Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019

ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΚΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΗΓΑΔΕΣΔημοσιογραφική έρευνα και επιμέλεια
των Γιάννη Κουντούρη
και Παναγιώτη Αποστόλου


Λέγαμε στο άρθρο μας: «Μας κυβερνάει η ΚΝΕ και ο “Ρήγας Φερραίος”», την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 στην Ελεύθερη Ώρα:

Οι ιδεολογικές μεταλλάξεις και οι πολιτικές μεταγραφές στις ημέρες μας είναι ένα συνηθισμένο γεγονός! Πολλοί αριστεροί ιδεολόγοι των περασμένων δεκαετιών, από εκείνους τους φοιτητές, που θα “άλλαζαν τον κόσμο”, ιδίως εκείνους της λεγόμενης “Γενιάς του Πολυτεχνείου”, που σήκωναν κόκκινες επαναστατικές σημαίες, που κατέβαιναν σε πορείες κατά του καπιταλιστικού κράτους για τα δίκαια των εργαζομένων, που συμμετείχαν σε καταλήψεις, που έμεναν νύχτες στα κρατητήρια της Ασφάλειας και του ΕΑΤ-ΕΣΑ του “δεξιού” αστυνομικού κράτους, σήμερα είναι εκείνοι που μας κυβερνούν! Εκείνοι που σήμερα παραπληροφορούν μέσω της “μαύρης προπαγάνδας τους”, αφού είναι στελέχη των ΜΜΕ, την κοινή γνώμη υπέρ της κυβερνήσεως των νεοκομμουνιστών! Πολλοί από αυτούς μετείχαν ή μετέχουν στη σημερινή κυβέρνηση! Είναι αυτοί που τάχτηκαν υπέρ του ξεπουλήματος της Μακεδονίας μας! Είναι όλοι αυτοί που υπερθεμάτισαν υπέρ της εμετικής – προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών!

Σήμερα σας παρουσιάζουμε το δεύτερο μέρος αυτής της δημοσιογραφικής έρευνας:

Νίκος Κοτζιάς: 

Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος! Έτσι, από την ΚΝΕ και το ΚΚΕ μεταπήδησε στην ΝΑΡ και στο ΠΑΣΟΚ! Υπήρξε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ “Ανδρέας Παπανδρέου”! Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ! Πρώην ΥΠΕΞ της Πατρίδος! Ο σχεδιαστής, που υλοποίησε και εκτέλεσε τη Μακεδονία μας υπογράφοντας με τον ομόλογό του των Σκοπίων την εμετική – προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών! 

Θανάσης Καρτερός:

Ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Παλαιός σκληρός κομμουνιστής, εκφραστής της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ενώσεως, με ύμνους στον Λένιν, τον Μαρξ, τον Κάστρο και άλλες κομμουνιστικές πολιτικές μορφές! Στην διάσπαση του 1989 ακολούθησε την ανανεωτική πτέρυγα του ΚΚΕ.
Εργάστηκε στο συγκρότημα του Αλαφούζου και ήταν διευθυντής του ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ. Διευθυντής του “Ριζοσπάστη” επί εποχής Τσερνομπίλ, όταν ο ίδιος και το κομματικό όργανο του ΚΚΕ, ο “Ριζοσπάστης”, μιλούσαν για κακή προπαγάνδα! 

Μαρία Δαμανάκη: 

