Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019

1η Προτεραιότης στην Σουηδία οι ...ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ! [Δέν το λές και έκπληξη].
Ο δήμος της σουηδικής πόλεως Gävle αποφάσισε στην πινακίδα καλωσορίσματος να βάλει μια ...μουσουλμάνα με ισλαμικό πέπλο, ως ένδειξη της "μεγάλης ποικιλομορφίας" της πόλης, σύμφωνα με την σουηδική ιστοσελίδα Nyheter Idag. 
Η πινακίδα βρίσκεται στη βόρεια είσοδο της πόλεως. Μεταγενέστερη δημοσιογραφική έρευνα, ωστόσο, αποκάλυψε τους δεσμούς της εικονιζόμενης με ένα τοπικό τζαμί, του οποίου ο ηγέτης αποθέωνε το 'ISIS' και ακόμη προσπαθούσε να συγκεντρώσει κεφάλαια για τους τρομοκράτες.
Αποτέλεσμα εικόνας για gavle sweden

Ο Johan Adolfsson, διευθυντής επικοινωνιών στο δήμο Gävle, εξήγησε ότι η γυναίκα στην πινακίδα είναι "μία από τις πολλές μουσουλμάνες της Gävle", τονίζοντας ότι η εμφάνισή της τονίζει την "μεγάλη ποικιλομορφία" της πόλεως. 

Σύμφωνα με τον Adolfsson, σήμερα ομιλούνται 120 γλώσσες στο Gävle!!!!!!!!!!!!!!!!

Σχετική εικόνα

Ωστόσο, αυτή η ώθηση στην ποικιλομορφία έχει προκαλέσει αντιδράσεις από πολιτικούς και συνηθισμένους Σουηδούς, συμπεριλαμβανομένων και ανθρώπων που προέρχονται από οικογένειες μεταναστών, τους οποίους υποτίθεται αντιπροσωπεύει το πέπλο.

Αποτέλεσμα εικόνας για gavle sweden

Στην αρχή, ορισμένοι Σουηδοί χρήστες του διαδικτύου δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους και ισχυρίστηκαν ότι η πινακίδα ήταν προϊόν photoshop για να δημιουργήσει αναταραχή. Ωστόσο, ένα βίντεο που ανέβηκε από κάποιον ντόπιο έδειξε ότι είναι πράγματι αληθινή.

Αποτέλεσμα εικόνας για gavle sweden

Ο βουλευτής των Σουηδών Δημοκρατών Roger Hedlund (κάτω), ο οποίος είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Gävle, επέκρινε ιδιαίτερα την πινακίδα για ό, τι αντιπροσωπεύει. Ισχυρίζεται ότι ένα ένδυμα που για πολλές γυναίκες συνεπάγεται καταπίεση και έλλειψη ελευθερίας δεν θα πρέπει να νομιμοποιείται με κανέναν τρόπο.

Σχετική εικόνα

"Κάποιος πρέπει να σκεφτεί τι σηματοδοτεί αυτό. Κάποιες πράγματι χρησιμοποιούν αυτό το ένδυμα, το hijab, οικειοθελώς. Αλλά όχι όλες. Αυτό είναι ένα ένδυμα που για εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο αντιπροσωπεύει έλλειψη ελευθερίας», δήλωσε ο Hedlund, σύμφωνα με το Nyheter Idag.


Από το κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών πάλι, η Ghazal Saberian (φώτο) επέκρινε επίσης την πινακίδα που ερμήνευσε ως ένδειξη εμμονής με το πολιτικό Ισλάμ.

"Σκεφτήκατε ποτέ ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν γυναίκες φυλακισμένες στο Ιράν και άλλες που μαστιγώνονται απλά επειδή έβγαλαν το πέπλο; Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι γυναίκες λιθοβολούνται στη Σαουδική Αραβία γιατί έβγαλαν το πέπλο;» Η Saberian διερωτάται στο Facebook, γιατί οι αρχές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βομβαρδίζουν το κοινό με εικόνες και μηνύματα καταπίεσης γυναικών.

