Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Η Μικρή Γοργόνα και ο Τζέϊμς Μπόντ είναι ...μαύρες τώρα ! Πώς;




"Από την ανακοίνωση ότι η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Chloe x Halle, Halle Bailey (Χάλλυ Μπέϊλυ) θα υποδυθεί την Αριέλ στην επερχόμενη ταινία δράσεως, υπήρξε μια έντονη συζήτηση, για το αν μια μαύρη γυναίκα θα έπαιζε έναν χαρακτήρα που είναι λευκός στην πρωτότυπη ταινία κινουμένων σχεδίων της 'Disney'.

Αποτέλεσμα εικόνας για daniel craig

Αποτέλεσμα εικόνας για daniel craig
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΣΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΝΑ ΣΕ 'ΝΤΟΥΜΠΛΑΡΟΥΝ' ΣΩΣΙΕΣ,
ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ...
Το καλωδιακό κανάλι της Disney, Freeform, υποστήριξε το casting στο Instagram, υπενθυμίζοντας στους αναγνώστες ότι «ο συγγραφέας του παραμυθιού που βασίστηκε η ταινία, Hans Christian Andersen, ήταν Δανός και για αυτό πρότεινε η γοργόνα θα μπορούσε να ήταν επίσης Δανέζα».

Αλλά τώρα,... «Οι Δανέζες γοργόνες μπορεί να είναι μαύρες επειδή οι Δανοί μπορούν να είναι μαύροι», διαβάζουμε στην δήλωση που έχει τίτλο «Μια ανοιχτή επιστολή προς τις φτωχές, ατυχείς ψυχές», μια αναφορά σε ένα από τα τραγούδια της ταινίας κινουμένων σχεδίων. ... "


Σχετική εικόνα

"Δεδομένου ότι ο Daniel Craig ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να υποδύεται τον James Bond, έχει φουντώσει η συζήτηση αν ο επόμενος 007 πρέπει να είναι γυναίκα, ή μαύρος.



Τώρα η Mail της Κυριακής αποκαλύπτει ότι θα είναι και τα δύο - χάρη στην παρέμβαση της φεμινίστριας τηλεοπτικής συγγραφέως PhoebeWaller-Bridge (Φίμπι Γουάλερ-Μπριτζ).

Αποτέλεσμα εικόνας για Phoebe Waller-Bridge

Σε αυτό που ονομάζεται ‘popcorn-droppingmoment’ («η στιγμή που σου πέφτει το ποπ κορν»), η βρετανίδα σταρ Lashana Lynch, θα λάβει την ΄licence to kill΄ του Bond στην 25η ταινία τουfranchise, που γυρίζεται τώρα στην Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. ..."

Αποτέλεσμα εικόνας για Lashana Lynch

Η Γουάλερ-Μπριτζ είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό σε μία συνέντευξή της: «Ο Μποντ είναι πάντα επίκαιρος. 
Απλά, το franchise πρέπει να αναπτυχθεί, να μεγαλώσει. 
Πρέπει να εκμοντερνιστεί. 
Η ταινία πρέπει να χειριστεί τις γυναίκες αλλιώς πλέον. 

Όχι, ο Μποντ μπορεί να παραμείνει ίδιος. 

Σχετική εικόνα

Η ταινία όμως πρέπει να εξελιχθεί..»

Όχι, δεν υπάρχει καμμιά ατζέντα εδώ.

Πραγματικά ... είναι μια μεγάλη σύμπτωση. Πρόκειται απλά για μια εξέλιξη, για μια πρόοδο. 
Εάν τώρα εσύ έχεις κάποιο πρόβλημα με αυτό και δεν το θεωρείς αυτό πρόοδο σε σχέση με το πρωτότυπο, τότε απλώς είσαι ένας ρατσιστής...

Θυμάσαι αλήθεια, τα χρόνια που μπορούσες να δεις κάποιες ταινίες στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση πίσω στη δεκαετία του '80 και του '90, χωρίς να σου πετούν κατάμουτρα τηνπροπαγάνδα τους; 
Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. 

Τώρα, όλα πλέον τα σκιάζει η ...«εξέλιξη».

Α, και για τους φίλους της MARVEL: Ο Captain America είναι πλέον ο Falcon (και όχι ο φίλος του ο Bucky) και ο Iron Man ένα 15χρονο μαύρο κορίτσι. 
Εξέλιξη.


Τα υπόλοιπα (όσα έχουμε προλάβει) τα έχουμε πει εδώ...

ΚΟ / από εδώ


================

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΜΟΝΟ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΩΝ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ '007' ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ 'ΒΙΝΤΕΟ':


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!