Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ! ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΩΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΔΔΙΣΤΕΣ ΤΩΡΑ...

Μετά το Ισλάμ και ο Βουδισμός στα ελληνικά σχολεία - Η Πανθρησκεία χτυπά από παντού

Η Πανθρησκεία, η ένωση δηλαδή όλων των θρησκειών, υπό την σιδηρά πυγμή ενός παγκόσμιου ηγέτη-«θεού», προωθείται από όλες τις ('νεοταξίτικες') μεριές, ενώ τα απλά Λόγια Αλήθειας του Χριστού παραγκωνίζονται, διαστρεβλώνονται 
και παραμερίζονται.

Διαβάστε την ΕΞΟΧΩΣ σοβαρή καταγγελία της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων:

Η εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια», σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της (φύλλο της 13ης Απριλίου 2016), ανέδειξε το θέμα της νεοβουδδιστικής οργανώσεως 'Arigatοu' και της συμμετοχής στο διοικητικό της συμβούλιο (!) του σχολικού συμβούλου Άγγελου Βαλλιανάτου. 


«Ο κ. Βαλλιανάτος, είναι εις εκ των εκλεκτών του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, για θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής και δεξί χέρι του κ. Σταύρου Γιαγκάζογλου, ο οποίος είναι Σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας και προϊστάμενος του Γραφείου Α΄ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Οι κύριοι Βαλλιανάτος* και Γιαγκάζογλου υποστηρίζουν με πάθος και προωθούν εδώ και καιρό, διάφορες «καινοτόμες»  ιδέες για το μάθημα των Θρησκευτικών (βλ. νέα πιλοτικά Προγράμματα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών)». [*Πρόκειται για τον αδελφό του "πασίγνωστου" πρώην συμβούλου του Γ.Παπανδρέου στο ίδιο υπουργείο προ ετών, Γρηγόρη Βαλλιανάτου..."Παπαφλέσσας"]


Με νεότερη πρωτοσέλιδη πάλι δημοσίευση της (08/06/2016), με τίτλο «Ποιοι και γιατί καλύπτουν τον εκλεκτό του υπουργού Παιδείας κ. Φίλη;», η εν λόγω εφημερίδα αναφέρει, ότι «με το συγκεκριμένο θέμα ασχολήθηκε και η αρμόδια Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων. 

Στη συνεδρίασή της, μάλιστα, προήδρευσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος δήλωσε ότι: «Μετά από τη διερεύνηση των στοιχείων αποφασίσαμε στην επιτροπή, σχετικά με την 'Arigatou', ότι πρόκειται περί μιας επικινδύνου οργανώσεως, η οποία αποτελεί όχημα της νέας εποχής, της νέας τάξεως και προωθεί τη διάδοση του βουδδισμού, και έχει ένα προσωπείο δήθεν διομολογιακής ενοποιήσεως των ανθρώπων, σε συνεργασία με ΜΚΟ, με το πρόταγμα της συνεννοήσεως των ανθρώπων, αυτά τα γνωστά που υποστηρίζουν, τα οποία είναι εύηχα και πολύ έξυπνα, για να πέφτει κανείς στην παγίδα αυτών των πραγμάτων.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Βαλλιανάτο, εγώ απέστειλα τα δημοσιεύματά σας στην Ιερά Σύνοδο και ζήτησα να διερευνηθούν, διότι στο δημοσίευμά σας υπάρχει και απεικόνιση της ιστοσελίδος της οργανώσεως, όπου εκεί μετέχει ο κ. Βαλλιανάτος. 

Είπαμε, λοιπόν, ότι, εφ΄όσον διακριβωθεί ότι ο κύριος αυτός, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της οργανώσεως, θα πρέπει επισήμως η Εκκλησία, να ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Παιδείας, να απομακρυνθεί από την επιτροπή για το μάθημα των Θρησκευτικών. 
Τώρα η Σύνοδος έχει τον λόγο, εμείς εισηγούμαστε στη Σύνοδο και εκείνη αποφασίζει».

Επειδή το θέμα αυτό είναι φλέγον και σχετίζεται άμεσα με το νέο πολυθρησκειακό Πρόγραμμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για το μάθημα των Θρησκευτικών, η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων θεωρεί ότι αποτελεί πνευματικό χρέος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας :
α) να επικυρώσει άμεσα και να δημοσιοποιήσει την απόφαση της Συνοδικής Επιτροπής για την υπόθεση της 'Arigatοu' και,
β) να λάβει τα νόμιμα και κανονικά μέτρα** για να προστατεύσει τη χριστιανική αγωγή της νεότητος, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο Καταστατικός της Χάρτης, το Σύνταγμα, οι νόμοι, η νομολογία και οι σχετικές για το μάθημα των Θρησκευτικών αποφάσεις των δικαστηρίων.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Θ.

[** ...Θα το πράξει η Ιερά Σύνοδος;;; Θα περιμένουμε με μεγάλη περιέργεια...]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!