Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

AYTOΣ ΑΓΩΝΙΣΘΗΚΕ, ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.!«Αυτή την αυγή τολμούμε να ονειρευτούμε ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο». Με αυτά τα λόγια πανηγύρισε το 'Βrexit' ο επικεφαλής της εκστρατείας του 'Leave', ο Νάϊτζελ Φάρατζ. 

Ο 52χρονος Φάρατζ, ο οποίος έγινε γνωστός στην Ελλάδα για τα «βέλη» που έχει εκτοξεύσει ενάντια στην ηγεσία της Ε.Ε. με αφορμή την οικονομική περιπέτεια της χώρας μας, χρηματιστής στο επάγγελμα, ξεκινήσε την πολιτική καριέρα με τους συντηρητικούς μέχρι που τους εγκατέλειψε το 1992, όταν οι 'Τόρις' υπέγραψαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. 
Ενα χρόνο αργότερα ίδρυσε το δικό του κόμμα, το περίφημο 'UKIP' ('UK Independence Party') και το 1999 κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής (το 2004 και 2009 επίσης).

Το 2006 έγινε αρχηγός του 'UKIP', ενώ θεώρησε νίκη του τη δέσμευση του Ντέϊβιντ Κάμερον για εκλογή δημοψηφίσματος κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής περιόδου.

Εχει επιζήσει και από συντριβή αεροσκάφους!

Το «κακό παιδί του Ευρωκοινοβουλίου» είναι... πολύ «σκληρό καρύδι». Όταν ήταν μόλις 20 χρονών προσβλήθηκε από καρκίνο των όρχεων, τον οποίο κατάφερε να ξεπεράσει. Τον Μάϊο του 2010 ανασύρθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από συντριβή αεροσκάφους, όταν κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου το μονοκινητήριο αεροπλάνο -πίσω από το οποίο κυμάτιζε πανό του UKIP- στο οποίο επέβαινε κατέπεσε σε ένα λιβάδι στο Νορθαμπτονσάϊρ. Ευτυχώς πετούσε σε χαμηλό ύψος κι έτσι ο Νάϊτζελ Φαράτζ περπάτησε σαν... κύριος όταν απεγκλωβίστηκε από το σκάφος (σε κατάσταση σοκ όμως).

Ο αγγλικός Τύπος πάντως ακόμη και σήμερα, εκφράζει τις ανησυχίες του, για το αν μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα αφού ο ίδιος παραδέχθηκε πρόσφατα, πως αντιμετωπίζει πρόβλημα αϋπνίας, εξ αιτίας πόνων στη μέση και του έχουν χορηγηθεί χάπια, που τον βοηθούν στον ύπνο, ενώ υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα που δεν αποκλείουν να έρθει ξανά στην επιφάνεια το σκάνδαλο της παράνομης σχέσης του με την Αναμπελ Φούλερ, η οποία για μια περίοδο βρισκόταν στο στενό περιβάλλον των συνεργατών του... 

Αποτέλεσμα εικόνας για φαρατζ

Η άποψή του για την Ευρώπη δεν είναι ίδια με αυτήν κατά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, όπως αναφέρουν οι φίλοι του ενώ η δεύτερη γυναίκα του Κίρστεν Μερ, την οποία παντρεύτηκε το 1999, είναι Γερμανίδα και μαζί της έχει δύο κόρες. Με την πρώτη σύζυγό του Γκρέιν Χέις, η οποία ήταν η νοσηλεύτρια που τον φρόντισε όταν σε ηλικία 20 ετών είχε ένα σοβαρό τροχαίο, απέκτησε δύο γιους και χώρισε το 1997. 

Για όσους τον κατηγορούν πως έχει χαρακτηριστικά ρατσιστή, οι υποστηρικτές του απαντούν χαρακτηριστικά «Είναι ένας παλιομοδίτης πατριώτης» !


Η πολιτική πορεία του 

1982 - Ξεκινά να εργάζεται ως trader σε εταιρεία μετάλλων στο Λονδίνο 
1992 - Φεύγει από το κόμμα των Συντηρητικών αφού διαφωνεί με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ 
1993 - Ιδρυτικό μέλος του UKIP 
1999 - Εκλέγεται Ευρωβουλευτής, εκπροσωπώντας τη νοτιοανατολική Αγγλία 
2006 - Εκλέγεται αρχηγός του UKIP 
2010 - Αποτυγχάνει να εκλεγεί Πρωθυπουργός, όμως παραμένει στην ηγεσία του κόμματος 

Οι δηλώσεις του για την Ελλάδα 

Ο Bρετανός ευρωσκεπτικιστής πολιτικός, έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές αναταραχή στο Ευρωκοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια των εισηγήσεών του, ξεστομίζοντας ότι δεν θα ήθελαν να ακούσουν οι «ηγέτες» και οι ιθύνοντες της Ε.Ε. Στην Ελλάδα έγινε γνωστός στην Ελλάδα το 2010, όταν η ομιλία του στο Στρασβούργο, ενώπιον του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέϊ, έγινε ανάρπαστη με χιλιάδες Ελλήνων να εντυπωσιάζονται, από τον στομφώδη λόγο του και την ειρωνική του διάθεση απέναντι στους Ευρωπαίους αξιωματούχους. 

