Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019

Για πρώτη φορά η Τουρκία το είπε δημόσια: «Υλοποιούμε τον "Όρκο του Έθνους" από την Συρία» - Μετά ακολουθεί η Ελλάδα - Ο σουλτάνος ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεση του να επιτεθεί στη χώρα μας!


Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ:  Πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση του σχεδίου ΦΑΙΔΩΡΑ με ταυτόχρονη εφαρμογή του σχεδίου ΤΥΦΩΝ και της Μεγάλης Αλβανίας. Η χώρα δέχεται πολλαπλή επίθεση με σκοπό τον διαμελισμό της.

Δείτε ΕΔΩ  και ΕΔΩ την ανάλυση που κάναμε για ολη την κατάσταση με την Τουρκία και την Αλβανία.

Δείτε επίσης το σχέδιο ''ΤΥΦΩΝ'' (ΕΔΩ), το οποίο θα πρέπει να μελετήσετε ΠΟΛΥ σοβαρά όπως σας υπογραμμίσαμε στην ανάλυση ΕΔΩ
Την επόμενη μέρα μας απείλησε με πόλεμο και ο Μπαχτσελί ΕΔΩ.
 Δείτε τις προρρήσεις των γερόντων μας Νο1 ΕΔΩ και Νο2 ΕΔΩ αλλά και την γεωπολιτική σύγκλιση των προφητειών της ορθοδοξίας μας ΕΔΩ

Για πρώτη φορά η Τουρκία το είπε δημόσια: «Υλοποιούμε τον
Για πρώτη φορά και μάλιστα δημόσια, η Τουρκία δια στόματος του Υπουργού Εσωτερικών, Süleyman Soylu, 


παραδέχτηκε ότι υλοποιεί τον "Εθνικό Όρκο" ή αλλιώς την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Μέχρι τώρα είχαν γίνει αναφορές στον "Εθνικό Όρκο" κανείς όμως Τούρκος αξιωματούχος δεν είχε συνδέσει τις τουρκικές επιχειρήσεις με αυτόν τον στρατηγικό στόχο.
Η υλοποίηση αυτή ξεκινά από τις τουρκικές επιχειρήσεις στην Β.Συρία οι οποίες αναμένεται να επεκταθούν σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο όπως ακριβώς επιτάσσει ο "Εθνικός Όρκος".

Δεν είναι τυχαίος ούτε ο χάρτης που έχει δημοσιευτεί και αφορά την σύσταση ενός νέου κράτους που θα λειτουργεί ως "buffer zone" για την Αγκυρα.
Οπως έχει σημειώσει το pronews.gr εδώ και ένα χρόνο, πρόκειται για ένα τουρκμενικό κράτος που θα εκμηδένιζε το αντίστοιχο κουρδικό εγχείρημα με έξοδο προς την Μεσόγειο και θα ενώνει τμήματα της Β.Συρίας και του Ιράκ (φωτό παρκάτω).

Άλλωστε ο "Όρκος του Έθνους" στοχοποιεί ξεκάθαρα Κύπρο και Δωδεκάννησα
"Το 62% όσω ήρθαν σε εμάς από την Συρία είναι μέσα στα σύνορα του Εθνικού Ορκου ( Mîsâk-ı Millî)" είπε ο Σ.Σοιλού.
Σε ομιλία του ο Ρ.Τ.Ερντογάν αναφέρθηκε και αυτός στο «εθνικό συμβόλαιο» (Misak-i Milli) που κάθε Τούρκος έχει στην καρδιά και το μυαλό του.

Το «εθνικό συμβόλαιο» του 1920 έθετε τα επιθυμητά όρια του τουρκικού κράτους μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. 
Όπως ανέφερε: «Το μέλλον περιοχών που κατοικούνται από αραβική πλειοψηφία την στιγμή της υπογραφής της ανακωχής του Μούδρου θα καθοριστεί από δημοψήφισμα».
Από την άλλη καθόριζε πως περιοχές κατοικούντο από τουρκική πλειοψηφία και δεν τελούν υπό κατοχή θα ανήκουν στην Τουρκία.

Το μέλλον των περιοχών του Καρς (Αρμενία) και Μπατούμ (Γεωργία) θα καθοριζόταν επίσης με δημοψήφισμα, όπως και το καθεστώς της ελληνικής δυτικής Θράκης. Όσον αφορά τη Μοσούλη ξεκαθάριζε πως έπρεπε να παραμείνει τουρκική. Ωστόσο, η Μοσούλη πέρασε στον έλεγχο των Βρετανών και αποτέλεσε τμήμα του κράτους του Ιράκ μέχρι την στιγμή της κατάληψής της από το ΙΚ.

