Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

ΕΛΛΗΝΕΣ Α Κ Ο Υ Σ Τ Ε ! Οι Τουρκαλάδες στην Κύπρο ΜΑΣ, Α Ρ Π Α Ξ Α Ν ΠΑΛΙ ε δ ά φ η!!! Καί δέν ΑΚΟΥΣΘΗΚΕ το παραμικρό ΕΔΩ !!!


ΓΙΑΤΙ;
ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ, ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, Ε Θ Α Ψ Α Ν τήν είδηση από τήν ΚΥΠΡΟ!Οι κυπριακές Αρχές αντιμετωπίζουν, σε συνεννόηση με τα Ηνωμένα Έθνη, το ζήτημα (...!)
[ΓΙΑ ΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ "ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ" ΤΑΧΑ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΘΛΙΒΕΡΟΙ "ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΔΕΣ" ; ; ;  
ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ;
ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥΣ 'ΟΗΕ-δες', ή μέ τούς Μογγολότουρκους; ; ;]

Σχετική εικόνα

Σχετική εικόνα
Σε νέα επέκταση των θέσεών του επί του εδάφους, στην περιοχή των Στροβιλιών, προέβη ο τουρκικός κατοχικός στρατός, παραβιάζοντας εκ νέου το status quo στην περιοχή.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Με αυτήν την κίνηση (ο τουρκικός στρατός) επιχειρεί να προωθήσει τις θέσεις του στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατία, στο σημείο που γειτνιάζουν με το έδαφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι κατοχικές αρχές τοποθέτησαν βαρέλια, κάγκελα και αλυσίδες στην περιοχή, στην οποία διαμένουν τρεις οικογένειες Ελληνοκυπρίων.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, 
Αποτέλεσμα εικόνας για προδρομοσ προδρομου
δήλωσε (ΠΟΣΟ "ΛΙΓΟΣ" ΑΛΗΘΕΙΑ!) ότι οι «αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας αντιμετωπίζουν, σε συνεννόηση με τα Ηνωμένα Έθνη, το ζήτημα που προέκυψε με τη νέα πρόκληση (ΣΩΠΑ!) του κατοχικού καθεστώτος». Απαντώντας σε ερώτηση πόσο σοβαρό είναι το επεισόδιο, ο κ. Προδρόμου είπε ότι μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αποτιμηθεί συνολικά η κατάσταση. Γι' αυτό, πρόσθεσε, η κυβέρνηση δεν προβαίνει σε κάποια συγκεκριμένη ανακοίνωση.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
Τα κόμματα με αφορμή τις τελευταίες κινήσεις του τουρκικού στρατού εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το sigmalive.gr ΕΔΕΚ, Οικολόγοι – Συνεργασία Πολιτών, Συμμαχία Πολιτών, Αλληλεγγύη και ΕΛΑΜ εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις.
Σχετική εικόνα
Η ΕΔΕΚ καταδικάζει στην ανακοίνωση της τις ενέργειες της Τουρκίας και του κατοχικού στρατού στην περιοχή των Στροβιλιών και την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα στην περιοχή.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
«Οφείλουμε να τονίσουμε πως τόσο τα γεγονότα στα Στροβίλια όσο και εκείνα στη Δένεια επιβάλλουν από πλευράς Ηνωμένων Εθνών τη λήψη δραστικών και άμεσων πρωτοβουλιών για τερματισμό αυτών των φαινομένων. Δηλώσεις από πλευράς 'Ουνφικύπ', όπως η χθεσινή, όπου παρουσιάζεται το όλο συμβάν ως ένα ασήμαντο γεγονός για το οποίο οι δύο πλευρές πρέπει να συνεργαστούν, δεν βοηθούν και δεν λύνουν το πρόβλημα» αναφέρει η  ΕΔΕΚ.
Και προσθέτει: «Η επαναλαμβανόμενη προκλητική και επεκτατική ενέργεια του τουρκικού στρατού αποτελεί έναν πρόσθετο λόγο που επιβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της παρουσίας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο χωρίς να υπάρχει ανά εξάμηνο η απειλή για αλλαγή των όρων εντολής της».
«Τέλος, επαναλαμβάνουμε πως τα γεγονότα αυτά αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όσους επιθυμούν συνέχιση της παρουσίας των κατοχικών στρατευμάτων μετά τη λύση του Κυπριακού στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες (είτε 30ης Ιουνίου είτε 4ης Ιουλίου). 
Η κατάργηση της συνθήκης Εγγύησης και Συμμαχίας και η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων πριν από την εφαρμογή της συμφωνίας κατά το προηγούμενο της ενοποίησης της Γερμανίας και η εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου χωρίς παρεκκλίσεις πρέπει να γίνει προτεραιότητα των επίλογων μας και των προτάσεων που καταθέτουμε» καταλήγει η ΕΔΕΚ.

