Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΙΣΛ.ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΑΛΕΞΗ, ΚΟΥΛΗ, ΑΝΤΩΝΗ, ΦΩΦΗΣ, ΣΤΑΥΡΑΚΑ, ΑΔΩΝΙ , ΒΟΡΙΔΗ; ; ; ; ; ; ; ; ;


ΕΡΧΕΤΑΙ Η…ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ! ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ-ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ...500 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ-ΑΝΕΓΕΙΡΟΜΕΝΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ! ! !


Αυτά θα ζούμε από ‘δω και στο εξής, από την ώρα μάλιστα που σύσσωμο το (ατελείωτα ξενόδουλο) πολιτικό σύστημα (μέσα και το ΚΚΕ) αποφάσισε την λειτουργία τεμένους στον Βοτανικό! 

Αποτέλεσμα εικόνας για AΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, με απαίτηση των ισλαμιστών, γίνονται ….
παρασκηνιακές ζυμώσεις και αρχίζουν να ασκούνται πιέσεις, ώστε να μπει λουκέτο στον ιερό ναό του Αγίου Σάββα, επειδή βρίσκεται 500 μέτρα μακρύτερα από το σημείο, όπου θα χτιστεί το ισλαμικό τέμενος!

Αποτέλεσμα εικόνας για AΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ

Οι ισλαμιστές δεν θέλουν επ’ ουδενί να υπάρχει εν ενεργεία ναός δίπλα στο τέμενός τους και γι΄αυτό τον λόγο πιέζουν, ώστε σε αρκετά μεγάλη ακτίνα να μην λειτουργεί χριστιανικός ναός, διότι αυτό θα τους προκαλεί!...
 
Και, όπως μαθαίνουμε η κυβέρνηση Τσίπρα αποδέχτηκε ασμένως την απαίτηση αυτή της μουσουλμανικής κοινότητος και ήδη ξεκίνησε παρασκηνιακές ζυμώσεις για να μπει λουκέτο στον ιερό ναό! 

Θυμίζουμε ότι η εκκλησία του Αγίου Σάββα που βρίσκεται επί της Ιεράς οδού 128, έχει τεράστια ιστορία η οποία ανάγεται στα χρόνια του Βυζαντίου, μάλιστα σύμφωνα με την παράδοση λέγεται ότι τον ιερό ναό έκτισε η αυτοκράτειρα Θεοδώρα, ενώ είναι χτισμένος πάνω σε αρχαίο ναό. 


Η εκκλησία του Αγίου Σάββα βρίσκεται εκτός των περιφραγμένων ορίων του τεμένους! Και όμως, η…ακτίνα εμβέλειας των ισλαμιστών, φαίνεται ότι μεγαλώνει και επειδή θα ενοχλούνται από την κωδωνοκρουσία και το γεγονός ότι στα 500 μέτρα θα υπάρχει χριστιανικός ναός, αυτό θα οδηγήσει στο κλείσιμό του! 

Προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες για το σοβαρό αυτό θέμα και θα σας ενημερώσουμε. 
Περισσότερες πληροφορίες για τον εκκλησάκι του Αγίου Σάββα αναφέρει το http://ieraodo.blogspot.gr: 
[«Ο Άγιος Σάββας Ηγιασμένος» δεξιά επί της Ιεράς Οδού, ερχόμενος από Αθήνα προς Αιγάλεω, λίγο πριν το σταθμό ΜΕΤΡΟ του Ελαιώνα, περίπου στη συμβολή με την Οδό της Αγίας Άννας. 
Στον αρχικό σχεδιασμό της γραμμής 3 του ΜΕΤΡΟ, ο σταθμός αναφερόταν ως «Άγιος Σάββας» και όχι Ελαιώνας. 

Σύμφωνα με την παράδοση το εκκλησάκι κτίστηκε τον 9ο μ.Χ. αιώνα από την αυτοκράτειρα Θεοδοσία, επάνω σ΄ ένα αρχαίο ναό.
«Μεταξύ της Γεωπονική Σχολής και του γέρικου ελαιόδεντρου, υπήρχε Ιερό της Δήμητρας και της Κόρης, όπου λατρευόταν επίσης η Αθηνά και ο Ποσειδών. 