Ο Ερντογάν σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε:
«Η Τουρκία δεν μπορεί να μείνει αδρανής. Το status quo με κάποιον τρόπο θα αλλάξει. Είτε θα κινηθούμε, είτε θα συρρικνωθούμε και είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω». Σε δημόσια ομιλία του δε είπε:
«Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία. πέραν των 79 εκ. κατοίκων της είναι υπεύθυνη επίσης για εκατοντάδες εκατομμύρια αδερφών της με τους οποίους συνδέεται με ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς. Συγκεκριμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα που έθεσε το εθνικό συμβόλαιο περιλαμβάνουν την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μοσούλη, το Ερμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμ, τη Θεσσαλονίκη, το Καζαρντλί (Βουλγαρία), τη Βάρνα και τα νησιά του Αιγαίου».

Ο «Όρκος του Έθνους»
Στις 28 Ιανουαρίου 1920 το τελευταίο οθωμανικό κοινοβούλιο, της ηττημένης στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ψήφισε έξι αποφάσεις που όρισαν τις κόκκινες γραμμές των συνόρων του νέου τουρκικού έθνους-κράτους.

Το ψήφισμα αυτό, που ονομάστηκε «Όρκος του Έθνους», δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1920 και όριζε ως τουρκικά εδάφη ολόκληρη τη Θράκη, δηλαδή, εκτός από την ανατολική, τη δυτική που σήμερα ανήκει στην Ελλάδα και τη βόρεια που ανήκει στη Βουλγαρία, τα Δωδεκάνησα, την Κύπρο, την περιοχή της Αντιόχειας (σημερινό Χατάι της Τουρκίας), τα βόρεια εδάφη των σημερινών συριακών επαρχιών Χαλεπιού, Ράκκα και Χασάκα, δηλαδή το συριακό Κουρδιστάν, ολόκληρο το βόρειο Ιράκ, δηλαδή το ιρακινό Κουρδιστάν, τις επαρχίες της Μοσούλης και του Κιρκούκ, μέρος από την ιρανική επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν, τον σημερινό αζέρικο θύλακα του Νακχιβάν στα νότια της Αρμενίας και την Αζαρία (Κολχίδα) της σημερινής Γεωργίας.
Ο «Όρκος του Έθνους» προκάλεσε τότε την άμεση αντίδραση των δυτικών συμμάχων, οι οποίοι στις 16 Μαρτίου 1920 κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη.

Αφοσιωμένοι στον «Όρκο του Έθνους», Οθωμανοί βουλευτές διέφυγαν στην Άγκυρα και εκεί ίδρυσαν τη «Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση», υπό τον Κεμάλ Ατατούρκ, κηρύσσοντας τον λεγόμενο «Πόλεμο της Ανεξαρτησίας» που έληξε με την Μικρασιατική Καταστροφή.
Το 1923, η τουρκική διπλωματία στη Λωζάνη διαπραγματεύτηκε έχοντας στον νου της τον χάρτη του «Όρκου του Έθνους». Τελικά συμβιβάστηκαν με λιγότερα και υπέγραψαν τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Δείτε το βίντεο και τους χάρτες ΕΔΩ 2 σχόλια:

 1. Οι εργολάβοι της τεχνητής πόλωσης είναι εδώ!

  Εδώ και λίγες ημέρες, όσοι διατηρούμε ακόμη τη διαστροφική συνήθεια, να παρακολουθούμε τις ειδήσεις των 8, διαπιστώνουμε ότι η δήθεν κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- Ν.Δ. ξεκίνησε για τα καλά και όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές το ψευτοθερμόμετρο της έντασης θα πλησιάζει το...κόκκινο. Βλέπουμε ότι έχουν ανεβάσει τους τόνους, μέσα από μία θεατρική παράσταση, ενός θεατρικού έργου με τίτλο: "κάνουμε ότι μαλώνουμε".