Μέλος της Κ.Ε. και του Π.Γ. του ΚΚΕ, στη συνέχεια Πρόεδρος του Συνασπισμού (1991-1993). Μετά βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ και Επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα Ναυτιλίας και Αλιείας. Ναι καλά διαβάσατε! Η πρωθιερέα εκφωνήτρια του ραδιοφωνικού σταθμού του Πολυτεχνείου και της ΚΝΕ Επίτροπος της “καπιταλιστικής” Ε.Ε. Πιο συγκεκριμένα η Μαρία Δαμανάκη ανέπτυξε δραστηριότητα εντός της Αριστεράς, στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Μέλος της ΚΝΕ, έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα και ήταν η φωνή πίσω από το ραδιοφωνικό σταθμό του Πολυτεχνείου που επαναλάμβανε το “Εδώ Πολυτεχνείο”. Μετά την πτώση της δικτατορίας εξελέγη βουλευτής, αρχικά του ΚΚΕ (1977, 1981, 1985) και εν συνεχεία με τον Συνασπισμό (Ιούνιος και Νοέμβριος 1989, 90, 93, 96, 2000). Το 1991 έγινε πρόεδρος του ΣΥΝ και ήταν η πρώτη γυναίκα αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα. Στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 10 Οκτωβρίου 1993 ο ΣΥΝ απέτυχε να περάσει το όριο του 3% και δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, με αποτέλεσμα την παραίτηση της Δαμανάκη από την ηγεσία. Το 1994 η Μαρία Δαμανάκη ήταν υποψήφια για τις δημοτικές εκλογές με τον Συνασπισμό και το 1998 με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ. Ηττήθηκε από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος είχε υποστηριχθεί από την Νέα Δημοκρατία. Η ίδια διαφωνούσε με τις θέσεις του κόμματός της, ειδικά στο θέμα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Στις 10 Οκτωβρίου 2003παραιτήθηκε από τον ΣΥΝ και από την βουλευτική της έδρα. Μετά την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η Μαρία Δαμανάκη αποφάσισε να ενταχθεί στο Κόμμα αυτό και εξελέγη βουλευτής το 2004, 2007 και το 2009. Παραιτήθηκε από βουλευτής στις 9 Φεβρουαρίου 2010. Έγινε Επίτροπος της Ε.Ε. Σήμερα είναι η Global Managing Director for Oceans at The Nature Conservancy στις ΗΠΑ…!!! Ναι, ναι καλά το διαβάσατε…!!! Από το Πολυτεχνείο στις Βρυξέλλες και στις ΗΠΑ…!!

Αντώνης Μαλάμης: 

Επί κεφαλής των αλήστου μνήμης ΚΝΑΤ (έχουν σαφέστατα στρατιωτική δομή, οργάνωση και πειθαρχία. Αποτελούνται κυρίως από νέους δηλαδή από μέλη και στελέχη της ΚΝΕ, αλλά φυσικά το Κόμμα διαθέτει τα δικά του ΚΝΑΤ που είναι και το βαρύ πυροβολικό. Όποιος προσέξει την ΚΝΕ στις πορείες, θα δει ότι η περιφρούρηση - τα ΚΝΑΤ - είναι χωρισμένα σε Ομάδες με αρχηγούς, υπαρχηγούς, συγκεκριμένες αρμοδιότητες σε κάθε ομάδα, συγκεκριμένη διάταξη σε κάθε ομάδα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και χύμα στα ΚΝΑΤ. Τα πάντα είναι προγραμματισμένα και σχεδιασμένα από πριν. Η κάθε ομάδα περιφρούρησης των ΚΝΑΤ εκτελεί τυφλά τις εντολές του “Διοικητή της” ή αλλιώς του “Υπεύθυνου της Ομάδας” ή αλλιώς του “Ανθυπολοχαγού” κλπ. κλπ. – πληροφορίες από το indymedia.org), που ξυλοκοπούσαν αλύπητα όσους ήταν ιδεολογικοί αντίπαλοι της ΚΝΕ. Το βράδυ της 16ης Δεκεμβρίου 1979 ήταν επικεφαλής των ροπαλοφόρων της ΚΝΕ (ΚΝΑΤ) που εισέβαλαν στο Χημείο για να διαλύσουν την κατάληψη που γινόταν ενάντια στο Νόμο 815. Εκείνο το βράδυ, οι ΚΝΙΤΕΣ ήταν εφοδιασμένοι με κράνη, ξύλα, πέτρες και λοστούς και ξυλοκόπησαν τους καταληψίες που στην πλειοψηφία τους ήταν αντιεξουσιαστές. Μετά από σκληρή μάχη και περίπου 15 τραυματίες, οι Κνίτες έθεσαν το κτίριο υπό τον έλεγχό τους. Μετά το ’89 ο Μαλάμης απεσύρθη, διετέλεσε οικονομικός διευθυντής της εφημερίδας “Η Πρώτη” του γνωστού Συριζαίου σήμερα Καλογρίτσα (τότε συμφερόντων ΚΚΕ) και έκτοτε είναι οικονομικός διευθυντής σε μεγάλες επιχειρήσεις. Ιδρυτής διαφημιστικής εταιρείας “DIABOLO”! 

