Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019

Ο Σαμουράϊ του 'Χόλλυγουντ' που βαπτίστηκε Χριστιανός Ο ρ θ ό δ ο ξ ο ς και πήρε το όνομα Π α ν τ ε λ ε ή μ ω ν !

scripta manent να ζήσεις αδελφέ σου εύχομαι ομολογητής και άγιοςΟ Ιαπωνικής καταγωγής Αμερικανός ηθοποιός Cary-Hiroyuki Tagawa, έγινε γνωστός μέσα από τον ρόλο του «κακού» Shang Tsung στην ταινία 'Mortal Kombat' ('Θανάσιμη Μάχη'), αλλά και ρόλους σε άλλες επιτυχημένες ταινίες όπου συνήθως έπαιζε το ρόλο του Σαμουράϊ. 

Σχετική εικόναΠριν λίγο καιρό αποφάσισε να αφήσει το σπαθί και να πιάσει… τον Σταυρό και μάλιστα βαπτίστηκε Ορθόδοξος σύμφωνα με το δόγμα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Σχετική εικόνα

Το Μυστήριο πραγματοποιήθηκε από τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα του Βολοκολάμσκ και ο ηθοποιός πήρε το όνομα Παντελεήμων.

Σχετική εικόνα

«Δεν είναι εύκολο να γίνει κανείς Ορθόδοξος, αν αναλογιστεί το πλήθος των θρησκευτικών συγκρούσεων παγκοσμίως. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Cary-Hiroyuki Tagawa

Όσο για μένα, η ευκαιρία να γίνω Χριστιανός Ορθόδοξος και να βρω τους δικούς μου ανθρώπους είναι ένα σημάδι από τον Θεό. 
Δεν έχει σημασία ποιες είναι οι δοκιμασίες. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Cary-Hiroyuki Tagawa

Τις αποδέχομαι, σαν γνήσιος Ιάπωνας πολεμιστής», είχε δηλώσει ο Tagawa όταν ρωτήθηκε σχετικά με την μεταστροφή του στην Ορθοδοξία.

Σχετική εικόνα

Η σχέση του ηθοποιού με τη Ρωσία δεν προέκυψε ξαφνικά. «Έχω ρωσική ιστορία μέσα στην οικογένειά μου. Ο πατέρας μου μελέτησε την Ρωσία όταν υπηρετούσε στον Αμερικανικό Στρατό. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Cary-Hiroyuki Tagawa

Ο θείος μου, που ήταν φημισμένος τραγουδιστής τη δεκαετία του ’60, ερχόταν στη Μόσχα κάθε χρόνο τα χρόνια εκείνα για συναυλίες. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Cary-Hiroyuki Tagawa

Επίσης μιλούσε τα ρωσικά και τραγουδούσε και τραγούδια στα ρώσικα, οπότε κι εκείνος αποτελεί μέρος της ρώσικης ιστορίας μου. 
Έτσι, εγώ απλώς συνεχίζω την παράδοση των προγόνων μου στην Ρωσία», διευκρινίζει.

'βίντεο' στήν πηγή


"Π α π α φ λ έ σ σ α ς"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!