Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019

Αμφίβια άσκηση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού με την δράση κομάντος SAT-SAS στο Αιγαίο - ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ:  Ολα τα σχέδια των τούρκων για την επίθεση στη χώρα μας θα τα δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ.
 Δείτε τις προρρήσεις των γερόντων μας Νο1 ΕΔΩ και Νο2 ΕΔΩ αλλά και την γεωπολιτική σύγκλιση των προφητειών της ορθοδοξίας μας ΕΔΩ
Αποβατικές ασκήσεις με την δράση ειδικών δυνάμεων


 διεξάγει στο Αιγαίο το τουρκικό πολεμικό ναυτικό με την ευρεία χρήση Φρεγατών , Κορβετών, και αποβατικών πλοίων και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων  με την επωνυμία «Nurullah Çakır», την ίδια στιγμή που άνδρες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων βγήκαν για δράση στα χιόνια.

Η άσκηση είναι υπό την αιγίδα της τουρκικής διοίκησης ναυτικών δυνάμεων και διεξήχθη  08-10 Ιανουαρίου 2019 στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Το σημαντικό στην όλη διαδικασία από πλευράς τουρκικών δυνάμεων  είναι η ισχυρή παρουσία μονάδων πεζοναυτών , και ομάδων SAT / SAS, με την χρήση ελικοπτέρων σε μια πρόβα τζενεράλε στο Αιγαίο.

Στο πλαίσιο αυτό η τουρκική άσκηση  ολοκληρώθηκε  με αποβατική και αεροκίνητη ενέργεια
Η  αυξημένη τουρκική στρατιωτική δραστηριότητα, προκαλεί εγρήγορση  και ετοιμότητα βέβαια στο ΓΕΕΘΑ, το οποίο  προετοιμάζεται  για όλα τα σενάρια, που αφορούν προσπάθεια πρόκλησης με το δεύτερο πλωτό τουρκικό γεωτρύπανο ειδικά στο Αιγαίο.

Η συνεχής δέσμευση ελληνικών θαλάσσιων περιοχών και ειδικά η εμπλοκή των δυνάμεων πεζοναυτών δίνει την εικόνα μιας «πρόβας ετοιμότητας»  στο Αιγαίο την στιγμή που φουλάρουν οι μηχανές των τουρκικών δυνάμεων για εισβολή στην Β.Συρία χωρίς την συγκατάθεση ΗΠΑ και Ρωσίας.
Αυτό που προβληματίζει όμως ιδιαίτερα τους Έλληνες επιτελείς είναι η συνεχής παρουσία σε «ασκήσεις»  Τούρκων πεζοναυτών μαζί με ομάδες κομάντος SAT-SAS.

Θέλουν τις ειδικές δυνάμεις τους «ζεστές» εκεί στην Άγκυρα και τις κρατούν ετοιμοπόλεμες μιας και όπως φαίνεται από τις δηλώσεις τους θέλουν να υπερασπιστούν την «γαλάζια πατρίδα» , η έκταση της οποίας αποτελεί πρόκληση όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για πολλές χώρες της περιοχής.
Σχεδόν όλα τα σενάρια αυτών των ασκήσεων  προβλέπουν  καταστάσεις δράσης λόγω  «καταπιεζόμενου πληθυσμού» και  για αυτό η Τουρκία ενεργοποιεί την δύναμη ταχείας επέμβασης και πραγματοποιεί απόβαση αφού έχει κυκλώσει .
Αυτό το σενάριο εφαρμόζεται κατά κόρον στην μεγάλη αεροναυτική άσκηση EFES με κύκλωση του «γαλάζιου νησιού» από ισχυρές ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις.
Η σημερινή Τουρκία του προέδρου Ερντογάν  επιθυμεί να δείξει ότι για κάτι σοβαρό ετοιμάζεται στο Αιγαίο για αυτό και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βγήκαν για ασκήσεις μέσα στα χιόνια σε μια ιδιότυπη κόντρα μαχιμότητας με τους «απέναντι».

Την ίδια στιγμή έχουμε εκπαίδευση του ελληνικού στρατού  σε πλευρά  μεριά της Ελλάδας, με πολύ άσχημες  καιρικές συνθήκες δίνοντας άλλο επίπεδο στην δράση τους .

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!