Δήμος Βερύκιος:

Δημοσιογράφος της ιδιωτικής τηλεόρασης, αντιπρόεδρος του τηλεοπτικού σταθμού “Alpha” και σχολιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού! Δηλωμένος κομμουνιστής, αφού έκανε καριέρα στο “Ριζοσπάστη”, σήμερα προπαγανδίζει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ! 

Παύλος Τσίμας:

Υπήρξε καθοδηγητικό στέλεχος της KNE από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Διετέλεσε πολιτικός συντάκτης του “Ριζοσπάστη”, διευθυντής της εφημερίδας “Η Πρώτη”, του περιοδικού “Ταχυδρόμος” και του ραδιοφωνικού σταθμού 902 Αριστερά στα FM, που ανήκε στο ΚΚΕ! 
Στην τηλεόραση εμφανίστηκε το 1993 στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στο Mega με διάφορες εκπομπές, αλλά και ως σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων! Μετά εργάστηκε στη ΝΕΤ και επέστρεψε μερικά χρόνια αργότερα πάλι στο Mega! Έχει συνεργαστεί και με τον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105,5” που είναι το ραδιοφωνικό φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ! 

Όλγα Τρέμη: 

Μέλος της ΚΝΕ. Μετά τη Δικτατορία εργάστηκε στον “Ριζοσπάστη”! Συνέχισε στις εφημερίδες “Ελευθεροτυπία”, “Το Βήμα”, “Έθνος” και “Ελεύθερος Τύπος”! Στην ΕΤ1 (1989-1990! Την δεκαετία του 1990 εργάστηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς “Flash 96”, “ANT1 97,2 FM” (μετέπειτα Easy 97,2) και στον “Αθήνα 98,4”! Έχει, επίσης, παρουσιάσει ενημερωτικές εκπομπές στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1, Star Channel και Mega.
Η μεγάλη καθιέρωση ήλθε το 2005 όταν ανέλαβε να παρουσιάζει καθημερινώς το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο Mega Channel! 

Σεμίνα Διγενή: 

Γνωστή τηλεπαρουσιάστρια προερχόμενη από την ΚΝΕ. Υπήρξε μέλος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας, STAMPA ESTERA. Εργάστηκε στις εφημερίδες “Ελευθεροτυπία”, “Αυγή”, “Εξόρμηση” (το καθοδηγητικό όργανο του ΠΑΣΟΚ στα χρόνια των κλαδικών και του “αυριανισμού”), “Απογευματινή”, “Έθνος της Κυριακής”, “Αδέσμευτος Τύπος”, στα ραδιόφωνα του “ΣΚΑΙ”, του “ANT1”, του “Δεύτερου Προγράμματος” της ΕΡΤ και σε πολλά περιοδικά. Υπήρξε αρχισυντάκτρια, project manager, εμπνεύστρια πολλών τηλεοπτικών projects που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και παρουσιάστρια δεκάδων εκπομπών στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση από το 1982 μέχρι το 2009.

Νίκος Ευαγγελάτος: 

Υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ! Ως δημοσιογράφος συνεργάστηκε με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς “Αθήνα 9,84”, “Flash 96” και τις εφημερίδες “Η Πρώτη”, “24 ώρες”, “Καλημέρα” και “Επενδυτής”. Έχει επίσης συνεργαστεί με τους τηλεοπτικούς σταθμούς Tempo TV και Alter Channel ως κεντρικός παρουσιαστής ειδήσεων και διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης. Το 2005 ξεκίνησε την εκπομπή “Αποδείξεις” στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV. Από τον Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009 ήταν διευθυντής ειδήσεων και κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ANT1, οπότε και διέκοψε τη συνεργασία του κοινή συναινέσει με το σταθμό. Έκανε την παρουσίαση και επιμέλεια της εκπομπής “Αποδείξεις”. Έχει συνεργαστεί επίσης με τις εφημερίδες “Το Βήμα ” και “Ελεύθερος Τύπος” και με τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΙ και Alpha! 

