Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Κραχ ώρα μηδέν

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Για την αναμενόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση δείτε ΕΔΩ και για την Ελληνική ΕΔΩ.

.

Επενδύσεις & Αγορές

Όλοι προειδοποιούν για πάγωμα της ανάπτυξης παγκοσμίως – ενώ η Ευρώπη που μετά την επιβολή των γερμανικών κανόνων στηρίζεται στις εξαγωγές, θα αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες δυσκολίες. Εν προκειμένω συμπεριλαμβάνεται και η Γερμανία – η οποία πιθανότατα θα βυθιστεί σύντομα σε ύφεση (ανάλυση).

Το μεγαλύτερο προειδοποιητικό σήμα αποτελούν συνήθως οι τραπεζικές μετοχές – οι οποίες, όπως φαίνεται από το γράφημα που αφορά τις ευρωπαϊκές, εξελίσσονται ανάλογα με τη βιομηχανική παραγωγή, σχεδόν συγχρονισμένα. Για να είμαστε πιο ακριβείς, η πτώση των τραπεζικών μετοχών προηγείται κατά περίπου 100 ημέρες σε σχέση με τη βιομηχανία – οπότε λογικά συμπεραίνεται πως αποτελούν έναν πολύ καλό προειδοποιητικό δείκτη, για την πτώση της βιομηχανικής παραγωγής.
Στα πλαίσια αυτά, με δεδομένη την πτώση των μετοχών των τραπεζών την περασμένη εβδομάδα, εύκολα προβλέπει κανείς πως θα ακολουθήσει σύντομα η οικονομία – ενώ για την Ελλάδα, με τις τράπεζες στο ναδίρ, η προβλέψεις είναι περιττές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!