Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

ΙΤΑΛΙΑ: Προτείνεται με νομοσχέδιο να α ν α ρ τ ά τ α ι ο ΣΤΑΥΡΟΣ σε όλα τα δημόσια κτίρια !



Ένα νομοσχέδιο εισήχθη στο ιταλικό κοινοβούλιο, το οποίο ΑΠΑΙΤΕΙ την ορατή απεικόνιση του Σταυρού σε δημόσια κτίρια, σύμφωνα με ιταλικό περιοδικό 'L'Espresso' .

Το νομοσχέδιο με την ονομασία "Διατάξεις σχετικά με την απεικόνιση του σταυρού στα σχολεία και στα γραφεία της δημόσιας διοικήσεως" προτείνει να υπάρχουν κρεμασμένα σταυροί σε χώρους όπως σχολεία, πανεπιστήμια, φυλακές, δημόσιες υπηρεσίες, προξενεία, πρεσβείες και λιμάνια.
Αποτέλεσμα εικόνας για Matteo Salvini

Η πρόταση προτείνει την επιβολή προστίμου μέχρι 1.000 ευρώ για την μη συμμόρφωση. Το νομοσχέδιο αναμένει τώρα να προγραμματιστεί για συζήτηση στην Βουλή και την Γερουσία.

Το νομοσχέδιο εισήχθη από το κόμμα της Λίγκας του Βορρά και τον επικεφαλής του τον Matteo Salvini, νέο υπουργό εσωτερικών και αναπληρωτή πρωθυπουργό, παράλληλα με τον ηγέτη του κινήματος των Πέντε Αστέρων Luigi di Maio.

Λίγκα του Βορρά και Κίνημα των Πέντε Αστέρων είναι ο κυβερνητικός συνασπισμός που προέκυψε μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Μάϊο.

Παρόμοια απόφαση έλαβε η κυβέρνηση του ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας.

Σχετική εικόνα

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder ανακοίνωσε στις 24 Απριλίου, ότι στις εισόδους των κτιρίων των υπηρεσιών του κράτους θα πρέπει να εμφανίζεται ο Σταυρός. 

Το γραφείο του Söder δήλωσε ότι η απόφαση αποσκοπεί στο «να εκφράσει τον ιστορικό και πολιτιστικό χαρακτήρα της Βαυαρίας» και να παρουσιάσει «μία ορατή δέσμευση τις βασικές αξίες της νομικής και κοινωνικής τάξεως στην Βαυαρία και την Γερμανία».

ΚΟ / πηγή

"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!