Οικολόγοι – Συνεργασία Πολιτών: «Ο τουρκικός επεκτατισμός εκφράστηκε για ακόμα μια φορά» 

Σε ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι – Συνεργασία Πολιτών, σημειώνουν ότι το νέο περιστατικό στα Στροβίλια φανερώνει την προκλητικότητα των Τούρκων.
«Ο τουρκικός επεκτατισμός εκφράστηκε για ακόμα μια φορά με την μετακίνηση των ορίων των εδαφών που παράνομα κατέχει ο Αττίλας, καθώς τοποθετώντας βαρέλια, κάγκελα και αλυσίδες εγκλώβισε τρία σπίτια Ελληνοκυπρίων, δηλαδή τρεις οικογένειες», υπογραμμίζουν.
Και συνεχίζει η ανακοίνωση των Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών λέγοντας ότι: «Η προκλητική αυτή στάση και οι απαράδεκτες ενέργειες από μέρους των κατοχικών στρατευμάτων, οι οποίες γίνονται λίγο πριν τη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, είναι πρόδηλο ότι στοχεύουν στη δημιουργία αρνητικού κλίματος. Συνδυάζοντας τις αλαζονικές εξαγγελίες του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας για γεωτρήσεις νότια της Κύπρου, την πρόσφατη προσπάθεια για αποχώρηση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αλλά και τις απαιτήσεις  της Τουρκίας έναντι της  Κύπρου, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Η προσπάθεια επίδειξης ισχύος είναι συνυφασμένη για τους Τούρκους με την αδιάλλακτη στάση τους για κυριαρχία σε ολόκληρη την Κύπρο.
Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών παρακολουθεί τις εξελίξεις και καταδικάζει την τουρκική προκλητικότητα. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους κατοίκους της ακριτικής κοινότητας και ιδιαίτερα στις εγκλωβισμένες οικογένειες, που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ώρες τις προκλήσεις του Αττίλα.
Καλούμε άμεσα το Υπουργείο Εξωτερικών να προβεί στα σχετικά διαβήματα με τα Ηνωμένη Έθνη, την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει περισσότερο από κάθε φορά να καταγγείλει τα γεγονότα σε διεθνή και ευρωπαϊκά όργανα».

Συμμαχία Πολιτών: «Οι κατοχικές αρχές για άλλη μια φορά ενεργούν παράνομα και προκλητικά»

Ανακοίνωση εξέδωσε και Συμμαχία Πολιτών όπου αναφέρει: «Οι κατοχικές αρχές για άλλη μια φορά ενεργούν παράνομα και προκλητικά στα Στροβίλια. Τα γεγονότα αυτά ακολουθούν μια σειρά από άλλες παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και γίνονται λίγες μόνο ημέρες πριν από τη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί.
Ως Συμμαχία Πολιτών καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε έντονα διαβήματα  προς τα Ηνωμένη Έθνη και παράλληλα ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει ("ΟΦΕΙΛΕΙ"; ΜΠΑ;) να καταγγείλει τα γεγονότα σε διεθνή και ευρωπαϊκά όργανα.
Τέλος, εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους κατοίκους της ακριτικής κοινότητας και ιδιαίτερα στις εγκλωβισμένες οικογένειες των Στροβιλιών».

