Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΤΙ; Διαδικασίες αδειοδτήσεως για την ΕΞΟΡΥΞΗ β ω ξ ι τ ι κ ώ ν πετρωμάτων (...) στην περιοχή των Γερανείων έχουν ξεκινήσει από συγκεκριμένη εταιρεία παραγωγής βωξίτου ; ; ; ;

ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ....
ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΑ "ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ" ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ και στά ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ


Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι καίγονται τα Γεράνεια Όρη, έφτασε η πληροφορία στο σάϊτ μας, 'newreport.gr' για αναγκαία αποψίλωση του δάσους λόγω εξόρυξης, άρα μιλάμε για ενδεχόμενο εμπρησμό.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ

Τόσο οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όσο και του υπουργού Νίκου Τόσκα, αναφέρονται σε ενδεχόμενο εμπρησμό, ενώ υπάρχει και η σύλληψη φερόμενου εμπρηστή. Η ιστορία με την εξόρυξη βωξίτη στην περιοχή δεν είναι παλιά… Υπάρχουν επιτροπές κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή που αντιστέκονται στην εξόρυξη, υπάρχει διαδικτυακό κάλεσμα για συλλογή υπογραφών.

Οι διαδικασίες αδειοδότησης για την εξόρυξη βωξιτικών πετρωμάτων στην περιοχή των Γερανείων έχουν ξεκινήσει από συγκεκριμένη εταιρεία παραγωγής βωξίτη.
Κάτοικοι και φορείς υποστηρίζουν ότι μια ενδεχόμενη εγκατάσταση εξόρυξης βωξιτικών πετρωμάτων θα επιφέρει τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα σε μια περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και σε έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες «πνεύμονες» πρασίνου της Αττικής.

Σύμφωνα με το aixminews.gr, «είναι γνωστό ότι η Ελλάδα κατέχει σημαντική θέση όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και παγκοσμίως καθώς είναι μια από τις σημαντικότερες βωξιτοπαραγωγές χώρες. Η εξόρυξη του βωξίτη στη χώρα μας γίνεται κατά 65% με υπόγειες και 35% με υπαίθριες εκμεταλλεύσεις.

Τα αποθέματα βωξίτη της Ελλάδας ανέρχονται περίπου σε 130.000.000 τόνους και η ετήσια παραγωγή ξεπερνά τους 2.400.000 τόνους, ενώ οι εξαγωγές ελληνικού βωξίτη ξεπερνούν τα 30 εκατ. € ετησίως.
Θα αναρωτηθούν οι αναγνώστες μας γιατί αναφέρουμε όλα τα παραπάνω;


Τι Κρύβεται Πίσω από την Πυρκαγιά στην Κινέτα; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ τότε Καταλαβαίνεις...
φώτο από την σελίδα AthensMagazine.gr στο facebook

Η απάντηση προκύπτει από τις αποκλειστικές πληροφορίες που μας έδωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα», δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Μπερδελής γνωστοποιώντας πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αδειοδότησης για την εξόρυξη βωξιτικών πετρωμάτων στην περιοχή των Γερανείων από συγκεκριμένη εταιρεία παραγωγής βωξίτη εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του.


Πρόκειται για την εταιρεία «ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟΝ ΑΜΕ», (θυγατρική της εταιρείας ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγούς βωξίτη στην Ευρώπη που σήμερα έχει 3 ενεργείς θυγατρικές εταιρείες που ασχολούνται με την εξόρυξη βωξίτη στην Ελλάδα.

Προκύπτει τεράστιο θέμα για την περιοχή μαςΑπό την συγκεκριμένη εξέλιξη φαίνεται να προκύπτει μεγάλο θέμα για την περιοχή μας, αφού μια ενδεχόμενη εγκατάσταση εξόρυξης βωξιτικών πετρωμάτων είναι σίγουρο ότι θα επιφέρει τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα σε μια περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και σε έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες «πνεύμονες» πρασίνου της Αττικής.

Γνωρίζοντας πλέον την είδηση, κρούομε το καμπανάκι του κινδύνου, ζητώντας την αφύπνιση των αρμοδίων φορέων. Θεωρούμε ότι τόσο ο Δήμος, όσο και η Περιφέρεια Αττικής επιβάλλεται να ενημερωθούν άμεσα, προκειμένου οποιαδήποτε αντίδραση να λάβει χώρα τώρα πριν είναι πολύ αργά.

