Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

"Πώς γίνεσαι δεσπότης"! "ΧΡΥΣΑ" λόγια του μακαριστού Αυγουστίνου Καντιώτου!Η ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΚΑΘΑΡΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΣ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ, Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ 'ΣΚΕΤΗ ...ΣΥΣΚΕΨΗ' ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, (ΠΟΥ ΔΟΛΙΩΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕ Ο ΛΥΠΗΡΟΤΑΤΟΣ ΠΑΠΟΛΑΓΝΟΣ ΕΝΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ, "ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΣ" ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ...) ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ, ΕΝΑ ΑΚΡΩΣ "ΠΟΝΕΜΕΝΟ" ΖΗΤΗΜΑ, ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ  Ε Λ Λ Α Δ Ο Σ...Και επειδή, ουδείς αρμοδιότερος απο τον μακαριστό - και αέναο ΜΑΧΗΤΗ της Ορθοδοξίας - μητροπολίτη πρ.Φλωρίνης Αυγουστίνο Καντιώτη, άς θυμηθούμε με πολύ ΣΕΒΑΣΜΟ, αλλά και τεράστιο ενδιαφέρον, τί έλεγε εκείνος, για το 'πώς γίνεσαι δεσπότης', στις ημέρες μας...

Πρίν όμως, να υπενθυμισθεί, ότι στην διάρκεια της ζωής μας όλοι θα έχουμε εμπειρίες, απο τις Ενορίες που είμασταν μέλη, για αληθώς εξαιρετικούς ιερείς, που δεν τους έκαναν π ο τ έ δεσπότες, ενώ άλλοι σαφέστατα εμφανώς "χαμηλών" προσόντων, προωθήθηκαν "πανεύκολα"(...) και μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών, σε απίστευτα μικρή - "άγουρη" -  ηλικία!

Τί λέτε να φταίει; Μας το αποκαλύπτει με λόγια  Σ Τ Α Ρ Α Τ Α, όπως μόνον εκείνος ήξερε να εκφράζει, ο μακαριστός Αυγουστίνος, ως αρχιμανδρίτης τότε, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε μία Ιστορική του ομιλία, την 3η Μαΐου του 1964, ήτοι 52 χρόνια πίσω! (Προέρχεται απο απομαγνητοφώνιση).

"Δυστυχώς και μέσα στην Εκκλησία μπήκε η Μασονία... Εγώ κατήγγειλα επισήμως με στοιχεία, ότι και επίσκοποι και μητροπολίται και πατριάρχαι, είναι ΜΑΣΟΝΟΙ...

Για να γίνεις δεσπότης, πρέπει να περάσεις απο τα σκαλοπάτια της μασονίας. Δεν είναι όλοι οι δεσποτάδες μασόνοι, όμως ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ, ότι υπάρχουν τέτοιοι ΥΠΟΠΤΟΙ στην Εκκλησία!

Δεν ανακοινώνουν τα ονόματά τους όσο ζούν, άμα πεθάνουν τότε τους φανερώνουν. Εμείς όμως τους ΞΕΡΟΥΜΕ και τους ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ.
Για να γίνεις δεσπότης σήμερα, πρέπει να κάνεις ΤΟΥΜΠΑ μέσα στην στοά των μασόνων και να προσκυνήσεις τον διάβολο!

Τί, διαβολο-δεσπότης θα γίνεις; Γι' αυτό βλέπεις όλοι αυτοί, που είναι υποψήφιοι δεσποτάδες ΣΙΩΠΟΥΝ, κανείς τους ΔΕΝ μιλά, πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων.
Ξέρουν πολύ καλά, ότι θα τους ΦΑΕΙ το φίδι!

Μωρέ χίλιες φορές διάκονος, χίλιες φορές καλόγερος και να φωνάζω ΜΕΡΑ-ΝΥΧΤΑ, ότι είστε  σ α τ α ν ά δ ε ς, παρά να μου δώσετε μήτρες και μπαστούνες!

