Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

(ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗ!) Το μουσείο, τα κλεμμένα μάρμαρα και οι Εγγλέζοι…


Αποτέλεσμα εικόνας για βρετανικό Μουσείο


Με τους Εγγλέζους δεν τα πήγαινα ποτέ καλά. 
Από μικρός δεν ήθελα ποτέ να μάθω Αγγλικά όπως όλα τα παιδιά (προτίμησα τα γαλλικά στο αξέχαστο τοπικό παράρτημα του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών), στην Αγγλία πήγα πολύ αργότερα και αναγκαστικά, ποτέ δεν είχα φίλο Εγγλέζο.

Αποτέλεσμα εικόνας για βρετανικό Μουσείο
Σχετική εικόνα

Χωρίς ιδιαίτερη αιτία για όλα αυτά.

Του Φάνη Ζουρόπουλου

Το μόνο πράγμα Εγγλέζικης προέλευσης που αποδέχθηκα αμέσως και το τηρώ μέχρι σήμερα, ήταν η μουσική και ειδικά τα δύο μυθικά συγκροτήματα που σημάδεψαν όχι μόνο την ευρωπαϊκή μουσική αλλά και την κοινωνία, από την δεκαετία του ‘60 μέχρι σήμερα: οι Μπητλς και οι Ρόλινγκ Στόουνς!

Εκεί όπως που κατέταξα τους Εγγλέζους στη «μαύρη λίστα», σαν λαό, σαν έθνος, ή μάλλον σαν αυτοκρατορία ήταν όταν άρχισα να ερευνώ τα γεγονότα του 1940-44 στην Αιγιάλεια και έπεσα πάνω σε όλες τις ίντριγκες και τις παγίδες που μας είχαν στήσει και που δυστυχώς πέσαμε μέσα.

Όλοι, οι δεδηλωμένοι αντίπαλοι τους, οι φίλοι τους, αλλά και οι συνεργάτες τους….

Αποτέλεσμα εικόνας για βρετανικό Μουσείο

Τότε ήταν που αναγκαστικά πήγα για πρώτη φορά στο Λονδίνο για συνάντηση με Βρετανούς ιστορικούς και δημοσιογράφους που ερευνούσαν τα ίδια θέματα για ανταλλαγή και διασταύρωση στοιχείων. 

Ήδη ήξεραν τα δικά μου δημοσιεύματα για την πολιτική τους πρακτική στη χώρα μας, για το σατανικό τους «διαίρει και βασίλευε» που εφάρμοσαν με μεγάλη επιτυχία και με αντιμετώπισαν με το γνωστό τους τρόπο, τηρώντας «αποστάσεις ασφαλείας», πολύ φλέγμα και την απερίγραπτη ειρωνεία τους. 

Βέβαια «κουφάθηκαν» όταν τους απέδειξα ότι όλα όσα έγραφα προέκυπταν από έρευνα και συνεντεύξεις από δικούς τους συνεργάτες, Έλληνες δηλαδή που είχαν πιστέψει στους πράκτορές τους και συνεργάστηκαν μαζί τους, πιστεύοντας ότι έτσι θα βοηθούσαν στην απελευθέρωση της πατρίδας τους…

Αποτέλεσμα εικόνας για βρετανικό Μουσείο

Όταν κατάλαβαν όμως που το πήγαιναν οι Εγγλέζοι ήταν πλέον αργά, το κακό είχε γίνει ο ελληνικός λαός είχε διχαστεί…

Αυτά τα «μαρτυρικά μνημόνια» των επιζώντων που πρόλαβα να πάρω, ανατρέπουν όλη την Εγγλέζικη προσπάθεια να περάσουν την δική τους εκδοχή, πράγμα που τους κάνει έξαλλους…

Θυμήθηκα τις παλιές ιστορίες με τους Εγγλέζους και την συμπεριφορά τους μετά την αναζωπύρωση για μια φορά ακόμα του θέματος των μαρμάρων του Παρθενώνα και τις δηλώσεις που προηγήθηκαν ή ακολούθησαν.

Αυτή την φορά οι Εγγλέζοι βρέθηκαν «στριμωγμένοι στο καναβάτσο» τα έχασαν και δεν ξέρουν τι να πουν (ίσως είναι και το ζόρι που τραβάνε με το BREXIT).

