Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ...

Σχετική εικόνα

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΥΡΩΝ ΤΗΣ ΛΥΚΙΑΣ, ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ & "ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ" ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΠΤΥΧΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ, ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


Δεν είναι μόνο ο "γνωστός" προστάτης των ναυτικών μας, που τους διασώζει και τους "σκεπάζει", απο τις μανιασμένες φουρτούνες και τα ναυάγια. 
Και που σε κάθε ΕΛΛΗΝΙΚΟ πλοίο, υπάρχουν οι αγιογραφίες του...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν είναι μόνο ο μεγάλος φιλάνθρωπος, που μοίραζε στην κυριολεξία χρήματα, σε όσους είχαν ανάγκη, με έναν πολύ προσωπικό και ιδιαίτερο "μυστικό" τρόπο, μέσα στην νύκτα, αθορύβως μέσα απο τα ...παράθυρα, για να μην τον βλέπουν τα αδιάκριτα βλέμματα, που βοηθούσε!

Δεν είναι μόνο, ο αληθινός "άγιος Βασίλης", που σε όλη την Δύση, τουλάχιστον παλαιότερα, ακουγόταν κάθε Χριστούγεννα, η ονομασία του ως 'σάντα κλάους', το οποίο ουσιαστικώς προέρχεται απο το 'σαίντ Νίκολας', ήτοι Άγιος Νικόλαος!

Είναι και ο Άγιος επίσης, που προστάτευε με σεβασμό και προσοχή τα άγια Δόγματα της ορθοδόξου Πίστεως, χωρίς ..."ευγένειες", "συμβιβασμούς" και ...αντίθεα "στρογγυλέματα"!

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ Α΄ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ, ΤΟ 325 μ.Χ., ενώπιον του αυτοκράτορος Μεγάλου Κωνσταντίνου, ΔΕΝ μπόρεσε να ακούει για πολύ, τις προσβλητικές και ασυνάρτητες απόψεις κατά της πίστεώς μας, απο το στόμα του αιρεσιάρχου Αρείου ΚΑΙ ΤΟΝ "ΦΙΛΟΔΩΡΗΣΕ" ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ!

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΣΩΡΙΑΣΤΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΤΩ, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και "αρνητικά" σχόλια, ενώπιον του αυτοκράτορος και εκατοντάδων Πατέρων της Συνόδου. Διετάχθη η φυλάκισίς του, αλλά στο κελλί του μέσα, συντόμως ενεφανίσθη ο ίδιος ο Χριστός, αλλά ΚΑΙ η Παναγία, όπως μας πληροφορούν οι 'Μεγάλοι Συναξαριστές', που περιγράφουν την ζωή του Αγίου...

Αφού του απέδωσαν ΠΑΛΙ και το ομοφόριό του και το Ευαγγέλιο, τον απελευθέρωσαν, ώστε να εμφανισθεί χωρίς να το περιμένει κανείς, ΞΑΝΑ μέσα στην Σύνοδο!

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ, ΑΝΤΕΛΗΦΘΗΣΑΝ, ΤΟ  Θ Ε Α Ρ Ε Σ Τ Ο  ΤΗΣ ΠΡΑΞΕΩΣ ΤΟΥ!
ΗΤΟΙ ΤΗΣ "ΑΓΙΑΣΜΕΝΗΣ ΧΕΙΡΟΔΙΚΙΑΣ" ΚΑΤΑ ΕΝΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ!!!

ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ: ΟΙ 2 ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΥΓΛΩΤΤΕΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΛΥΠΗΡΩΣ, ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ Ι.ΝΑΟ ΜΑΣ!

ΟΛΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ, ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...

ΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΘΟΥΜΕ  ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ...
Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και η Α΄οικουμενική Σύνοδος
ΠΑΛΑΙΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ, ΤΗΣ Α' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΤΟ 325 μ.Χ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΔΕΞΙΑ, ΤΟΝ
ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙ!
ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΕΡΡΙΞΕ ΜΙΑ ..."ΠΕΡΙΠΟΙΗΜΕΝΗ"

ΣΦΑΛΙΑΡΑ (!) ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΑΡΕΙΟ,
ΠΟΥ ΕΚΣΤΟΜΙΖΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΚΑΤΑ
ΤΗΣ 
ΟΡΘΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και η Α΄οικουμενική Σύνοδος
ΑΛΛΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΤΑΤΟ ΣΥΜΒΑΝ!
Η ΣΦΑΛΙΑΡΑ
, ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ,  "ΠΕΦΤΕΙ ΣΒΟΥΡΗΧΤΗ"!!!

"ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!