Τάσος Τέλλογλου: 

Υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ! Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1986 για την εφημερίδα “Η Πρώτη” (τι σύμπτωση άραγε), όπου εργάστηκε έως το 1989. Ήταν ανταποκριτής στη Γερμανία (;;;) για την εφημερίδα “Η Καθημερινή” από το 1990 έως το 1997, και για το Mega από το 1993 έως το 2000. Από το 1998, και για δύο χρόνια, ο Τάσος Τέλλογλου παρουσίαζε την εκπομπή “Μαύρο Κουτί”, μαζί με τον Αλέξη Παπαχελά και τον Παύλο Τσίμα (όλοι της ΚΝΕ) στο Mega. Το 2001 ξεκίνησε να αρθρογραφεί για την εφημερίδα “Το Βήμα”. Επίσης, το 2001, συνεργάστηκε με τον Παύλο Τσίμα και τον Γιώργο Κουβαρά στην εκπομπή “Κόκκινο Πανί που προβαλλόταν στον ΑΝΤ1. Από τον Ιούνιο του 2002 έως τον Ιούλιο του 2004, εργάστηκε στη ΝΕΤ. Τον Οκτώβριο του 2004, πραγματοποίησε τη πρώτη του έρευνα για την εκπομπή “Οι Φάκελοι” στο Mega. Ήταν αρχισυντάκτης της εκπομπής έως το 2007. Από το 2007 έως το 2013, συμπαρουσίαζε την εκπομπή “Οι Νέοι Φάκελοι”, ως συνέχεια αυτής των “Φακέλων”, μαζί με τον Αλέξη Παπαχελά και τη Σοφία Παπαϊωάννου στον ΣΚΑΪ. Από το 2013, εργάζεται στο Star, στην “Καθημερινή” και στον ΣΚΑΙ!
Είναι ο κλειδοκράτορας του σκανδάλου Siemens, έχοντας “κάρτα ελευθέρας εισόδου” στα κεντρικά γραφεία της γερμανικής εταιρείας! 

Δημήτρης Τσιόρδας:

Υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ! Ήταν υπεύθυνος πολιτικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” και έχει αρθρογραφήσει στην εφημερίδα “Καθημερινή” και στο περιοδικό “Διπλωματία”. Έχει εργαστεί ως πολιτικός συντάκτης στο ΜΕGA και τον ραδιοσταθμό Flash και ως πολιτικός αναλυτής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Έχει διατελέσει διευθυντής του γραφείου Τύπου του τραπεζίτη Πρωθυπουργού Λουκά . Παπαδήμου (σ.σ. του πολιτικού δολοφόνου των ομολογιούχων καταθετών), κυβερνητικός εκπρόσωπος στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμένου και εκπρόσωπος Τύπου του “Ποταμιού”. 

Γιώργος Κύρτσος: 

Από την ΚΝΕ έφτασε να είναι σήμερα στη ΝΔ αφού πρώτα πέρασε από το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη! Διετέλεσε συντάκτης και διευθυντής της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”. Επιπλέον, ήταν συνιδρυτής της εφημερίδας City Press. Στις ευρωεκλογές του 2014 εξελέγη ευρωβουλευτής με τη ΝΔ. 
Είναι μέλος της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ (;;;) και την Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων.

Θοδωρής Ρουσόπουλος: 

Από την ΚΝΕ ξεκίνησε την καριέρα του στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” από το 1981-1995 (σ,σ, κράχτης του σκληρού ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή η Ελευθεροτυπία), ενώ επίσης αρθρογραφούσε για πολλά χρόνια στο μηνιαίο περιοδικό “Elle”. Από το 1989 έως το 1999, παρουσίαζε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel ενημερωτική εκπομπή. Έχει συνεργαστεί επίσης με τον ραδιοσταθμό Αθήνα 98,4 (1987-1989) και τον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel (1999). Έχει τιμηθεί με Βραβείο από το Ίδρυμα Μπότση καθώς και από την Τουρκική Ένωση (;;;) Δημοσιογράφων Ραδιοτηλεόρασης με το βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής τηλεοπτικής εκπομπής. Διετέλεσε κυβερνητικός Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ν.Δ. επί Κώστα Καραμανλή και θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη! 

Γιάννης Στουρνάρας:

Ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, πρώην Υπουργός Οικονομικών (2012-2014)! Ο πατέρας του, Θανάσης ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και γραμματέας του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ) Φθιώτιδας! Στενός φίλος του Γιάννη Σκουλαρίκη, πρώτου υπουργού Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ (1981-1985)!
Πέραν των άλλων, έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας από το 1986 ως το 1989 (με υπουργό πρώτα τον Κώστα Σημίτη και μετά τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη)!