Καλύτερη απόδειξη της κλοπής από την αναπαράσταση της ζωοφόρου του Παρθενώνα και τα αντίγραφα των κλεμμένων που βρίσκονται πλέον στο μουσείο της Ακροπόλεως δεν υπάρχει…

Ο μεγαλύτερος γλύπτης όλων των εποχών, δημιουργός της ζωοφόρου του ναού της Αθηνάς και πιθανόν των γλυπτών της Ολυμπίας ο Φειδίας, γίνεται αντικείμενο αρπαγής όχι πια από τους Τούρκους ή τους αναρίθμητους κατακτητές που λήστευαν κατά διαστήματα την πόλη των Αθηνών, αλλά από τους ισχυρούς Ευρωπαίους της εποχής που ήδη είχαν μεταφέρει στις χώρες τους δείγματα πανάρχαιων πολιτισμών. 
Πως δικαιολογείται σήμερα αυτή η αδιανόητη λεηλασία;

Και δεν είναι μόνο αυτά, ότι άρπαξε δηλαδή ο Έλγιν: Δεν υπάρχει γωνιά του πλανήτη που να μην έχει δείγματα, συλλογές ή και ολόκληρα μουσεία τα οποία να μην προέρχονται από την αρχαία ελληνική γλυπτική.

Σκόρπια μάρμαρα σε χωράφια, οικοδομικό υλικό για σπίτια και εκκλησίες, ασβέστες και καμίνια… εκεί που χωνεύτηκε η μεγαλειώδης δημιουργία του ελληνικού πλούτου.

Από το Βυζάντιο ακόμα η λεηλασία είναι έντονη σε ότι αφορά την αρχαία θρησκεία του δωδεκάθεου και οτιδήποτε θυμίζει Αρχαία Ελλάδα.

Για χίλια πεντακόσια χρόνια η Μικρά Ασία και ο ελλαδικός χώρος ήταν ένα τεράστιο ξέφραγο αμπέλι, όπου ο καθένας άρπαζε οτιδήποτε του άρεσε.

Πριν και μετά την Αναγέννηση τα ευρωπαϊκά κράτη συναλλάσσονται με τους Τούρκους και αρπάζουν οτιδήποτε θα ήταν χρήσιμο στα μελλοντικά μουσεία τους.

Καραβιές με αρχαία αριστουργήματα βυθίζονται στα νερά του Αιγαίου παρασύροντας στο βυθό την κλεμμένη πραμάτεια τους. 

Ο Δίας των Αντικυθήρων, οι πολεμιστές του Ριάτσε είναι μερικά δείγματα λεηλασίας. Πολλά από αυτά φτάνουν στον προορισμό τους και στολίζουν πλατείες και μουσεία της Ευρώπης.

Τα 4 άλογα στον Άγιο Μάρκο της Βενετίας, η Νίκη της Σαμοθράκης, η Αφροδίτη της Μύλου είναι δείγματα μιας αναίσχυντης αρπαγής. 
Εφοδιασμένοι οι πράκτορες των ξένων χωρών με τούρκικα φιρμάνια, ξηλώνουν, αρπάζουν, καταστρέφουν και μεταφέρουν.

Αποτέλεσμα εικόνας για βρετανικό Μουσείο

Η Ελλάς διαλυμένη, απρόσωπη και σκλαβωμένη κάτω από την πιο βάρβαρη, απολίτιστη και μακραίωνη κατοχή που γνώρισε ποτέ, αγνοεί την Ιστορία της και τη γλώσσα της. 
Η Ακρόπολη μεταβάλλεται άλλοτε σε τουρκοχώρι με το τζαμί του και άλλοτε σε ελληνοχώρι με την εκκλησία του.

Τινάζεται στον αέρα στη διάρκεια της πολιορκίας και καθημερινά καταστρέφεται, τεμαχίζεται και διαρπάζεται. 
Σαν από θαύμα μένει ζωντανή, φορτωμένη επί 2.500 χρόνια με ότι λαμπρότερο άφησε ο ελληνικός πολιτισμός.

Ας γυρίσουμε όλως πάλι στο θέμα του μουσείου και τους Εγγλέζους:

Ένα ακόμα Μνημείο αλαζονείας και ειρωνείας αποτελεί η επίσημη δήλωση των Άγγλων ότι δέχονται τάχα ευχαρίστως να μας δανείσουν τα κλεμμένα μάρμαρα, αρκεί να υπογράψουμε ένα χαρτί που να λέει ότι αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες τους…

Θα μπορούσαμε να το κάνουμε και να μην τα επιστρέψουμε.

Δηλαδή να τα κλέβαμε και εμείς, όπως ο δικός τους τυχοδιώκτης Έλγιν ….