Aλληλεγγύη: «Έχουν προχωρήσει αρκετά μέτρα δημιουργώντας οδοφράγματα και εγκλωβίζοντας 3 οικογένειες»!!! 

«Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις πέραν από τους συνεχείς εξοπλισμούς τους και την πληροφορία ότι έχουν μεταφέρει στα κατεχόμενα νέας γενιάς αντιαρματικούς πυραύλους Μίλαν, έχουν προβεί και σε αυθαίρετες ενέργειες στην περιοχή των Στροβιλιών, έχουν προχωρήσει αρκετά μέτρα δημιουργώντας οδοφράγματα και εγκλωβίζοντας 3 οικογένειες οι οποίες ενώ παλαιότερα ήσαν σε άμεση συνάφεια με τις ελεύθερες περιοχές, αυτή τη στιγμή χρειάζονται την ...άδεια του κατοχικού στρατού!
Δημιούργησαν δηλαδή άλλη μια ομάδα εγκλωβισμένων. Θέλουμε μια ξεκάθαρη απάντηση και από μέρους των στρατιωτικών αρχών και της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα», σημειώνει η Αλληλεγγύη.
ΕΛΑΜ: «Eξοργιστική η αδιαφορία που επιδεικνύουν και ο τρόπος που προσεγγίζουν το πρόβλημα οι Κυβερνώντες»
Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΕΛΑΜ στην οποία σημειώνει: «Από την μια, ο Τσαβούσογλου στήνει σκηνικό πολέμου για το Φυσικό Αέριο στην Κύπρο, απειλώντας μέχρι και τις ξένες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Κυπριακή ΑΟΖ, από την άλλη, οι τουρκικές δυνάμεις προελαύνουν στα Στροβίλια, αυξάνοντας το έδαφος που κατέχουν, εγκλωβίζοντας τρεις οικογένειες, ενώ την ίδια στιγμή, η Κυπριακή Κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπο να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, δείχνοντας ...«καλό πρόσωπο».
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις και να καταγγείλει σε όλα τα διεθνή βήματα, συμπεριλαμβανομένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ, τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας και των κατοχικών δυνάμεων.
Είναι εξοργιστική η αδιαφορία που επιδεικνύουν και ο τρόπος που προσεγγίζουν το πρόβλημα οι Κυβερνώντες, ενώ ακόμα πιο προκλητικό είναι το γεγονός, ότι χρειαζόταν επίσημο Δελτίο Τύπου του Κινήματός μας, για να έρθει στο φως της επικαιρότητος και να ασχοληθούν με το τεράστιας σημασίας θέμα των Στροβιλιών.

Οι ενέργειες των κατοχικών δυνάμεων ΔΕΝ είναι «ένταση», όπως το περιγράφει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αλλά αποτελεί ξεκάθαρα επέκταση της κατοχής».
Προδρόμου: «Δεν μπορεί να αποτιμηθεί (;;;;;;;;;) συνολικά η κατάσταση»
Για τα σχετικά γεγονότα κλήθηκε να τοποθετηθεί η κυβέρνηση την Πέμπτη (21/2). Ο κ. Προδρόμου, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ερωτηθείς πώς χειρίζεται η Κυβέρνηση τη νέα πρόκληση του κατοχικού καθεστώτος στην περιοχή των Στροβιλιών, είπε ότι «οι Αρχές του κράτους αντιμετωπίζουν το θέμα σε συνεννόηση με τα Ηνωμένα Έθνη». 
(ΕΛΕΟΣ ! ΕΛΕΟΣ! ΕΛΕΟΣ! ΠΟΙΑ Ηνωμένα Έθνη, ρέ ζωντόβολα;)
Σε ερώτηση πόσο σοβαρό ήταν το επεισόδιο που συνέβη στα Στροβίλια, ο Εκπρόσωπος είπε, ότι «μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αποτιμηθεί συνολικά η κατάσταση και για αυτό δεν έχουμε να κάνουμε (!!!!!!!!!!) κάποια συγκεκριμένη ανακοίνωση».
ethnos.gr
http://www.efenpress.gr/2019/02/status-quo.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+EFENPRESS-+%28E+F+E+N+P+R+E+S+S+-+++++++++++++%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97++++%CE%95%CE%A6%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%94%CE%91%29

