Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Γειά σου, ρε Ηλία...




του Λευτέρη Πανούση
Σημείωση Διόδοτου: Μην αρχίσετε πάλι, στα σχόλια μερικοί, να με ρωτάτε αν είμαι Χρυσή Αυγή κ.τ.λ.... Την απάντησή σας την έχετε ήδη πάρει. 
Εγώ θα σάς ερωτήσω κάτι άλλο: 
Πόσους βουλευτές άλλων κομμάτων είδατε, να τρέχουν την νύχτα αυτή του τρόμου, στο Μάτι και στην Κινέτα, με φτυάρια, βρεγμένα 'φούτερ' περασμένα στο λαιμό κλπ.. για να βοηθήσουν στην κατάσβεση;... 

Τί;.. 
Το κάνουν για εντυπωσιασμό και ψηφοθηρία;... 
Δύσκολο να το πιστέψω. 
Μία τέτοια αυθόρμητη επιχείρηση σε επικίνδυνη περιοχή δεν μοιάζει σε τίποτα με συλλαλητήριο, ή κάποια διαμαρτυρία έξω από ένα θέατρο. 
Και ειδικά αν γνωρίζεις, ότι το 'you tube' θα κρατήσει (...) την επισκεψιμότητα το πολύ σε 30.000 προβολές σε 6 ολόκληρες ημέρες.

Μπλα... μπλα... μπλα... Μπουρου... μπουρου... μπουρου.... Σου... σου... σου... Ψι... Ψι...Ψι...

Και να 'σου οι πολυλογίες και να' σου η παραπληροφόρηση και να΄σου οι αναρμόδιοι και οι αρμόδιοι και να ' σου ο συριζαϊκός εμετός.
Και φταίνει οι κάτοικοι και φταίει η κλιματική αλλαγή και φταίει ο Τραμπ και φταίνε οι γκόμενες και φταίνε οι φασίστες...

Ένας όμως ήταν εκεί! 
Χωρίς λόγους. 
Χωρίς παινέματα. 
Χωρίς δημοσιογράφους, χωρίς κολαούζους, χωρίς παπαγαλάκια και (ασφαλώς!) χωρίς κάμερες.


Μία-δύο φωτογραφίες από κάποιο κινητό [φίλου ενδεχομένως] κι αυτό ήταν όλο.

Τα υπόλοιπα στο πεδίο της μάχης.

Με μισό ξερόκλαδο ελιάς στο χέρι, να παλεύει απέναντι στο θηρίο...

Γεια σου, ρε Ηλία Κασιδιάρη.

Ναι, πιο δυνατή η φωτιά απο εμάς. 
Πιο δυνατοί κι οι καιροί από εμάς. 
Πιο δυνατοί [προς το παρόν] και οι προδότες από εμας...

Αλλά όταν θα έρθει η ώρα να γραφτεί η ιστορία, από όλες τις φωτογραφίες, από ολα τα φίλμ, από όλες τις κάμερες - αυτή τη μία, τη δικιά σου φωτογραφία, θα έχουν να δείχνουν στους αγέννητους μας, για κάποιους που έσωσαν την τιμή του Ελληνισμού.

Επειδή, έστω και με ένα ξερόκλαδο ελαίας στα χέρια, έδωσαν την άνιση μάχη... 

Κι ούτε ο ΣΚΑΙ έδειξε τη φωτογραφία, ούτε ο ΑΝΤΕΝΝΑ, ούτε ο πολύς Μυλωνάκης, ούτε κανείς.

Αποτέλεσμα εικόνας για ηλίασ κασιδιάρησ

Αλλά δεν πειράζει.

Και δεν πειράζει, γιατί αυτή δεν ήταν μια φωτογραφία για το παρόν.

Ήταν μια φωτογραφία για το Μέλλον.

Σχετική εικόνα

Για να μην βγει να πει η σκρόφα η Ιστορία, πως εμείς οι Έλληνες, πέσαμε χωρίς να δώσουμε τη μάχη...



2η σημείωση Διόδοτου: Δημοσιεύουμε και ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο από το μαχητικό ιστολόγιο του Λευτέρη Πανούση, στην εν λόγω ανάρτηση: 


Ωρα 8, τηλεφωνώ στο Γ.Ε.Ν (210-6551900) μου απαντάει η υπάλληλος βάρδιας και της αναφέρω ότι υπάρχει πολύς κόσμος εγκλωβισμένος στο λιμανάκι στο Μάτι και ο μόνος τρόπος απεγκλωβισμού του, είναι δια θαλάσσης και για αυτό πρέπει να αναλάβει δράση το πολεμικό ναυτικό. 

Μου απαντά ότι ήδη επιχειρεί. Όταν την ρωτάω σε πόση ώρα υπολογίζει να έχει ευδοκιμήσει η επιχείρηση μου απαντά ότι δεν μπορεί να μου πει αλλά θα το δείτε σύντομα . Το σύντομα ήταν τέσσερις η ώρα τα ξημερώματα με την φρεγάτα "ΕΛΛΗ" και το αποβατικό "ΙΚΑΡΙΑ" . Η μηχανότρατα από το Λαύριο είχε φτάσει νωρίτερα. 