Και άν με κάνετε δεσπότη, τί θα γίνει; Σας τα χαρίζω όλα, βρέ διάβολοι"!!!


[Να σημειωθεί με έμφαση, ότι ο μακαριστός εκείνος ΤΙΤΑΝΑΣ της συγχρόνου Ελλαδικής Εκκλησίας, ο αγωνιστής Αυγουστίνος είχε υποστεί εν μέσω Κατοχής, όχι μία, όχι δύο, όχι τρείς, αλλά ΠΕΝΤΕ  μ ε τ α θ έ σ ε ι ς, απο Μητρόπολη σε Μητρόπολη, επειδή ΟΥΔΕΙΣ δεσπότης δεν τολμούσε να τον δεχθεί, λόγω των ΠΥΡΙΝΩΝ κηρυγμάτων που εκφωνούσε  Α Σ Τ Α Μ Α Τ Η Τ Α !
Μή φοβούμενος, να επιτεθεί και μάλιστα με πάθος, ούτε Γερμανούς, ούτε Ιταλούς, ούτε δοσιλόγους, ούτε μαυραγορίτες, ούτε και  μασόνους...
Ο άμβωνας, αγαπητοί Συνέλληνες, ΕΠΑΙΡΝΕ ΦΩΤΙΑ, όταν έβγαζε κήρυγμα ο Αυγουστίνος και ευτυχώς σώζονται αμέτρητες ομιλίες του, παρά τις δεκαετίες, μαγνητοφωνημένες σε 'cd' και προσιτές σε όλους μας...


Επειδή ΔΕΝ γράφεται η Ιστορία σε αυτόν τον τόπο, επιμένουμε και θα επιμένουμε σε αυτό, να προσθέσουμε πώς, μέσα στην ανείπωτη φτώχεια και ΠΕΙΝΑ της κατοχής, ο Αυγουστίνος ως αρχιμανδρίτης,  ε σ ί τ ι ζ ε  στην πόλη της Κοζάνης ...8.000 άτομα σε καθημερινή βάση(!!!!!!!!!!)

Αμέσως μετά τον πόλεμο, για τον λόγο αυτό, τον ΕΒΡΑΒΕΥΣΕ ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, απο την Ελβετία!

Και επειδή είναι "επίκαιρο", θα σας πληροφορήσουμε, ότι ένας εκ των κυριοτέρων - και λυπούμεθα βαθέως - αρχιοικουμενιστών μητροπολιτών, που "πασχίζει" για ...συμπροσευχές, συλλείτουργα και "πλησίασμα" άνευ όρων με τους ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ετεροδόξους, ΕΙΧΕ ευεργετηθεί σε εκείνα τα ματωμένα χρόνια, στα κοζανίτικα συσσίτια του μακαριστού Αυγουστίνου...

Κλείνοντας να πούμε, ότι εκείνοι που τον ΦΟΒΟΤΟΥΣΑΝ για να "γλυτώσουν" απο τις τρομερές εκείνες ομιλίες του, σε πολλούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, δεκαετία του '60, αλλά και στην έδρα της οργανώσεως του 'Σταυρού' στην οδό Ζωοδόχου Πηγής 44, όπου ο κόσμος που πήγαινε να τον ακούσει, ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΕ και έφτανε μέχρι τον δρόμο(!), απεφάσισαν να τον "ξεφορτωθούν" κάνοντάς τον μητροπολίτη, στην δυσκολότερη και πιό μακρυνή Μητρόπολη, την Φλώρινα! ΔΕΝ κάθησε διόλου "ήσυχος", αλλά πολέμησε με πάθος, δίχως να ελαττώσει την μαχητική του έκφραση, φθάνοντας στο σημείο, μεταξύ ΠΟΛΛΩΝ άλλων, να κάνει και μήνυση στον Πατριάρχη!!! "Παπαφλέσσας"]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!