Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Τό έχουμε συνειδητοποιήσει; Α υ ξ ά ν ο ν τ α ι οι μουσουλμάνοι, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ οι Χριστιανοί στην Ευρώπη...



Γράφει ο Paul Ratner – 

Η θρησκεία εξακολουθεί να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος πολλών σύγχρονων κοινωνιών, επηρεάζοντας τους νόμους και τη συμπεριφορά των ανθρώπων, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι πιστοί με άλλους στον κόσμο. 
Οι θρησκείες θα εξαφανιστούν σύντομα άρα γε; 

Σχετική εικόνα
Αποτέλεσμα εικόνας για muslims in Europe

Παρά τα όσα προδικάζουν, υπάρχουν λίγες ενδείξεις για κάτι τέτοιο. Αυτό που αλλάζει είναι η σύνθεση των πιστών στον κόσμο.

Ο χριστιανισμός υπήρξε η μεγαλύτερη θρησκεία του κόσμου για χιλιετίες, αλλά η πρωτοκαθεδρία του θα μπορούσε να τελειώσει κάποια στιγμή μέσα στον 21ο αιώνα, καθώς ενισχύεται το Ισλάμ. 

Σχετική εικόνα

Οι μουσουλμάνοι είναι η μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη θρησκευτική ομάδα στον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα του Ερευνητικού Κέντρου Πιου (Pew Research Center), αυξάνοντας στο διπλάσιο του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ενώ ο παγκόσμιος πληθυσμός πιθανότατα θα αυξηθεί κατά 32% στις επόμενες δεκαετίες, ο αριθμός των Μουσουλμάνων θα αυξηθεί πιθανώς κατά 70%, από 1,8 δισ. που ήταν το 2015, θα φτάσει τα 3 δισ. το 2060. 

Σχετική εικόνα

Μια τέτοια εξέλιξη θα καθιστούσε αυτή τη θρησκευτική ομάδα το 31,1% του παγκόσμιου πληθυσμού ενώ σήμερα οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 24,1%.

Προς το παρόν, ο Χριστιανισμός είναι η θρησκεία στην οποία πιστεύει το 31% των ανθρώπων στη Γη, αναφέρει η έρευνα. Αλλά υπάρχει τάση, οι χριστιανοί στην Ευρώπη να πεθαίνουν ταχύτερα από ό, τι γεννιούνται νέοι. 

Αποτέλεσμα εικόνας για muslims in Europe

Αυτό είναι σημαντικό επειδή η Ευρώπη θεωρείται η καρδιά της χριστιανικής θρησκείας, ακόμα και αν εξαπλώνεται γρήγορα στην Αφρική. Μεταξύ του 2010 και του 2015, οι θάνατοι χριστιανών στην Ευρώπη ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά σχεδόν έξι εκατομμύρια, ενώ μόνο η Γερμανία αντιστοιχούσε σε 1,4 εκατομμύρια περισσότερους χριστιανούς που έχασαν τη ζωή τους από ό, τι γεννήθηκαν.

Αποτέλεσμα εικόνας για muslims in Europe

Γονιμότητα μουσουλμάνων

Η Λατινική Αμερική και η Αφρική είδαν μεγάλες αυξήσεις στους νέους χριστιανούς, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο δεν ισοβαθμίζουν με το ρυθμό των γεννήσεων των μουσουλμάνων. Γιατί συμβαίνει αυτό; 
Οι μουσουλμάνοι έχουν περισσότερα παιδιά από τις άλλες επτά θρησκευτικές ομάδες που μελετώνται από την έρευνα. 
Με μέσο όρο 2,9 παιδιά, οι μουσουλμάνες ξεπερνούν τον χριστιανικό μέσο όρο των 2,6 παιδιών και το συνολικό μη μουσουλμανικό μέσο όρο 2,2.

Σχετική εικόνα

Γενικά, σε όλες τις περιοχές που έχουν μεγάλο μουσουλμανικό πληθυσμό, η γονιμότητα μουσουλμάνων να είναι μεγαλύτερη από εκείνη των μη-μουσουλμάνων. Ένας παράγοντας που επίσης ενισχύει την τάση αυτή είναι ότι οι μουσουλμάνοι είναι γενικά νεότεροι, με τη μικρότερη μέση ηλικία στα 24 έτη το 2015, σε σύγκριση με τη μέση ηλικία των μη μουσουλμάνων, που είναι 32 χρόνια.

Αποτέλεσμα εικόνας για muslims in Europe

Ένας άλλος σημαντικός λόγος που εξηγεί αυτή τη στατιστική είναι ότι οι μουσουλμάνοι δεν αλλάζουν θρησκεία όσο και οι υποστηρικτές άλλων θρησκειών. Η αλλαγή των θρησκειών αναμένεται να μειώσει τον αριθμό των χριστιανών κατά 72 εκατομμύρια μέχρι το 2060, ενώ θα έχει ελάχιστες επιπτώσεις στην επέκταση του Ισλάμ.

Τι γίνεται με τους αθεϊστές;

Το Ερευνητικό Κέντρο Πιου εκτιμά επίσης ότι το ποσοστό των ατόμων που δεν είναι ενταγμένο σε κάποιο θρησκευτικό δόγμα αναμένεται να μειωθεί από το σημερινό 16% σε περίπου 13%, ακόμη και αν ο συνολικός αριθμός αυτών των ανθρώπων αυξηθεί από 1,17 δισ. που ήταν το 2015 σε 1,2 δισ. το 2060. Αντίθετα, ο αριθμός των θρησκευόμενων αναμένεται να αυξηθεί στα 8,1 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050.

Αποτέλεσμα εικόνας για muslims in Europe

Ενώ ο αριθμός των αθεϊστών και των αγνωστικιστών αυξάνεται στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, είναι γεγονός ότι κατά μέσο όρο οι μη θρησκευόμενοι άνθρωποι τείνουν να έχουν λιγότερα παιδιά συμβάλλοντας έτσι στη συνολική μείωση του αριθμού τους. Από το 2010 έως το 2015, οι θρησκευόμενοι είχαν κατά μέσο όρο 2,45 παιδιά ανά γυναίκα, ενώ οι μη εγγεγραμμένοι έκαναν κατά μέσο όρο 1,65 παιδιά.

Αποτέλεσμα εικόνας για muslims in Europe

Άλλες θρησκείες

Μεταξύ άλλων θρησκειών, το ποσοστό των Βουδιστών αναμένεται να μειωθεί στο μέλλον, μειωμένο κατά 7%, από 500 εκατομμύρια το 2015 σε 462 εκατομμύρια το 2060. 

Αποτέλεσμα εικόνας για muslims in Europe

Τα χαμηλά ποσοστά γονιμότητας σε χώρες όπως η Κίνα, η Ταϊλάνδη και η Ιαπωνία είναι υπεύθυνα για την τάση αυτή. Είναι ενδιαφέρον ότι οι υποστηρικτές των λαϊκών θρησκειών, στις οποίες περιλαμβάνονται οι αφρικανικές παραδοσιακές θρησκείες, οι κινεζικές λαϊκές θρησκείες καθώς και οι θρησκείες των ιθαγενών Αμερικανών και Αυστραλών, είναι πιθανό να αυξηθούν κατά 5%, από 418 εκατομμύρια παγκοσμίως σε 441 εκατομμύρια.

Αποτέλεσμα εικόνας για muslims in Europe

Πηγή: bigthink.com

Πηγή: SLpress

https://averoph.wordpress.com/2019/01/05/%CE%B1%CF%85%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84/#more-120188


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!