Τάκης Θεοδωρικάκος: 

Πολιτικός Αναλυτής και Δημοσκόπος. Έχει την γνωστή εταιρεία GPO. Διετέλεσε Γραμματέας της ΚΝΕ τη φορτισμένη περίοδο 1990-1991. Σήμερα είναι από τους πιο έμπιστους και στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αρκετά χρόνια ήταν δίπλα στον Κώστα Λαλιώτη και διετέλεσε συνεργάτης επικοινωνίας του, όταν αυτός ήταν υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ όσο καιρό ήταν ο πολυμήχανος Αρκάς Γραμματέας του Κόμματος.

Κώστας Βαξεβάνης: 

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στον “Ριζοσπάστη” το 1988, και αργότερα συνεργάστηκε με την “Ελευθεροτυπία”, την “Καθημερινή” το “Ποντίκι” και το “Βήμα”! Το 1991 βρέθηκε στη ΝΕΤ - ΕΡΤ (κρατική τηλεόραση) και στο Mega – Alpha (ιδιωτική τηλεόραση). Από το Νοέμβριο του 2016 εκδίδει την Κυριακάτικη εφημερίδα “DOCUMENTO” που είναι η πιο φιλική – προπαγανδιστική εφημερίδα σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ! Από πολλούς, όπως τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, θεωρείται ο βραχίονας λάσπης του Μεγάρου Μαξίμου κατά των πολιτικών αντιπάλων του Αλέξη Τσίπρα…

Ανδρέας Λοβέρδος: 

Συνταγματολόγος. Στα νιάτα του (το 1973) ήταν μέλος της “Πανσπουδαστικής” (φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ). Μετά έγινε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Υφυπουργός στην Κυβέρνηση Σημίτη και Υπουργός στις Κυβερνήσεις των Γιώργου Παπανδρέου και Σαμαρά - Βενιζέλου. Σήμερα Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Απόστολος Γκλέτσος, Στρατής Λιαρέλλης, Γιάννης Βλαστάρης, Γιώργος Δελαστίκ, Νίκος Μελέτης, Παναγιώτης Φασούλας, Σπύρος Παπαδόπουλος, Λίλα Καφαντάρη, Μανώλης Αναγνωστάκης, Παναγιώτης Παναγιώτου, Λάκης Λαζόπουλος, Γιώργος Βαρεμένος, Γιάννης Λάτσιος, κ.α.

Ο κατάλογος είναι τεράστιος και θα μπορούσαμε να γράφουμε ημέρες ολόκληρες!
Ατέλειωτος κατάλογος ανθρώπων, που χρησιμοποίησαν ως διαβατήριο της δημοσιογραφικής και της πολιτικής τους καριέρας την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος (ΚΝΕ). Που σίγουρα στα φοιτητικά τους χρόνια μπροστά στα Προπύλαια θα διένειμαν δωρεάν το κομματικό όργανο του ΚΚΕ τον “Οδηγητή”! Και στην συνέχεια πολλοί εξ αυτών την “Εξόρμηση”, το κομματικό όργανο του ΠΑΣΟΚ! 

Πολλοί εξ αυτών, πιο “τολμηροί” μεταπήδησαν και στη “δεξιά” ΝΔ – αναφέρω κάποιους παραπάνω – αφού η αριστερή τους τσέπη είχε τις αριστερές ιδέες τους, δογματικές ή ριζοσπαστικές, αλλά η δεξιά τσέπη τους ήταν φουσκωμένη από τον καπιταλισμό, που στη νιότη τους κατηγορούσαν σκαιότατα!

Ενδεχομένως να έχουμε και συνέχεια του ρεπορτάζ…

5 σχόλια:

 1. Αφού ευχαριστήσουμε ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ τούς άξιους κ.κ.Γ. Κουντούρη και Παναγιώτη Αποστόλου για το αληθινά ουσιαστικό κείμενό τους με χρήσιμες πληροφορίες γιά το ποιοί μας "περιβάλλουν" σήμερα απο τα βοθροκάναλα, είμαστε βέβαιοι ότι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να υπάρξει σ υ ν έ χ ε ι α αποκαλύψεων με στοιχεία και λεπτομέρειες γιά την "κόκκινη συνομωσία" που μας έχουν "φορέσει καπέλλο" απο το 1974 και μετά.
  Όπως και γιά τις (μή ορατές για κάποιους) "ρίζες της"....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συγχαρητήρια.

