αναπτύσσουν τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να ακούσει σημάδια ασθένειας


Η υποχρέωση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στην Bundeswehr οδήγησε σε ιστορικό κύμα απολύσεων
Δεκάδες στρατιώτες απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία



Ο FDA εγκρίνει νέο εμβόλιο COVID-19 χωρίς κλινικά δεδομένα
Το εμβόλιο της Novavax, το οποίο στοχεύει την παραλλαγή JN.1, έχει εγκριθεί.
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε ένα νέο εμβόλιο COVID-19 από τη Novavax, δίνοντας στους Αμερικανούς μια εναλλακτική λύση στα εμβόλια από τη Moderna και την Pfizer.
Το πρωτεϊνικό εμβόλιο της Novavax θα είναι διαθέσιμο σύντομα αφού οι ρυθμιστικές αρχές χορήγησαν άδεια έκτακτης ανάγκης στην εταιρεία με έδρα το Μέριλαντ για το προϊόν.
Αξιωματούχοι του FDA δήλωσαν ότι τα δεδομένα δοκιμών σε ζώα υποστηρίζουν την απόφαση.



Ολλανδοί επιστήμονες δέχονται επίθεση για την αποκάλυψη των δεσμών μεταξύ των εμβολίων Covid και της αύξησης των υπερβολικών θανάτων


Ξεκινά νέο τεστ PCR για ευλογιά των πιθήκων
Η επιχείρηση με την πανδημία και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ επιταχύνεται. Τώρα αναπτύχθηκε το πρώτο τεστ PCR για την ανίχνευση της νέας παραλλαγής της ευλογιάς των πιθήκων "Clade 1".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!