Αποτέλεσμα εικόνας για gavle sweden

Από τους χριστιανοδημοκράτες η Soheila Fors μοιράστηκε ένα μήνυμα από μια ντόπια μουσουλμάνα που δεν φοράει hidzab.

"Μια γυναίκα από το Gävle μου έγραψε. «Είμαι μουσουλμάνα αλλά κυκλοφορώ χωρίς πέπλο. Η αδελφή μου στο Ιράν βρίσκεται στη φυλακή γιατί έβγαλε το πέπλο της. Εδώ, ο δήμος διαφημίζει μια γυναίκα με hijab. Δεν καταλαβαίνουν ότι η αφίσα αναγνωρίζει και δέχεται το μίσος και τις διώξεις εναντίον μας; Με εκτίμηση, Zohre»"έγραψε η Fors στο Facebook.

Ο Adolfsson απάντησε ότι η γυναίκα επέλεξε να φορέσει το hijab σύμφωνα με τις επιθυμίες της και ως μέρος της αυτογνωσίας της. Τόνισε επίσης ότι επιλέχθηκε ως "πρεσβευτής του Gävle".

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Samhällsnytt ανέφερε ότι το «νεαρό κορίτσι της αφίσας» του Gävle, η 32χρονηSuzan Hindi, είχε συνδέσεις με το τζαμί Gävle (γνωστό και ως τζαμί al-Rashideen) που είχε αναφερθεί στο παρελθόν ως οχυρό του ριζοσπαστικού Ισλάμ. Σύμφωνα με το Samhällsnytt, ο πνευματικός της Suzan, ιμάμης Abu Raadεξυμνούσε το ISIS και προσπάθησε να συγκεντρώσει χρήματα για τους τρομοκράτες.

Μετά την αποκάλυψη, πολλοί Σουηδοί εξέφρασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αγανάκτησή τους, ζητώντας από το Δήμο να κατεβάσει την πινακίδα και να ζητήσει συγγνώμη. 
Ανατριχιάζω όταν βλέπω γυναίκες με την ισλαμική στολή. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Σουηδία έχει καταστεί ισλαμική χώρα και ότι η Νορβηγία βρίσκεται στην πορεία της προς την επίτευξη του ίδιου στόχου», έγραψε ένας Νορβηγός χρήστης.

"Δεν είναι περίεργο ότι φαίνεται αδύνατο να βρεθεί ένας μουσουλμάνος που να μην είναι εξτρεμιστής;" έγραψε ακόμα ένας χρήστης.

"Ξανά και ξανά βλέπουμε πως το πέπλο στα παιδιά προβάλλεται ως νορμάλ", έγραψε ένας άλλος χρήστης, επικαλούμενος μια καλοκαιρινή διαφήμιση με ένα κορίτσι με hijab. 
Το Gävle είναι η μεγαλύτερη πόλη στην επαρχία Gävleborg βόρεια της Στοκχόλμης και έχει περίπου 75.000 κατοίκους.

Η Σουηδία επί του παρόντος δεν έχει πλήρως απαγορεύσει τα ισλαμικά ενδύματα, όπως το hijab, την μπούρκα ή το niqab. 

Αποτέλεσμα εικόνας για BURKA

Αποτέλεσμα εικόνας για niqab

Αποτέλεσμα εικόνας για HIJAB

Ωστόσο, διάφοροι εργοδότες μπορούν να απαγορεύσουν στους εργαζομένους να φορούν θρησκευτικά, φιλοσοφικά και πολιτικά σύμβολα κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας. 
Αντίθετα, στην αστυνομία και στην πυροσβεστική επιτρέπεται το hijab.


ΚΟ / πηγή

https://scripta---manent.blogspot.com/2019/02/blog-post_396.html

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!