   Πρέπει όμως να αποκαλυφθεί και ο προδοτικός ρόλος της ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ νουδου (μετά των παραφυάδων της ΛΑΟΣ και "παιδιά του") που παριστάνει την δεξιά.
   Οσο και να σας φαίνεται παράξενο "ΟΛΟΣ" ο κόσμος έχει πέσει στην καλοστημένη παγίδα.

   Γιατί δεν μας λέει κανείς τι σημαίνει ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
   Το γράφει ο Καραμανλής ο νεότερος στο βιβλίο του “οφ δε ρεκορντ.”
   Το έχετε διαβάσει; Ξέρετε τι γράφει συγκεκριμμένα για την Ν.Δ.;
   Γιατί δεν το αναφέρεται εσείς στην εκπομπή σας ,έτσι που να σταματήσουν να μας παραμυθιάζουν οι δήθεν δεξιοί ΚΑΙ οι αριστεροί;

   Οσο για το άλλο το παραμύθι που χρησιμοποιούν οι κουκουέδες για να παραμυθιάζουν τον αδαή λαό, πως είναι οι μόνοι αριστεροί οι μόνοι καλοί κομμουνιστές και όλοι οι άλλοι που έφυγαν από το ΚΚΕ , οι κακοί που πρόδωσαν τον κομμουνισμό, κάποιος πρέπει να τους υπενθυμίζει πως ...με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.

   Ολοι αυτοί σπουδάζουν στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ και έπειτα ως μια μικρή ποδοσφαιρική ομάδα, ΤΟ ΚΚΕ, ΠΟΥΛΑΕΙ τους σπουδαστές της (ποδοσφαιριστές) σε άλλες ομάδες που έχουν περισσότερους φιλάθλους!
   Αυτό είναι όλο και όλο το μεταπολιτευτικό παιχνίδι που έχει στηθεί και μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον σταλινικό κομμουνισμό.
   Απλά ΠΑΜΕ ανάποδα από ότι στις χώρες που έκανε "επανάσταση το προλεταριάτο". Εκεί στην Ρωσία π.χ. ξεκίνησαν με πολλές αμέτρητες δολοφονίες και καταπίεση και σιγά σιγά άρχισαν να εκδημοκρατίζονται , εδώ ξεκινήσαμε από δημοκρατία και οδηγούμαστε στην δολοφονική καταπίεση.
   Απλά εάν θέλετε ρίξτε μια ματιά στο πρωταρχικό πρόγραμμα του ΣΕΚΕ.
   Θα δείτε πως όλα ΒΑΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΗΘΕΛΑΝ.
   Οποιος τολμήσει και το ψάξει θα εκπλαγεί!

   Τέλος ένα άλλο παραμύθι που χρησιμοποιούν οι κουκουεδες ,είναι πώς ΟΛΟΙ όσοι "σπούδασαν στο πανεπιστήμιο" τους και από την μεταπολίτευση και έπειτα κατέχουν κυβερνητικές θέσεις σε άλλα κόμματα ΔΕΝ είναι καλοί κομμουνιστές αλλά προδότες των ιδεών τους η δεν εφαρμόζουν τον κομμουνισμό καλά ως οι σημερινοί συριζαίοι , θα πρέπει κάποιος να τους πεί πως

   “εάν όλα τα σπίτια που σχεδίαζαν και κατασκεύαζαν οι μηχανικοί του Μετσoβίου πολυτεχνείου ΓΚΡΕΜΙΖΑΝ , δεν θα έφταιγαν οι σπουδαστές αλλά η ΣΧΟΛΗ Η ΙΔΙΑ και οι ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΗΤΟΙ ΤΟ ΚΚΕ και οι θεωρίες που το ίδιο διδάσκει!!!

   Αντε γιατί για πολύ ηλίθιους μας έχουν περάσει τους Ελληνες, ως είναι οι αριστεροί , πολλοί εκ των οποίων είναι καλοί σαν άνθρωποι αλλά με πολύ χαμηλό αϊκιου και για αυτό και τους δουλεύουν ψιλό γαζί!
   Η καλλίτερη απόδειξη αυτών που γράφω είναι πως οι κουκουέδες φύλαγαν την βουλή για να ψηφιστεί το μνημόνιο , που οι ιθύνοντες του ΚΚΕ ήξεραν πολύ καλά πως μας οδηγεί πιο βίαια και πιο γρήγορα προς τον σταλινικό κομμουνισμό και στον αφανσισμό του Ελληνοχριστιανικού έθνους μας.

