Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Ο "ΚΕΡΑΥΝΟΣ" της Ορθοδοξίας του 20ου αιώνος! Πότε επιτρέπεται οι Χριστιανοί να κάνουν Α Ν Υ Π Α Κ Ο Η πρός τους Εκκλησιαστικούς ηγέτες!

Αποτέλεσμα εικόνας για αυγουστίνος καντιώτης






Εγγραφείτε στο κανάλι μας: http://goo.gl/YRkQA8
Ο φλογερός ιεροκήρυκας, πρώην Μητροπολίτης Φλωρίνης Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης, συντάρασσε πάντοτε τα πλήθη των πιστών Χριστιανών με τις πύρινες ομιλίες του όχι μόνον εξαιτίας της ρητορικής του ικανότητος αλλά κυρίως λόγω του ομολογιακού χαρακτήρα των λόγων του.

Ο καθ' όλα και από όλους σεβαστό Ιεράρχης εξέφραζε λόγο Πατερικό που αναπόφευκτα μπορεί να χαρακτηρισθεί ως «μάχαιρα δίστομος».

Η ομιλία που δημοσιεύουμε δεν αποτελεί απλώς ένα μνημόνιο στον «παροπλισμένο», υπεραιωνόβιο Ιεράρχη αλλά μια πολύ επίκαιρη ομιλία που αποδεικνύει την διαχρονικότητα της αλήθειας του Πατερικού λόγου.

Τα θέματα που διαπραγματεύεται είναι άκρως ενδιαφέροντα για κάθε πιστό της εποχής μας- και κάθε εποχής- που δυστυχώς χαρακτηρίζεται από το ψέμα και την διαστροφή ακόμη και των πνευματικών ζητημάτων.

Ο πολιός Επίσκοπος με την γλαφυρότητα και ζωντάνια που πάντοτε τον διέκρινε, μέσα από παραδείγματα των βίων των Αγίων (5 Οσιοπαρθενομάρτυρες, Όσ. Θεόδωρος ο Στουδίτης και Μάξιμος ο Ομολογητής, Αγ. Μάρκος ο Ευγενικός) απαντάει στα φλέγοντα πνευματικά ζητήματα:
Σε ποιες περιπτώσεις οι Χριστιανοί επιτρέπεται (ή επιβάλλεται) να κάνουν ανυπακοή πρός τους Εκκλησιαστικούς τους Ηγέτες;
Αυτοί (Πνευματικοί, Επίσκοποι, Πατριάρχες, Σύνοδοι) είναι δυνατόν να υποπέσουν σε βαριά πνευματικά σφάλματα;
Πώς συμπεριφέρθηκαν οι Άγιοι σε τέτοιες καταστάσεις; Θα έπρατταν κατά τον ίδιον τρόπο σήμερα;
Με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει αποδεκτή η «ένωση των Εκκλησιών»; Εμείς τι κάνουμε σήμερα;
Πώς σκεφτόμαστε;
Ποιο πνεύμα θα ακολουθήσουμε;

"ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!