Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Γιός κ α τ α ζ η τ ο ύ μ ε ν ο υ Ρώσου τραπεζίτη ο δεύτερος νεκρός στην τραγωδία στον Πόρο....[Καί κάποιες ΑΛΛΕΣ σκέψεις]


Γιος καταζητούμενου Ρώσου τραπεζίτη ο δεύτερος νεκρός στην τραγωδία στον Πόρο

Όπως αποκαλύφθηκε, ο δεύτερος νεκρός Ρώσος υπήκοος στην τραγωδία στον Πόρο ήταν γιος του καταζητούμενου πρώην πρώτου αντιπροέδρου της Τράπεζας της Μόσχας.

Ο Πάβελ Ακουλίνιν βρισκόταν μαζί με έναν επιχειρηματία και φιλάνθρωπο, τον Μιχαήλ Αμπράμοφ σε ένα ελικόπτερο που συνετρίβη στον Πόρο.

Ο νεαρός άνδρας ήταν ο σύντροφος της κόρης του επιχειρηματικού εταίρου του Αμπράμοφ καθώς και γιος του πρώην πρώτου αναπληρωτή προέδρου της Τράπεζας της Μόσχας Ντμίτρι Ακουλίνιν, δήλωσε στο RBK μια πηγή εξοικειωμένη με τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Σύμφωνα με την πηγή του RBK, οι Ακουλίνιν και Αμπράμοφ πραγματοποιούσαν μαζί τις διακοπές τους στο γιοτ του Αντρέι Κοντρασόφ, επιχειρηματικό εταίρο του Αμπράμοφ.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Μουσείου Ρωσικής Εικόνας Σεργκέι Μπογκατύρεφ. «Ο Πάβελ Ακουλίνιν ήταν ο «γαμπρός» της κόρης του συνεργάτη του Μιχάηλ Αμπράμοφ, Αντρέι Κοντρασόφ. 
Ο Αμπράμοφ και ο Κοντράσοφ ήταν συνεργάτες στις οικοδομικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο Μπογκατύρεφ

Η πηγή του RBC, άτομο εξοικειωμένο με τις λεπτομέρειες του συμβάντος, διευκρίνισε επίσης ότι ο γιος του πρώην αναπληρωτή προέδρου της Τράπεζας της Μόσχας, Πάβελ Ακουλίνιν, γεννήθηκε το 1995.

Ο Ντμίτρι Ακουλίνιν ήταν ο πρώτος αντιπρόεδρος της Τράπεζας της Μόσχας. Στο τέλος του 2010, ξεκίνησε μία ποινική υπόθεση εναντίον του προέδρου της τράπεζας Αντρέι Μπορόντιν και άλλων στελεχών της τράπεζας – Η έρευνα τους προσδιόρισε ως υπόπτους για μεταφορά χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς των κυπριακών εταιρειών που ελέγχονταν από τους ίδιους το διάστημα μεταξύ 2008-2011. 

Το 2013-2014, ο Μπορόντιν και ο Ακουλίνιν κατηγορήθηκαν για ξέπλυμα χρήματος και κλοπή άνω του 1 δισ. ρουβλιών. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να διωχθούν καθώς διέφυγαν στο εξωτερικό.

Από τη στιγμή που τα στελέχη της τράπεζας διέφυγαν στο εξωτερικό, τέθηκαν στη διεθνή λίστα καταζητούμενων.
======================
ΓΡΑΦΕΙ Ο 'ΔΙΟΔΟΤΟΣ' :
ΚΑΘΑΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ.


Στο παραπάνω βίντεο ας πούμε ότι είναι φυσιολογική η πρώτη - μικρότερη - έκρηξη που διακρίνεται, αφού προσέκρουσε σε ηλεκτροφόρα σύρματα ο έλικας παράλληλα με βραχυκύκλωμα το οποίο είναι εφικτό με το βίαιο σταμάτημά του. 

Η δεύτερη - μεγαλύτερη - έκρηξη δεν μπορεί να δικαιολογηθεί όμως τόσο εύκολα. 
Θα περιμέναμε απλώς ολοκληρωτικό χάσιμο ελέγχου του σκάφους και πτώση στη θάλασσα. Από την τελευταία όμως έκρηξη μικρά κομμάτια από το ελικόπτερο φάνηκαν να εκσφεδονίζονται προς κάθε κατεύθυνση.

Νίκος Καρυστινός o άτυχος πιλότος

Ας τα αφήσουμε όμως απέξω και αυτά, ως φυσιολογικά. 
Απόστρατος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, σε ημέρα με καλή ορατότητα, ήταν δυνατόν να μην είδε τα σύρματα που ήταν πολύ κοντά του την στιγμή που απογειωνόταν; 

Μάλιστα μετά από επανειλημμένη προσπάθεια απογείωσης; Υπόψιν ότι καλώδια που περνούν πάνω από θάλασσα συνήθως έχουν έντονο χρωματισμό ή κρεμασμένες κορδέλες.

Μήπως πήρε τον έλεγχο του ελικοπτέρου, εξ αποστάσεως, κάποιος "άλλος";

Άλλα περίεργα στοιχεία που δείχνουν ότι ετοιμαζόταν κάποια επιχείρηση-αποστολή από τους επιβαίνοντες:

Δύο Ρώσοι μαζί του.
Το ελικόπτερο φέρεται να απογειώθηκε από το Ελευθέριος Βενιζέλος με προορισμό το Κρανίδι. Από εκεί πέταξε με προορισμό τον Γαλατά Πόρου όπου θα επιβιβαζόταν ένα ακόμα άτομο και θα έφευγαν για το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Άλλο ενδιαφέρον σημείο το οποίο μπορεί να μην είναι και σημαντικό: Το ελικόπτερο προερχόταν από εταιρεία ενοικιάσεων αεροσκαφών και ελικοπτέρων, η οποία έχει σχέση με τον επιχειρηματία-ιδιοκτήτη του Πόρτο Καρράς.

Τί είναι όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα κάθε τόσο; Δεν είμαστε χαζοί για να πιστέψουμε ότι είναι απλώς ατυχήματα. Όμως και ποτέ δεν θα πάρουμε ολοκληρωμένες απαντήσεις.

Μέχρι να ξαναγράψουμε οι ελεύθεροι Έλληνες την Ιστορία από την αρχή. 

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ

Τα στοιχεία πάρθηκαν από εδώ , εδώ και εδώ.



"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!