  Παρακολουθώντας ο ανυποψίαστος τηλεθεατής τις εκατέρωθεν δηλώσεις π.χ. Πολάκη - Γεωργιάδη, του δημιουργείται η εντύπωση ότι αυτοί οι δύο, είναι έτοιμοι να βγάλουν τα κουμπούρια και να... μονομαχήσουν! Από κοντά και οι " μυημένοι " στο κόλπο δημοσιογράφοι, οι όποίοι είτε από τη θέση του πληρωμένου κονδυλοφόρου, είτε από τη θέση του νοικιασμένου λαρυγγιού, αρθρογραφούν και σχολιάζουν τις δήθεν κόντρες των πολιτικών, με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να "εισπράττονται" από το πόπολο, όχι μόνο σαν πραγματικές, αλλά να δίνεται η εντύπωση ότι το μίσος των "αντιπάλων" είναι ατελείωτο, χαώδες και αγεφύρωτο!

  Τους ακούς π.χ. να λένε: "στό κόκκινο σήμερα η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ μέσα στη Βουλή ! " "Σκληρή κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη ! "Πολάκης και Γεωργιάδης, έβγαλαν τα μαχαίρια για το θέμα της NOVARTIS".

  Ο πρώτος στόχος είναι να φανατίσουν τους οπαδούς τους και έτσι οι υπόλοιποι πολίτες που παρακολουθούν τις στημένες κόντρες, να πάρουν είτε το μέρος του ενός, είτε του άλλου, και να μπουν έτσι στην "λογική" της σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης της πόλωσης και του φανατισμού, από τα οποία θα ωφεληθούν και δύο μεγάλοι αναλόγως.

  Ο δεύτερος στόχος είναι να λεηλατήσουν τους ψήφους των μικρών κομμάτων και να μαντρώσουν τους ψηφοφόρους τους, στα δικά τους πολιτικά μαντριά. Στη συνέχεια προσδοκούν, ο ένας από τους δύο να έχει αυτοδυναμία κυβερνητική και ο έτερος να είναι αξιωματική αντιπολίτευση.

  Αν κανένας από τους δύο δεν έχει αυτοδυναμία, τότε.....ε! τότε δεν υπάρχει ανησυχία, αφού υπάρχει και η συγκυβέρνηση που συμβολίζεται με δύο χέρια (δεξιό και αριστερό), να κρατούν την ίδια... κουτάλα! Το έργο το έχουμε ξαναδεί άλλωστε!

  Την πρώτη φορά το 1989 με συγκυβέρνηση ΚΚΕ- Ν.Δ., και την επόμενη με Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, αλλά και με Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ κ.ο.κ. Γιατί λοιπόν όχι και συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ., αφού μάλιστα θα έχει γίνει και με τις ευλογίες των τοκογλύφων;

  Όλα αυτά μπορεί να συμβούν στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, υπό μία βασική προϋπόθεση: Αν και εφ'όσον, "τσιμπήσει" ο Ελληνικός λαός στο δόλωμα που θα του πετάξουν!

  Υπάρχει όμως δυνητικά και το άλλο σενάριο: Ο Ελληνικός λαός να τους «πάρει χαμπάρι» (επί τέλους) και να στείλει και τους δύο....στα σπίτια τους. ΑΜΗΝ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ελευθερία

  Την ελευθερία ως κατάσταση πρώτα την υπέθεσαν, μετά εφηύραν τη λέξη, μετά σκέφτηκαν να τη γράψουν με κεφαλαία. Στη συνέχεια άρχισαν να την αναλύουν, μετά να την εξυμνούν, να τη ζωγραφίζουν, να γράφουν για χάρη της τραγούδια, ποιήματα και μυθιστορήματα. Στο τέλος την έκαναν και άγαλμα. Έτσι στερεοποιημένη πλέον την άφησαν να κρυώσει.

  Εν τω μεταξύ πλήθος ελευθεριολόγων είχε αναφανεί και όλοι αυτοί έδιναν ορισμούς και χαρακτηρισμούς εις το εν λόγω θέμα.
  Όταν όμως εφευρέθηκε το μικροσκόπιο, όλα κατέρρευσαν. Διότι κάτω από το μεγεθυντικό φακό αποδείχθηκαν οι ελευθεριολόγοι ως οι πλέον ανελεύθερες περιπτώσεις. Το δε απέραντο κοινό τους αποδείχθηκε ότι ήταν άτομα με βεβαρημένο παρελθόν.

  Κατόπιν τούτου, το μόνο που απέμεινε από όλη αυτή την ιστορία ήταν οι ζωγραφιές, τα τραγούδια, τα ποιήματα, τα μυθιστορήματα και το άγαλμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!