Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

ΙΟΥΛΙΟΣ 1944 – Η ΙΔΡΥΣΙΣ ΤΟΥ 'ΔΝΤ' (της 'Παγκοσμίου Τραπέζης') ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...


Διαχρονικό κείμενο του Γ. Δημητρακόπουλου, Συνταξιούχου Εκπαιδευτικού
Όλοι στην Ελλάδα σήμερα γνωρίζουν ότι ο Γ. Παπανδρέου ο νεώτερος, παρέδωσε την πατρίδα και τον λαό μας βορά στους διεθνείς τοκογλύφους του ΔΝΤ. 
Ελάχιστοι, όμως, γνωρίζουν ότι οι σχέσεις του 'Δ.Ν.Τ.' και της πολιτικάντικης φαμίλιας των Παπανδρέου δεν περιορίζονται σ’ αυτήν την επαίσχυντη πράξη του νεωτέρου, αλλά συμπεριλαμβάνουν και τους τρεις Παπανδρέου που έχουν περάσει από την πολιτική μας ζωή!
Σχετική εικόνα

Τέτοιες ημέρες του Ιουλίου 1944, λοιπόν, διαρκούντος του Β΄Π.Π., εις το ξενοδοχείο «Mount Washington» του Νιου Χαµσάϊρ της Αμερικής, έλαβε χώρα διεθνής διάσκεψη 700 αντιπροσώπων από 44 συμμαχικές χώρες, που σκοπόν είχε την διαμόρφωση των μεταπολεμικών νομισματικών κανόνων, κατά τα καλά και συμφέροντα των νικητών και μελλόντων διεθνών εξουσιαστών, ήτοι των αμερικανοσιωνιστών. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΠΡΕΤΟΝ ΓΟΥΝΤΣ
ΙΟΥΛΙΟΣ 1944. ΜΠΡΕΤΟΝ ΓΟΥΝΤΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ (ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ) ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΜΠΑΡΟΥΝΗΣ ΔΕΞΙΑ, ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΜΟΛΙΣ (ΤΟΤΕ) 25ΕΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!!!!!!! (ΜΕ ΜΑΛΛΙΑ!)

Εν τέλει, στις 22 Ιουλίου υπογράφηκε η Συμφωνία του Μπρέτον Γουντς. Βάσει της συμφωνίας αυτής, καθιερώθηκε το δολλάριο Αμερικής, ως «παγκόσμιο νόμισμα» και ιδρύθηκαν το ''Διεθνές Νομισματικό Ταμείο' και η 'Παγκόσμιος Τράπεζα', µε διακηρυγμένο σκοπό «να παίξουν αποφασιστικό ρόλο στη διεθνή οικονομία μετά την αποκατάσταση των εκ του πολέμου ζημιών και την επάνοδο του κόσμου εις την ομαλότητα». 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΠΡΕΤΟΝ ΓΟΥΝΤΣ

Στην πραγματικότητα, για να τεθεί υπό έλεγχον η παγκόσμιος οικονομία και να καταστούν δέσμιοι οι «ελεύθεροι» (έτσι ενόμιζαν…) λαοί μιας δράκας διεθνών τοκογλύφων, με έδρα τας ΗΠΑ!

Την εποχήν εκείνη, η Ελλάς ευρισκόταν ακόμα υπό γερμανική κατοχή και ως νόμιμη κυβέρνησις της χώρας αναγνωριζόταν υπό των συμμάχων (με ή άνευ εισαγωγικών…) η εδρεύουσα εις το Κάιρο κυβέρνησις, µε πρωθυπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΠΡΕΤΟΝ ΓΟΥΝΤΣ

Η κυβέρνησις Παπανδρέου, λοιπόν, εκπροσώπησε την Ελλάδα στη διάσκεψη και ενέκρινε την τελική συμφωνία. 

Σχετική εικόνα

Επικεφαλής της πενταµελούς ελληνικής αντιπροσωπείας ήτο ο τότε διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος, Κυριάκος Βαρβαρέσος, ο οποίος είχε σοβαρές αντιρρήσεις, τις οποίες είχε εκθέσει στον Γ. Παπανδρέου: «Η χώρα µας πολύ λίγην ωφέλειαν µπορεί να περιµένει από το σχέδιον εκείνο, ενώ της εζητείτο να αναλάβη σοβαράς υποχρεώσεις ως προς την µέλλουσαν συναλλαγµατικήν πολιτικήν της» (πηγή: «Χρονικόν της Τραπέζης της Ελλάδος», Ηλία Βενέζη).

Τελικώς, δεν εισακούσθηκε και εξηναγκάσθη να υπογράψει την Συμφωνία για λογαριασμό του πρωθυπουργού Παπανδρέου. Το ΔΝΤ, λοιπόν, ιδρύθηκε µε την υπογραφή του Γεωργίου Παπανδρέου.

Όμως, στην ιδία διάσκεψη συμμετείχε και κάποιος άλλος Παπανδρέου! Επρόκειτο για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος την εποχήν εκείνη υπηρετούσε την θητεία του στο ...Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ (ως ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΟΣ!) και μετείχε στη διάσκεψη ως "εµπειρογνώµων" της ελληνικής αντιπροσωπείας!

Η συνέχεια σας είναι γνωστή…

[Πηγή:'εθνικισμός']

------===========---------=============-----------

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΡΩΤΗΣΟΥΜΕ, ΑΝ Ο ΝΕΑΡΟΥΛΗΣ ΤΟΤΕ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΩΚΕΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟ 1939, ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΣΚΛΗΡΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ 'ΜΕΣΟΝ' ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ (ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΚΥΒΕΛΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΣΜΟ Ο ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ) ΕΙΧΕ ΝΑΙ, Ή ΟΧΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΕΞΑΤΑΞΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ;

ΚΑΙ ΑΝ, ΛΕΜΕ ΑΝ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΠΩΣ (ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ!) "ΒΡΕΘΗΚΕ" ΚΑΙ ΜΕ "ΠΛΑΤΕΣ ΠΟΙΩΝ;" ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 'ΜΠΕΡΚΛΕΫ' ; ; ; ; ; ; ; ; ; 

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΠΩΣ "ΦΥΤΡΩΝΕΙ" ΩΣ ..."ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΩΝ" ΤΟ 1944 ΣΤΑ 25 ΤΟΥ ΜΟΛΙΣ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 'ΜΠΡΕΤΟΝ ΓΟΥΝΤΣ' ;  ; ; ; ; ; ; ; ; 

Αποτέλεσμα εικόνας για μπετον γουντς




"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!