Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019

Χάρτη με μήνυμα έδειξαν οι Αμερικανοί του Τραμπ στους Τούρκους – Οι Κούρδοι ετοιμάζονται, μιλούν ΚΑΙ με Ρωσία (ΦΩΤΟ)

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Κάποιος που μας αγαπά μας είπε ότι θα δημιουργηθεί το Κουρδιστάν (ΕΔΩ). Και μάλιστα αποτελεί και προοίμιο της επίθεσις των Τούρκων στην Ελλάδα αλλά και της επίσημης έναρξης του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου όπως είπαμε ΕΔΩ.
Υπάρχουν και γνώμες για τους λόγους που ο Τράμπ προσπαθεί να παγιδεύει τον Ερντογάν και την Ρωσία με '' δόλωμα '' το κουρδικό όπως είπαμε ΕΔΩ.

Δείτε τις προρρήσεις των γερόντων μας Νο1 ΕΔΩ και Νο2 ΕΔΩ αλλά και την γεωπολιτική σύγκλιση των προφητειών της ορθοδοξίας μας ΕΔΩ

Μπορεί η Εθνική Δεξιά του Τραμπ να ανακοινώνει πως αποχωρεί από την Τουρκία, 
 
προκειμένου η Εθνική Δεξιά του Πούτιν να αναλάβει την πρωτοκαθεδρία σε αυτή την χώρα (θυμηθείτε ΕΔΩ), αλλά οι Αμερικανοί δεν ξεχνούν τους Κούρδους, όπως έλεγαν ορισμένα δυτικά ΜΜΕ.
Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους
Ο σύμβουλος για την εθνική ασφάλεια του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, John Bolton, σύμφωνα με την Wall Street Journal αλλά και την αγγλική έκδοση της Yeni Safak, έφτασε στην Άγκυρα με έναν χρωματισμένο-κωδικοποιημένο χάρτη της Συρίας.
 
Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, ο εν λόγω χάρτης συγκρίνεται με την Συμφωνία «Sykes-Picot» του 1916, η οποία καθόριζε τις βρετανικές και γαλλικές σφαίρες επιρροής στην Μέση Ανατολή, έπειτα από την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά την διάρκεια του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου.
Συμφωνία Sykes-Picot από Wikipedia
Όπως υπογραμμίζεται, στον χάρτη απεικονίζονται οι εδαφικές ζώνες στις οποίες οι Αμερικανοί δεν επιθυμούν την είσοδο τουρκικών στρατευμάτων, στην βόρεια Συρία.
Όλα αυτά οδήγησαν δε, στην ακύρωση της συνάντησής του Ερντογάν με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον.
Αυτές τις ζώνες τα αμερικανικά σχέδια τις αποδίδουν στους Κούρδους, οι οποίoι με την σειρά τους βρίσκονται σε συνεννόηση με Συρία και Άσαντ.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό Sputnik, ο ηγέτης του YPG, Σίπαν Χέμο, πρότεινε τον περασμένο μήνα να παραδώσει στην συριακή κυβέρνηση τον έλεγχο εδαφών που απελευθέρωσαν οι Κούρδοι από τους τζιχαντιστές, και σε αντάλλαγμα να πάρουν καθεστώς αυτονομίας, το οποίο ανοίγει τον δρόμο για κράτος Κουρδιστάν με εδάφη και από την Τουρκία.
Στην Ρωσία δε, ο Κούρδος ηγέτης, αφού ζήτησε διαβεβαιώσεις, πρότεινε για την Συρία σχέδιο Συντάγματος, το οποίο προβλέπει «δικαίωμα αυτοδιάθεσης των Κούρδων».
Όπως καταλαβαίνεται τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για την Τουρκία, η οποία είναι δεμένη χειροπόδαρα και βλέπει τους πάντες να στηρίζουν τους Κούρδους. 

EL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!