Γιατί είναι αδιανόητο με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Γιαν. Βασιλείου να έχουν ενταχτεί στο προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής 200.000 € για την μελέτη ορειβατικών και φυσιολατρικών μονοπατιών σε όλη την Δυτική Αττική, αλλά και να προωθούνται δράσεις για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού της περιοχής των Γερανείων, και ερήμην της (;) να γίνονται ενέργειες αδειοδότησης για την εξόρυξη βωξίτη στα Γεράνεια Όρη.

Στο ίδιο έργο θεατές και πάλι …Μήπως τελικά και πάλι μετά από χρόνια, βρισκόμαστε στο … ίδιο έργο θεατές;
Στο ίδιο έργο που βιώσαμε με την δημιουργία εγκαταστάσεων στην Ρεβυθούσα, με την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου, με τα αγκυροβόλια, με τις ιχθυοκαλλιέργειες στην Κακιά Σκάλα, αλλά και με την επιβολή πλευρικών διοδίων στα όρια του Δήμου μας!

Τότε που … γεμίσαμε «πτώματα» Δημάρχων, αλλά και πολιτικάντηδες «επαναστάτες» που σήμερα ευχαριστούν δημόσια την «Ολυμπία οδό» για κάποιες μικρές δωρεές.
Με απλά και περιεκτικά λόγια βρισκόμαστε θεατές στο έργο όπου οι κρατούντες αποφασίζουν για εμάς … ερήμην μας!».

Όχι στην εξόρυξη από το περιφερειακό συμβούλιο


Τι Κρύβεται Πίσω από την Πυρκαγιά στην Κινέτα; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ τότε Καταλαβαίνεις...

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση. Προέρχεται από voicenews.gr
Στις 26 Οκτωβρίου 2017, ομόφωνα αρνητική ήταν η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, στο αίτημα αδειοδότησης, μεταλλευτικής εταιρείας για έρευνα σε έκταση 50.000 στρ. στα Γεράνεια Όρη, με απώτερο σκοπό την εξόρυξη βωξίτη.


Την αρνητική γνωμοδότηση εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Περιβάλλοντος Νάσος Αναγνωστόπουλος, τονίζοντας αφενός την έλλειψη επαρκών στοιχείων στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και με συμμεριζόμενος αφετέρου την «αναπτυξιακή» - όπως υποστηρίζει η εταιρεία - προοπτική για την περιοχή.

Όπως σημείωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος, η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής χαρακτηρίζεται από φυσικούς πόρους που αξίζουν τη διατήρηση και την ανάδειξή τους (Γεράνεια Όρη, Όρος Πατέρας, Όρος Πάστρα, Κιθαιρώνας, Έλος Ψάθας Βιλίων, υγρότοπος Βουρκαρίου Μεγάρων). Την ίδια στιγμή, αν και ο πρωτογενής τομέας εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τους βασικούς τομείς της οικονομίας της, δέχεται έντονες πιέσεις από τον δευτερογενή τομέα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «θεωρούμε ότι μια ακόμα εγκατάσταση, όπως η εξόρυξη κοιτασμάτων βωξίτη σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις διυλιστηρίων, χαλυβουργίας, τσιμεντοβιομηχανίες, δεν θα λειτουργούσε θετικά στην κατεύθυνση της αειφορίας με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά θα δημιουργούσε μια ακόμα μη αναστρέψιμη αρνητική επίπτωση στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της περιοχής».

Σε ό,τι αφορά την προοπτική, που διαφυλάσσει η εταιρεία για την περιοχή, σημείωσε ότι δεν συνάδει με το όραμα της Περιφερειακής Αρχής για την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής που συνοψίζεται: στην ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας και αειφορίας, στη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής παράδοσης και κληρονομιάς, στην αποκλιμάκωση της περιθωριοποίησης, τη μείωση των ανισοτήτων και εντέλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Ανάλογη ήταν η επιχειρηματολογία όλων των περιφερειακών συμβούλων, που μίλησαν εκ μέρους των παρατάξεων. Οι ομιλητές υπερθεμάτισαν τους λόγους που καθιστούν απαγορευτική την επένδυση και επισήμαναν ότι η επένδυση -με το πρόσχημα της εξεύρεσης θέσεων εργασίας- θα εκμηδενίσει τον φυσικό πλούτο της περιοχής και θα πληγεί ανεπανόρθωτα το Περιβάλλον και η υγεία των κατοίκων.

Αντίστοιχο ήταν και το ψήφισμα του δήμου Μεγαρέων, που μετέφερε στη συνεδρίαση ο δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης, συνοδευόμενους από δεκάδες κατοίκους των Μεγάρων που είδαν με έκδηλη ανακούφιση και χαρά, την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.



http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/07/blog-post_3881.html#ixzz5MAodydKk

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!