Σ΄ αυτό το ιερό στάθμευαν οι μύστες όταν επέστρεφαν από την Ελευσίνα, για να ανασυγκροτηθούν και να μπουν στην Αθήνα». Ιωάννα Τσιριγώτη – Δρακωτού, Αρχαιολόγος, περιοδικό ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ, τ.43/1992.

Ο Αλέξανδρος Μποφίλας στο βιβλίο του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, «ωραίο, φρικτό κι απέριτο τοπίον», αναφέρει ότι ο Ι. Ναός Αγίου Σάββα ήταν στη «θέση Ιερής Συκιάς και Ναού Δήμητρας» σελ.109 – 119.

Για την Ιερή Συκιά και του ναού της Δήμητρας και της Κόρης, κάνει αναφορά και ο Παυσανίας στα 'ΑΤΤΙΚΑ'. «Υπάρχει επίσης βωμός του Ζεφύρου και ιερό της Δήμητρας και της Κόρης, όπου τιμώνται μαζί και η Αθηνά και ο Ποσειδών. 
Στο μέρος αυτό λένε πως ο Φύταλος είχε δεχτεί στο σπίτι του την Δήμητρα και πως η θεά τους έδωσε σε αντάλλαγμα το οπωροφόρο δέντρο της συκιάς.»

Ο Πωλ Φουκάρ στο βιβλίο του «Ελευσίνια Μυστήρια» αναφέρει ότι «δεν έχω καμμιά πληροφορία για το δρόμο που ακολουθούσαν ως τη στιγμή που η πομπή πλησίαζε την Αθήνα. 
Κι όταν έφτανε στο προάστιο της Ιερής Συκιάς, δυο χιλιόμετρα από το Δίπυλο (τις Θριάσιες πύλες της Αθήνας) σταματούσε.»

Στον Οδηγό του ΕΟΤ του 1930, στην πεζοπορική διαδρομή Αθήνα – Ελευσίνα υπάρχει η εξής περιγραφή: «Η εκκλησία του Αγίου Σάββα βρίσκεται μετά τον Κηφισό ποταμό και είναι κτισμένη πάνω στη θέση του αρχαίου ναού της Δήμητρας». Στο σκίτσο του οδηγού της διαδρομής, που δημοσιεύεται στο «Χαϊδάρι – Τόπος και Άνθρωποι» (σελ.85), φαίνεται καθαρά ότι ο Κηφισός είναι τοποθετημένος στο «κάδρο» πριν το εκκλησάκι του Αγίου Σάββα. 
Όπως αναφέρουμε σε προηγούμενη ανάρτηση, ο ποταμός Κηφισός δεν ήταν στη θέση που είναι σήμερα, αλλά ανατολικότερα.]

[Ο νότιος εξωτερικός τοίχος της εκκλησίας του Αγίου Σάββα με εντοιχισμένα αρχαία μάρμαρα…
«Στην ίδια περιοχή και στο νότιο κράσπεδο της σημερινής (Ιεράς Οδού) είναι κτισμένη η μικρή εκκλησία του Αγίου Σάββα με εντοιχισμένα μάρμαρα που ανήκουν σε μνημεία της Ιεράς Οδού…» Ιωάννα Τσιριγώτη – Δρακωτού, Αρχαιολόγος, περιοδικό ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ, τ.43/1992.]

[Επάνω Φωτογραφία:Ο Άγιος Σάββας τοποθετημένος μέσα σε πλαίσιο από αρχαία μάρμαρα της Ιεράς Οδού. 
Κάτω Φωτογραφία: Πλαίσιο παραθύρου από μάρμαρα μνημείων επί της Ιεράς Οδού.


[1.ΠΟΙΟΙ ΘΑ "ΣΗΜΑΝΟΥΝ" ΑΜΕΣΩΣ ΕΝΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΟΛΕΘΡΙΑ ΑΥΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ;

2.ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ "ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ" ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΣ ΕΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΑΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ...ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ;;;

3.ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΕΣ 'ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ', ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ; ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΤΩΡΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ "ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ";

4.ΠΟΥ "ΚΡΥΒΕΤΑΙ" ΠΑΛΙ, ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ, Η ...'ΜΟΥΓΚΑΦΟΝ' ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ; ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ...ΣΙΩΠΗΡΗ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ; ΠΟΣΟ ΒΑΡΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ..."ΒΑΡΥΚΟΪΑ" ΕΧΕΙ; 
"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ "]

"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!