Όμως δεν πρόκειται να το κάνουμε γιατί θα γίνουμε ίσα και όμοια με αυτούς. Και βέβαια η χώρα που γέννησε τα μάρμαρα του Παρθενώνα δεν κατοικείται ούτε από κλέφτες ούτε από αποικιοκράτες …

Σχετική εικόνα

Άλλωστε, οι Άγγλοι έχουν και τα δικά τους μουσεία για να επιδεικνύουν στους τουρίστες τους, όπως το Μουσείο της Μαντάμ Τυσώ με τα … κέρινα ομοιώματα! 

Ας περιοριστούν σε αυτά και ας επιστρέψουν τα μάρμαρα από εκεί που τα έκλεψαν. Εκεί που δημιουργήθηκαν και που πρέπει να παραμείνουν στους αιώνες τους άπαντες !…

*Ο Φάνης Ζουρόπουλος είναι Επίτιμος εκτελεστικός Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και τέως Πρόεδρος της Ένωσης Επαρχιακού Τύπου.

Πηγή: Lykavitos

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Φάνη κι εγώ την ίδια απέχθεια αισθάνομαι για τους φουστροεγγλέζους.Είναι ίσως το πιο σιχαμερό έθνος επάνω στον πλανήτη.Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς.Μπορούμε να ξεχάσουμε ότι αυτοί μας έβαλαν με το έτσι θέλω στον ΒΠΠ ενώ ο Μεταξάς διαφωνούσε και γι αυτό τον έφαγαν;Μπορούμε να μη μιλήσουμε για τον εμφύλιο που μας κέρασαν επειδή πολεμήσαμε στο πλευρό τους;Μπορούμε μήπως να αγνοήσουμε τις αθλιότητές τους στην πολύπαθη Κύπρο μας;Εχουν κάνει τόσα πολλά όχι μόνο σ'εμάς, αλλά και σε άλλους λαούς ως αποικιοκράτες.
    Ότι προβάλλεται στα μουσεία της φουστροχώρας τους, είναι κλεμμένο από άλλους λαούς.Οι εγγλέζοι το μόνο που έχουν να επιδείξουν,είναι οι κλοπές,η βαρβαρότητα και οι πόλεμοι που έχουν προκαλέσει.Έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα.Ξοπίσω τους ακολουθεί και η υπόλοιπη ευρώπη.Οι δυτικοί γενικότερα είναι χειρότεροι εχθροί από τους ανατολικούς,γιατί οι τούρκοι όλα τα εγκλήματα που έχουν επιτελέσει εις βάρος της Ελλάδας,έγιναν με τις ευλογίες και τη βοήθεια της ευρώπης.Ενώ οι ευρωπαίοι μας πλασάρονται μονίμως ως σωτήρες και σύμμαχοι,και μας μπήζουν το μαχαίρι πισώπλατα..
    Συνεπώς,φίλε Φάνη συμφωνώ κι επαυξάνω με όλα όσα προανέφερες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΛΙΓΟ , ΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΒΙΑΖΕΣΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ!!!

    ΓΙΑΤΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΛΓΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ;;;

    Ο αρθρογράφος αντίχριστος είναι;
    Με ποία λογική βάζει στο ίδιο τσουβάλι Τον Τριαδικό Θεό μας , Την Υπεραγία Θεοτόκο , την θρησκεία των Ελλήνων με τα τζαμιά των Τούρκων;

    "Τὰ Ἐλγίνεια, ἡ Μελίνα, ὁ Ντασσέν καὶ οἱ Γεφυραῖοι. (ΕΛΙΑΜΕΠ 7)
    ...

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ – ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΚΑΟΥΡΑΣ ΜΕΛΙΝΑΣ – ΝΤΑΣΕΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΓΙΝΕΙΑ ΜΑΡΜΑΡΑ (ΕΛΙΑΜΕΠ 7)
    ...
    Ευρισκόμεθα στον χειμώνα του 1999. Οι κόποι του Ζυλ Ντασσέν έχουν αρχίσει να πιάνουνε τόπο. Δεν τον θυμάστε τον Ζυλ Ντασσέν; Να σας τον θυμίσω εγώ. Το όνομα είναι γαλλικό.

    Το άτομον είναι ιουδαίος της Αμερικής, φανατικός κομμουνιστής,
    ο οποίος –πάλι δεν θυμάστε;- παντρεύτηκε τη Μελίνα Μερκούρη.

    Η Μερκούρη ήταν κόρη οικογένειας ακροδεξιών με πολλή ομορφιά και κάποιο ταλέντο. Προσπάθησε να γίνει ηθοποιός, δεν τα κατάφερε, οπότε παντρεύτηκε τον Ντασσέν που την επέβαλε στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα. («Τα παιδιά του Πειραιά» κ.τ.λ.). Κατά τη διάρκεια της επταετίας 1967-1974, το ζεύγος Μερκούρη-Ντασσέν αλώνιζε στο Παρίσι, πρωτοστατούσε σε διαδηλώσεις μαρξιστοσοσιαλιστών με γούνινα παλτά πολυτελείας κ.ο.κ.