Οι φράσεις του, όπως: «Κύριε βαν Ρομπέϊ όταν μιλάτε για σταθερότητα, θα μπορούσα να σας χειροκροτήσω για το χιούμορ σας», «Δε θέλουμε αυτή τη σημαία (ευρωπαϊκή)», «Η βλακεία και η απληστία των Ιρλανδών έπαιξε ρόλο γιατί δεν έπρεπε να μπουν στο ευρώ», «Ποιός στο διάολο είστε; Είστε όντως πολύ επικίνδυνοι. Καταστρέφετε τη δημοκρατία», έγιναν πρωτοσέλιδο, τίτλοι στα δελτία ειδήσεων και βασικές ατάκες σε κουβέντες ευρωσκεπτικιστών. 

Το απόσπασμα, δε, από την παραπάνω ομιλία συγκέντρωσε στο YouTube εκατοντάδες χιλιάδες θεάσεις, μέσα σε λίγο χρόνο, αποδεικνύοντας ότι ο εμπρηστικός λόγος του βρήκε αντίκρισμα και ότι πολλοί ταυτίστηκαν με όσα υποστήριξε σχετικά με μία Ευρώπη που «πλέον διοικείται από τη Γερμανία». 

Τον Μάρτιο του 2010, είχε παραχωρήσει συνέντευξή σε ελληνική εφημερίδα, τονίζοντας ότι «Η Ε.Ε. σκοπεύει να διοικήσει την Ελλάδα, με το ίδιο τρόπο που διοικεί το Κόσσοβο. 

Όταν η Ελλάδα συμμορφωθεί πλήρως με τα μέτρα που θα τις επιβάλλει η Ε.Ε τότε -και μόνο για τυπικούς λόγους- θα μπορέσει να έχει κάποια δική της κρατική υπόσταση. Ουσιαστικά όμως θα βρίσκεται υπό την κυριαρχία της Ε.Ε. Οι υπόλοιπες χώρες (Πορτογαλία Ιταλία Ιρλανδία και Ισπανία) θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδος. 

Ουσιαστικά η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα γαλλο-γερμανικό σχέδιο, που σκοπό έχει να επιβάλλει την κυριαρχία της σε όλη την Ευρώπη. Από την άλλη, η Αγγλία και η Αμερική βοηθούν και υποστηρίζουν τις προσπάθειες αυτές, μιας και αυτό αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου σχεδίου τους για μια παγκόσμια δικτατορία».
Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα (λίγο πριν μπει στο μηχανισμό στηρίξεως) «είναι εγκλωβισμένη σε ένα νόμισμα στο οποίο δεν θα έπρεπε να είχε μπει». 
Λίγους μήνες αργότερα, δεν είχε διστάσει να πει στον πρόεδρο της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ ότι έχει το χάρισμα μιας «βρεγμένης πατσαβούρας» και την εμφάνιση ενός χαμηλόβαθμου τραπεζικού (!!!) και ότι από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Ε.Ε., είδαμε την Ελλάδα να μετατρέπεται στην ουσία «σε προτεκτοράτο».


Το καλοκαίρι του 2013, αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο αναφέρθηκε στη λανθασμένη συνταγή για την Ελλάδα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο: «Πρέπει να ομολογήσω ότι με αρρωσταίνει να βλέπω τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, να καταστρέφεται από εσάς και από το όλο και πιο αηδιαστικό ΔΝΤ».

To Σεπτέμβριο του 2013, σε ομιλία του ο Φάρατζ είπε επίσης, ότι ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς, ο τότε επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τάσσεται κατά των κρατών-εθνών επειδή πιθανότατα «ντρέπεται για την ιστορία της χώρας του».

Το Νοέμβριο του 2013 ο Φάρατζ, αναφερόμενος στις νεοσύστατες κυβερνήσεις του Λουκά Παπαδήμου στην Ελλάδα και του Μάριο Μόντι στην Ιταλία, έκανε λόγο για κυβερνήσεις-μαριονέτες, καθώς και για μια Ευρώπη που βρίσκεται υπό γερμανική κυριαρχία.

Τον Ιανουάριο του 2014 είχε καλέσει τον Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, να μετονομάσει την Νέα Δημοκρατία σε «Μη Δημοκρατία»!

Στις 10 Ιουλίου του 2015, όταν ο Αλέξης Τσίπρας με το «Οχι» των Ελλήνων έκλεινε τη συμφωνία στις Βρυξέλλες για ένα 3ο Μνημόνιο, εξέφρασε το θυμό του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, λέγοντας χαρακτηριστικά «Ο Τσίπρας είναι παγιδευμένος στην ΕΕ. Αν ήμουν στο 61% που ψήφισαν Όχι, τώρα θα ήμουν εξαγριωμένος.


Δυο ημέρες νωρίτερα είχε πάρει ξανά θέση για το ελληνικό ζήτημα, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είχε έρθει η ώρα να ανακτήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός την κυριαρχία της χώρας. (απο το ιστολόγιο του 'τρελλογιάννη'. Για την αντιγραφή "Ιω.Καπ.")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!