   Διαγραφή
 2. Τα ιδιωτικά κανάλια , τα καπιταλιστικά που τα ονομάζουν δεξιά , γιατί προσλαμβάνουν κομμουνιστές δημοσιογράφους και διευθυντές;;;
  Γιατί απλούστατα ΔΕΝ είναι δεξιά ,αλλά
  ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΩΣ ΚΡΑΤΙΚΟΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ!
  Τ λές αυτά σε κάποιον καλοπροαίρετο κατά τα άλλα Ελληνα , αλλά πολτικά αμόρφωτο άσχετο και σου λέει μα αφού το σκάι τσακώνεται με τους κομμουνιστές συριζαίους...
  Τι να τους πείς;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ουσιαστικά ο δρόμος προς μια δεξιά Ελλάδα απαγορεύτηκε από την αρχή της ΨΕΥΤΟαπελευθέρωσης μας από τους Τούρκους. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα με την δολοφονία του Καποδίστρια από τους Αγγλους. Την Αγγλική πολιτική που πολλοί ακόμα και σήμερα θεωρούν πως υποστηρίζει την δεξιά πολιτική στην Ελλάδα μας και μάχεται την αριστερά. Τόσο τυφλοί η κάτι άλλο;
  Από την έλευση του "εθνάρχη" (ποίου έθνους;) Βενιζέλου και έπειτα ο δρόμος προς τον κομμουνισμό είναι ολοφάνερος.
  Για όσους δε αδαείς επιμένουν ακόμα πως από τον Β.Π.Π. και έπειτα εφαρμόστηκε δεξιά πολιτική , ας διαβάσουν μελέτες ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ , που αποδεικνύουν πως ΟΛΟΙ οι πολιτικοί - πλην Παπαδόπουλου, για αυτό και επέτυχε- ακολούθησαν σοσιαλιστική αριστερή πολιτική!


  "Οι σοσιαλιστικές καταβολές του x-φιλελευθερισμού στην Ελλάδα

  Views: 647 Downloads: 607

  Γεώργιος Κ. Μπήτρος, Αναστάσιος Δ. Καραγιάννης

  DOI: http://dx.doi.org/10.12681/sas.824

  Περίληψη


  Πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα έχουν τις ρίζες τους στις παρενέργειες των θεσμικών επιλογών και τις οικονομικές πολιτικές που υιοθετήθηκαν τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια. Τρία άτομα που επηρέασαν θεμελιακά τη διαμόρφωση των πολιτικών αυτών ήταν οι Ξ. Ζολώτας, Κ. Τσάτσος και Π. Παπαληγούρας, ενώ ένα τέταρτο, ο Α. Αγγελόπουλος, επέδρασε έμμεσα. Στη παρούσα εργασία, εξετάζουμε τις ιδέες και τις προτάσεις που αυτοί διατύπωσαν, τις πολιτικές μέσα από τις οποίες τις προώθησαν και τις αρνητικές συνέπειες που συνεπάγεται για την κοινωνία και την οικονομία το καθεστώς που διαμορφώθηκε, το οποίο είναι τύποις φιλελεύθερο αλλά ουσιαστικά περισσότερο σοσιαλιστικό. Γι’ αυτό, η άποψή μας είναι ότι δεν θα βγούμε από το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουμε, αν η ‘Κεντροδεξιά’ δεν απαρνηθεί πλήρως τις σοσιαλιστικές καταβολές του όποιου φιλελευθερισμού (χ-φιλελευθερισμού) επικαλείται για να δικαιολογήσει τον κοινωνικό χαρακτήρα των δημόσιων επιλογών της.

  Πλήρες Κείμενο:
  PDF "

  https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/sas/article/view/824

  Μόνο 647 προβολές ένα καταπληκτικό κείμενο που αποδεικνύει την αριστερή πολιτική που εφάρμοσε
  η δήθεν δεξιά Ελλάδα.
  Το καταπληκτικό είναι πως ούτε οι ίδιοι οι δεξιοί δεν το έχουν διαβάσει για να το τρίβουν στη μούρη τν κομμουνιστών που τους κουνούν το δάχτυλο!

  Ισως εάν το αναδείξετε να αποκτήσει πολλές χιλιάδες ...θεάσεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μάς κυβερνούν αυριανοί βαρυποινίτες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!