Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

ΑΛΗΘΕΙΑ; ΨΕΜΜΑΤΑ; Θά μας ε π ι σ τ ρ έ ψ ο υ ν 113 ΤΟΝΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ;;; Όντως;


ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΝΝΟΙ ΠΟΥ ..."ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ";
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;
ΘΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ;
[ΞΕΡΕΤΕ... ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ...]

Πόσοι άλλοι λείπουν; Επιστρέφονται άμεσα στην Ελλάδα 113 τόνοι χρυσού


ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ;;;

Την… αποδέσμευση ελληνικού χρυσού, αξίας περί το ένα δισ. ευρώ, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), «επιστρέφοντας» στη χώρα μας σχεδόν 113 τόννους.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, με ημερομηνία 26 Ιουλίου, η συμφωνία των κεντρικών τραπεζών, που κρίθηκε αναγκαία πριν από μία 20ετία, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ισοτιμία, θα παύσει να ισχύει μετά τις 26 Σεπτεμβρίου.

«Αυτή η απόφαση ελήφθη με την επιφύλαξη των αρμοδιοτήτων κάθε εθνικής κεντρικής τράπεζας, όσον αφορά στη διαχείριση των αποθεμάτων χρυσού της», επισημαίνεται χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΡΑΒΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ

Με βάση τον ισολογισμό της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), την 30ή Ιουνίου 2019 τα διαθέσιμα και οι απαιτήσεις σε χρυσό φτάνουν τα έξι δισ. ευρώ, με το 1/6 εξ αυτών να έχει… εκχωρηθεί στην ΕΚΤ.

Αξίζει να επισημανθεί πως σχεδόν το ήμισυ αυτών των διαθεσίμων σε χρυσό βρίσκεται στο θησαυροφυλάκιο της εγχώριας εποπτικής αρχής, ενώ το υπόλοιπο φυλάσσεται στην Τράπεζα της Αγγλίας, στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης, στις ΗΠΑ και στην Ελβετία.

Σχετική εικόνα

Η κατάταξη

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού (World Gold Council), οι 10 χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού είναι οι εξής:

1. ΗΠΑ: 8.133,5 τόννοι.

2. Γερμανία: 3.369,7 τόννοι.

3. Ιταλία: 2.451,8 τόννοι.

4. Γαλλία: 2.436 τόννοι.

5. Ρωσία: 2.150,5 τόννοι.

6. Κίνα: 1.874,3 τόννοι.

7. Ελβετία: 1.040 τόννοι.

8. Ιαπωνία: 765,2 τόννοι.

9. Ολλανδία: 612,5 τόννοι.

10. Ινδία: 608,7 τόννοι.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΡΑΒΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 33η θέση παγκοσμίως από πλευράς ποσότητος χρυσού.

https://www.pronews.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/793196_posoi-alloi-leipoyn-epistrefontai-amesa-stin-ellada-113-tonoi

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!