Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Είναι ΜΟΝΟ το 1%! Κατέχει όμως, τον ΜΙΣΟ ΠΛΟΥΤΟ όλου του πλανήτου, ήτοι 79 τρισεκατομμύρια $ στα χέρια τους! (ΚΡΙΣΗ; ΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ;)





ΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ...ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ! ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΝΤΩΝ! Οι εκατομμυριούχοι δεν αποτελούν παρά μόνο, το 1% του πληθυσμού παγκοσμίως, όμως έχουν στην κατοχή τους, σχεδόν τον μισό ιδιωτικό πλούτο του κόσμου(!), σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της αμερικανικής εταιρείας χρηματοοικονομικών συμβούλων 'Boston Consulting Group'.




Είναι γεγονός ότι, 18,5 εκατομμύρια πλούσια νοικοκυριά, μοιράζονται το 47% όλου του παγκόσμιου πλούτου σε εισοδήματα, τραπεζικές καταθέσεις, ή μετοχές. Το ύψος της περιουσίας όλων αυτών των "πτωχών" μαζί, ανέρχεται στα 78,8 τρισεκατομμύρια δολλάρια, ποσό που ξεπερνά το παγκόσμιο ΑΕΠ!


Οι ΗΠΑ, φιλοξενούν τους περισσότερους εκατομμυριούχους (8 εκατομμύρια) και ακολουθεί η Κίνα (2 εκατομμύρια). Ωστόσο το μικροσκοπικότατο 'κρατιδιάκι' του Λιχτενστάϊν και η Ελβετία, είναι οι δύο χώρες με τη μεγαλύτερη αναλογία εκατομμυριούχων ανά αριθμό κατοίκων! 

Αποτέλεσμα εικόνας για σημαία Λιχτενστάϊν
Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ

Στην Γαλλία, οι εκατομμυριούχοι ανέρχονται σε 445.000!

Αποτέλεσμα εικόνας για σημαία ελβετίας

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση πλούτου πάντως παρατηρείται στην Βόρεια Αμερική: το 63% ατομικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 60,4 τρισεκ. δολλαρίων, ανήκουν αποκλειστικά σε εκατομμυριούχους και το ποσοστό αυτό — το υψηλότερο του πλανήτου — εκτιμάται ότι θα φτάσει το 69% μέχρι το 2020, σύμφωνα με την 'BCG'.

Το 2015, δεν παρατηρήθηκαν μεγάλες διαφοροποιήσεις, επισημαίνει η έκθεση. Ο ιδιωτικός πλούτος αυξήθηκε «μόνο» κατά 5,2%, από 7% το 2014, κυρίως λόγω της χρηματοοικονομικής και πολιτικής ασταθείας, καθώς και της επιβολής οικονομικών κυρώσεων. 
«Η αύξηση του παγκόσμιου ατομικού πλούτου, μείωσε την ταχύτητά της το 2015, κυρίως στις αναπτυγμένες αγορές», συμπεραίνει η 'BCG'.

Ο πλούτος που έχει συγκεντρωθεί σε «εξωχώρια» κέντρα, δηλαδή σε χώρες (εδώ εννοούνται κάτι μικροσκοπικά και "απίθανα" νησάκια στον χάρτη!) που προσφέρουν «διακριτικότητα» και χαμηλή φορολόγηση σε επενδυτές από τρίτες χώρες, αυξήθηκε κατά 3%, φτάνοντας περίπου τα 10 τρισεκατομμύρια $. 

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ

Η Ελβετία παραμένει ο «εξωχώριος» προορισμός που προτιμούν οι κάτοχοι μεγάλων περιουσιών, μπροστά από την Σιγκαπούρη και την Αγγλία... ("Ι.Κ.")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!