"Ιωάννης Καποδίστριας"

2 σχόλια:

 1. Εφιαλτική εξαγγελία Μπακογιάννη: «Θα γεμίσω με λαθρομετανάστες όλα τα δημοτικά διαμερίσματα»!
  Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 -

  Έτοιμος να γεμίσει όλο τον Δήμο Αθηναίων με λαθρομετανάστες είναι ο «φιλελέφτ» Κώστας Μπακογιάννης. Αυτό προκύπτει από απάντηση που έδωσε σε ερώτηση που του έκανε κάτοικος του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος. Η ερώτηση είχε ως εξής:

  «Θα διατηρήσετε το πρόγραμμα ESTIA, θα το επεκτείνετε ή θα το καταργήσετε; Γνωρίζετε ότι στην Αθήνα, η οποία καλύπτει το 58% του συνόλου του προγράμματος ESTIA, το 60% των διαμερισμάτων του προγράμματος βρίσκονται συγκεντρωμένα στα δημοτικά διαμερίσματα 6ο, 1ο και 5ο; Το γνωρίζετε καλά ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι σε εθελοντική βάση, οπότε μπορείτε κάλλιστα να αποχωρήσετε.

  Το ξέρετε ότι με το πρόγραμμα στεγάζονται Αφγανοί, ειδικά στην περιοχή μας, οι οποίοι δεν έχουν προσφυγικό προφίλ; Το ξέρετε ότι συνολικά, από τον Νοέμβριο του 2015 έως 31 Ιανουαρίου 2019, 56.529 άτομα σε όλη την Ελλάδα έχουν επωφεληθεί από το Πρόγραμμα στέγασης και ανάμεσά τους μόνον 5.728 είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες (25,2%) και οι υπόλοιποι είναι αιτούντες ασύλου, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να το λάβουν, μπορεί και όχι;»

  Η απάντηση του Μπακογιάννη ήταν σαφής και κλασικό δείγμα του τι πρόκειται να συμβεί εάν αυτό το πολιτικό προϊόν της κομματικής οικογενειοκρατίας εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων: «Θα το διατηρήσω αλλά το πρόγραμμα θα μοιραστεί σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της Αθήνας. Αν το καταργήσω πού θα πάνε; Είμαι υπέρ της στέγασής τους με ανταποδοτικότητα, όπως π.χ. την εκμάθηση της Ελληνικής»!

  Με απλά λόγια, ο Μπακογιάννης αυτό που έχει ως σκοπό είναι να «μοιράσει» τους λαθρομετανάστες σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της Αθήνας! Πόσο χειρότερος, δηλαδή ήταν ο ανεκδιήγητος Καμίνης από τον εκτός τόπου και χρόνου Μπακογιάννη, που συν τοις άλλοις είναι και υπέρ της υιοθέτησης παιδιών από ζευγάρια ομοφυλοφίλων;

  Γι’ αυτό στις 26 Μαΐου η ψήφος στην Ελληνική Αυγή για την Αθήνα και τον Ηλία Κασιδιάρη αποτελεί ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ για όποιον Αθηναίο θέλει να αντισταθεί στον περαιτέρω αφελληνισμό της πόλης στην οποία διαμένει και να ξεκινήσει την πολιτική Αντεπίθεση για την επανελληνοποίησή της.

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εκπομπή “Επισκοπήσεις”: Η ιδεολογία των δικαιωμάτων του ανθρώπου - ΒΙΝΤΕΟ

  https://youtu.be/zDgqEu-aM4M

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!