Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Οι ΗΠΑ προκαλούν την οργή της Ρωσίας: Μεταφέρουν Patriot σε Πολωνία και Ρουμανία – Ετοιμάζουν βάσεις με Tomahawk κοντά στα ρωσικά σύνορα


Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ:  Όπως έχουμε πει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε στη Συρία το 2011. Όσοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμη θα ξυπνήσουν απότομα οσονούπω. Οι προετοιμασίες και τα σημάδια που το δείχνουν είναι κραυγαλέες. Εμείς απλά θα σας υπενθυμίσουμε μερικές στρατιωτικές ΕΔΩ και οικονομικές ΕΔΩ .... Τα σχετικά άρθρα στο τέλους του κάθε άρθρου θα σας δείξουν ολη την αλυσίδα.

Σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο ένα μέρος των πυραυλικών συγκροτημάτων που αποσύρεται από την Μ.Ανατολή θα μεταφερθεί στο ευρωπαϊκό θέατρο, προφανώς σε Πολωνία και Ρουμανία, για να καλύψει εγκαταστάσεις πυραυλικής άμυνας που θα μετατραπούν σε πυραυλικές βάσεις πυραύλων τύπου Cruise Tomahawk ενάντια στη Ρωσία.

Ταυτόχρονα, άλλες συστοιχίες θα μετακινηθούν πιθανότατα στο έδαφος της Ιαπωνίας.
Οι Ρώσοι μιλούν για συγκεκριμένου αριθμού συστοιχίες πυραύλων αντιβαλλιστικής άμυνας Patriot, οι οποίες είχαν αναπτυχθεί προηγουμένως από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Μέση Ανατολή, και οι οποίες μετά από απόφαση του πενταγώνου αρχίζουν να εγκαταλείπουν τους τόπους εγκατάστασής τους.



Όπως καταδεικνύεται από φωτογραφίες που προέρχονται από ρωσικούς δορυφόρους, οι αμερικανικοί πύραυλοι απουσιάζουν από τις θέσεις που είχαν μέχρι σήμερα στις αεροπορικές βάσεις Isa και Mouvaffak Salti, που βρίσκονται, αντίστοιχα, στις χώρες της Μέσης Ανατολής: Μπαχρέιν (στον Περσικό Κόλπο) και Ιορδανία (νότια της Συρίας), ενώ ταυτόχρονα, υπήρχε ακόμη ένα συγκρότημα Patriot στο Μπαχρέιν.

Στις 26 Σεπτεμβρίου, η αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal έγραψε ότι ο επικεφαλής του Πενταγώνου, Αμερικανός ΥΠΑΜ James Mattis, διέταξε την αποχώρηση τεσσάρων συστοιχιών πυραύλων Patriot από την Ιορδανία, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης των δυνάμεων και της αναμόρφωσης του δυναμικού μάχης.

Όπως αναφέρθηκε, η απόφαση αυτή υπαγορεύθηκε από την ανάγκη να εστιαστούν οι ΗΠΑ στις απειλές που προέρχονται από την Κίνα και τη Ρωσία.
Σύμφωνα με χθεσινό άρθρο (H Μόσχα δημιουργεί βάση στην Κούβα – Ρωσικά πυραυλικά συστήματα θα «βλέπουν» Ουάσινγκτον – Κίνηση-ματ από τον Β.Πούτιν), αναφέραμε ότι οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια ο πλανήτης μας στο να βιώσει μια νέα τρομερή κρίση της Κούβας μετά την πρόθεση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από την συνθήκη INF.

Η Μόσχα κατηγορεί ήδη τους Αμερικανούς για την παρουσία πυραύλων τύπου Tomahawk κοντά στα ρωσικά σύνορα, ενώ προειδοποιεί με αντίποινα, που θα προκαλέσουν «πάταγο» στις ίδιες τις ΗΠΑ, για την συνθήκη πυραύλων μέσου βεληνεκούς.
Εφόσον οι ΗΠΑ αποσυρθούν από την συνθήκη βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς INF, τότε η Ρωσία θα παίξει το «χαρτί» της Κούβας με την δημιουργία πυραυλικής βάσης εκεί, δημιουργώντας ξανά συνθήκες εποχής 1962.

Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε ότι η χώρα του εξετάζει σοβαρά τη δημιουργία στρατιωτικής πυραυλικής βάσης στην Κούβα, ανταποκρινόμενη στο σχέδιο Τραμπ που αφορά την απόσυρση από τη συνθήκη INF, προβλέποντας ότι «μια νέα κρίσης της Κούβας” θα μπορούσε να κάνει την εμφάνιση της εάν οι ΗΠΑ και η Ρωσία δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε συνδυασμό με την παρουσία Patriot σε Πολωνία και Ρουμανία που θα προστατεύσουν βάσεις πυραύλων Tomahawk δίπλα στα ρωσικά σύνορα, αλλά και η πιθανή παρουσία νατοϊκών δυνάμεων στην θάλασσα του Αζόφ, θα φέρουν στην επιφάνεια όλα τα τρομακτικά σενάρια και όλα πλέον θα είναι ανοικτά μιας και η Μόσχα βλέπει ότι περικυκλώνεται από παντού.

Η Ρωσία θα αντιδράσει σίγουρα στα σχέδια αυτά των ΗΠΑ. 
Μιλάμε πιθανόν για την κλασική αντίδραση που έκανε πρώτη η «Σπάρτη» πριν χιλιάδες χρόνια στην παρουσία και μόνο μιας αθηναϊκής ναυτικής βάσης στα Κύθηρα.
 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!