    Τελοσπάντων, ξαναέρχεται η Δημοκρατίας στον τόπο όπου είχε γεννηθεί, η Μερκούρη μπαίνει στο ΠΑΣΟΚ και μετά γίνεται υπουργός Πολιτισμού. Ο Ντασσέν τώρα είχε βάλει ένα σκοπό στη ζωή του: να φέρει τα Ελγίνεια μάρμαρα στην Ελλάδα.

    Και εδώ προσέξτε με πολύ, σας παρακαλώ, διότι το θέμα χρήζει εξετάσεως.

    Πράγματι, τις μαρμάρινες παραστάσεις από το αέτωμα του Παρθενώνα τις είχε πάρει ο λόρδος Έλγιν στις αρχές του 19ου αιώνα. Τα Μάρμαρα όμως μετά δόθηκαν στο Βρεταννικό Μουσείο, όπου φυσικά τα προσέχουνε και κατέχουν περίοπτη θέση. Τι τον έπιασε όμως τον Ντασσέν να βάλει σκοπό της ζωής του να ξαναφέρει Ελγίνεια στην Αθήνα; Οι Γάλλοι, να πούμε, έχουνε στο Λούβρο την Αφροδίτη της Μήλου και τη Νίκη της Σαμοθράκης, οι Γερμανοί στο Βερολίνο και στο Μόναχο ολόκληρους αρχαίους ελληνικούς ναούς από την Πελοπόννησο και τη Μικρά Ασία, η Ιταλία είναι γεμάτη από ελληνικές αρχαιότητες (και όχι μόνο από τη Μεγάλη Ελλάδα).

    Γιατί σώνει και καλά τα Ελγίνεια;


    Διότι, αγαπητοί μου, τα Ελγίνεια έχουνε σχέση με την αρχαία θεά Αθηνά, στη γιορτή της οποίας, τα Παναθήναια, θέλανε να πάρουνε μέρος επί των παιδιών του Πεισιστράτου (6ος αιώνας π.Χ.) και οι Γεφυραίοι. Ο Ιππίας, γιος του Πεισίστρατου, δεν τους άφησε, οπότε δύο Γεφυραίοι, ο Αρμόδιος και ο Αριστογείτων, ομοφυλόφιλοι κραγμένοι, σκοτώσανε τον αδελφό του Ιππία, τον Ίππαρχο, και τελικώς φέρανε τη δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα. (Αυτά τα λέει πολύ ωραία ο Ηρόδοτος αλλά και ο Θουκυδίδης και μας τα έχει ξαναπεί στις μέρες μας ο Κ. Πλεύρης).


    Και πάλι σας ακούω να μου λέτε: «Τι μας νοιάζει, ρε άνθρωπε, για τους Γεφυραίους; Εμείς εδώ τσουρουφλιζόμαστε, για τους γιους του Πεισίστρατου θα μας λες;» Εμ, έλα όμως που σας νοιάζει και σας παρανοιάζει. Διότι οι Γεφυραίοι, καλοί μου συνέλληνες, δεν ήταν Έλληνες. Είχαν έρθει από την Παλαιστίνη και οι Ιουδαίοι σήμερα τους θεωρούν προγόνους τους, δηλαδή αρχαίους Εβραίους!

    Καταλάβατε τώρα την αλληλουχία των γεγονότων; Εάν κατάφερναν ο Ντασσέν με τη Μερκούρη να φέρουν πίσω τα Ελγίνεια, χάρη στη γιορτή των οποίων, δηλαδή τα Παναθήναια, οι Γεφυραίοι και οι Γεφυροπούλες είχαν αφομοιωθεί στην Αρχαία Αθήνα, θα είχαν απτό, πιαστό, μπροστά στα μάτια τους το μνημείο των «Ελληνιστών Εβραίων».

    Και ακόμα, θα βαρούσανε καίρια τον Χριστιανισμό. Διότι, αγαπητοί μου συνέλληνες, τους Εβραίους σήμερα καθόλου δεν τους ενοχλεί η θρησκεία των Αρχαίων Ελλήνων. Ο Χριστιανισμός τους ενοχλεί, αυτόν θέλουν να εξαφανίσουν και προσπαθούνε με κάθε τρόπο να τον χτυπήσουν.
    ..."
    https://filonoi.gr/2011/03/16/42-2-2/

    Το 2020 θα είναι χρόνιά της γυναίκας του Ιουδαίου κουμουνιστή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!