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Αποστολάκης στο επεισόδιο Μπαρμπαρούση είχε εκδώσει ανακοίνωση ότι ο ελληνικός στρατός έχει καθήκον την ακεραιότητα της ελληνικής επικράτειας ,την αποτροπή εξωτερικών και εσωτερικών εχθρών του ελληνικού λαού. Δυστυχώς την μόνη πρωτοβουλία που πήρε ήταν να δώσει εντολή για την εκκένωση των κατασκηνώσεων που ήταν οι οικογένειες των στρατιωτικών. 

Ένας Α/ΓΕΕΘΑ πρώην ΟΥΚας με τις πουλάδες στα πέτα και με τα ΜΜΕ από κοντά, όταν έκανε τα άλματα στην κρίσιμη στιγμή που ο ελληνικός λαός καιγόταν δεν ανέλαβε την παραμικρή πρωτοβουλία κάτω από ένα σύμπλεγμα ευθυνοφοβίας και αβουλίας.

Αντί να δώσει διαταγή να γεμίσουν τρια ΣΙΝΟΥΚ με φουσκωτά συνοδεία των χειριστών τους και να τα προθαλασσώσουν στις ακτές που ήταν εγκλωβισμένος ο κόσμος με σκοπό έρευνα και διάσωση , αντί να δώσει εντολή να απογειωθούν ελικόπτερα από το ελικοδρόμιο του Μαραθώνα για εποπτεία της περιοχής και για παράλληλη έρευνα και διάσωση , περίμενε εντολές από πολιτικάντηδες ένας άνθρωπος που έχει εκπαιδευτεί στην ανάληψη πρωτοβουλίας και άμεσης δράσης . 

Όμως ο φόβος μην χάσει την θεσούλα του με την ανάληψη πρωτοβουλίας χωρίς να ρωτήσει πολιτικάντηδες τον αδρανοποίησε. Δεν ξέρω μέχρι να πεθάνει αν θα συνεχίσει να κοιμάται ήσυχος τα βράδια.
Ανώτατος αξιωματικός του λιμενικού σύμφωνα με το pronews αναφέρει: "Ζητούσαμε από τις επτά να σπεύσουμε στην περιοχή για διάσωση και κανείς δεν μας απάντησε".

Και γιατί ρε παλουκάρια , αν αληθεύει το δημισίευμα , δεν παίρνατε από μόνοι σας την πρωτοβουλία την στιγμή που βλέπατε ανθρώπους να πεθαίνουν; Τι περιμένατε;
Καθ'όλη την διάρκεια της νύχτας, είδε κανείς ναυτικές φωτοβολίδες να φωτίζουν την θάλασσα, ή μήπως φοβόντουσαν μην παρασυρθούν από τον άνεμο και κάψουν τα ...καμμένα ;

Τα γεγονότα αυτά δείχνουν ότι αντί για ηγέτες που σε κρίσιμες στιγμές πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία έχουμε ευθυνόφοβους ηγετίσκους. 
Το πρόβλημα αυτό είναι διαχρονικό στον ελληνικό στρατό. 
Σκεφτείτε το '74 στην Κύπρο όπου περίμεναν εντολές για το τι να κάνουν από την Αθήνα σηκώνοντας το ακουστικό του τηλεφώνου μέσα από το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ για να ακούσουν οι στρατηγοί στην Αθήνα ότι το στρατόπεδο βομβαρδίζετε και να τους δώσουν εντολή να δράσουν .

Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο . 
Ακόμα και οι 40 άνδρες της Μ.Υ.Α. , αν πράγματι ήρθαν, τα φουσκωτά των ιδιωτών χρησιμοποίησαν για να περισυλλέξουν τον κόσμο. 
Να μην μιλήσουμε για την υποεκτίμηση της πυρκαγιάς και για τους κρουνούς που δεν λειτουργούσαν .

Διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά την ανεπάρκεια του κράτους και ότι είμαστε απροστάτευτοι σε κάθε απειλή . 
Ηγέτες στρατού , αστυνομίας , πυροσβεστικής κρίνονται ως ανεπαρκείς και δυστυχώς για έναν λαό που δίνει την εξουσία σε έναν καταληψία πρόεδρο 15μελούς θα πρέπει να περιμένεις και άλλα δεινά .

Υ.Γ. Τιμή και Δόξα στα φανταράκια που διαχρονικώς δίνουν χαρά στις γυναίκες των ηγετίσκων στις κατασκηνώσεις των στρατιωτικών στο Ζούμπερι.
Αν και ΔΩΡΙΚΟΣ, σήμερα δεν ήμουν και τόσο!

ΔΩΡΙΚΟΣ


[https://diodotos-k-t.blogspot.com/2018/07/blog-post_112.html#more]

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!