Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Ε Κ Τ Α Κ Τ Ο : Εξέγερση μεταναστών σε όλη την Ελλάδα – Ά γ ρ ι α επεισόδια στα Γιάννενα – «F@ck the police»!!!!!!!!





Λίγο μετά τις 15.00 έφτασαν προχθές στο Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά Ιωαννίνων, 82 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια, στο πλαίσιο της "επιχείρησης αποσυμφορήσεως" του νησιωτικού 'hot spot'....

Με αφορμή τη σημερινή άφιξη νέων προσφύγων και μεταναστών αρχικά μια μικρή ομάδα 30 περίπου ατόμων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας κλείνοντας την είσοδο του καταυλισμού.

Αστυνομικές δυνάμεις πριν φτάσουν τα τρία λεωφορεία από τον Πειραιά άνοιξαν την είσοδο του καταυλισμού που την είχαν κλείσει με μεγάλο κορμό δέντρου με τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία στη θέα των αστυνομικών να οπισθοχωρούν.

Σκηνικό περιορισμένης έντασης προκλήθηκε όταν κάποιοι εξ αυτών πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς ,με την τάξη ωστόσο να επανέρχεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σκηνικό έντασης όμως με έντονους διαπληκτικούς και πετροπόλεμο ακολούθησε κατά την άφιξη των προσφύγων και των μεταναστών με κάποιους εξ αυτών να πετούν πέτρες στο εσωτερικό του καταυλισμού αλλά και σε ένα από τα 3 λεωφορεία προκαλώντας υλικές ζημιές , με την αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές 4 ατόμων.

Αρκετοί από τους διαμένοντες στη Δομή κατά της έντονης διαμαρτυρίας τους για τις νέες αφίξεις φώναζαν συνθήματα κατά της ΕΛ.ΑΣ, όπως «f@ck the police» και κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν εισέλθει στη Δομή όπου προς ώρας επικρατεί ηρεμία, ενώ στο χώρο παραμένει η διμοιρία των ΜΑΤ και η ηγεσία της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι στον Κατσικά διαμένουν πάνω από 1000 πρόσφυγες με την κατάσταση να αρχίζει πλέον να γίνεται ασφυκτική . 

Σημειώνεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου, 206 ακόμη άτομα από την Μόρια έφτασαν και εγκαταστάθηκαν στο camp του Κατσικά, ενώ 36 μεταφέρθηκαν στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη στη Φιλιππιάδα. 

'βίντεο'



ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΗ

Επιστολή προς την πολιτική και φυσική της ηγεσία με αφορμή την «απόβαση» περίπου 400 προσφύγων και μεταναστών στη Σύμη, αλλά και την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί, έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου.

Όπως αναφέρει σημοδίευμα της εφημερίδας «Ροδιακή», η επιστολή στάλθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για τη Μετανάστευση, Γεώργιο Κουμουτσάκο και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, ενώ έχει κοινοποιηθεί στον Αστυνομικό Διευθυντή Α΄ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου, Μιχάλη Καληωράκη, καθώς και στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τη Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Αφορμή για τη σύνταξη και αποστολή της συγκεκριμένης επιστολής στάθηκε η επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Σύμη τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, διαπιστώνοντας με τον τρόπο αυτό την τραγική κατάσταση την οποία βιώνουν οι εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο νησί και οι οποίοι διαμένουν οπουδήποτε βρουν, ενώ κοιμούνται ακόμη και σε χαρτόκουτα.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί τονίζουν, πως υπό αυτές τις συνθήκες η τοπική κοινωνία και οι υπηρετούντες αστυνομικοί βρίσκονται στα όριά τους και ζητούν την αποσυμφόρηση του νησιού, να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις, ώστε να ενισχυθεί η Σύμη με μόνιμο προσωπικό της αστυνομίας, ενώ θίγουν και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτηρίου της αστυνομίας στο νησί.

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, λόγω της όξυνσης του μεταναστευτικού, βρέθηκε σήμερα στο νησί της Σύμης, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος του προβλήματος και την κατάσταση που επικρατεί στο νησί. 

Τα όσα πραγματικά συμβαίνουν στο πολύπαθο αυτό νησί, δεν μπορούν να μεταφερθούν με φωτογραφίες ή βίντεο, πόσω μάλλον με ένα έγγραφο. 

Παρ’ όλα αυτά εμείς θα κάνουμε μια προσπάθεια να αποτυπώσουμε την επικρατούσα κατάσταση, με την παρούσα επιστολή μας.

Στην πραγματικότητα έχει γίνει ΑΠΟΒΑΣΗ στο μικρό ακριτικό νησί και έχει «ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ» από τους μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται ΠΑΝΤΟΥ! 

Τουλάχιστον - 400 - αλλοδαποί βρίσκονται στην Σύμη και έχουν κατακλύσει Αστυνομικό Τμήμα και Λιμεναρχείο, με αποτέλεσμα να κατασκηνώνουν παντού και να κοιμούνται σε χαρτόκουτα. 

Από θέμα συνθηκών υγιεινής δεν γίνεται λόγος, καθότι όλοι αντιλαμβανόμαστε πού εξυπηρετούν τις προσωπικές τους ανάγκες, καθότι η μία τουαλέτα του Α.Τ. Σύμης σίγουρα δεν επαρκεί.

Επειδή η τοπική κοινωνία, καθώς και οι εκεί υπηρετούντες Αστυνομικοί, βρίσκονται στα όριά τους, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού και τη μεταφορά τους σε ειδικές δομές.

• την αύξηση των οργανικών θέσεων στο Α.Τ. Σύμης προκειμένου να ενισχυθεί με μόνιμη δύναμη.

• την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κτηρίου που στεγάζεται το Α.Τ. Σύμης, το οποίο παραχωρήθηκε αυθαίρετα και χωρίς τη συναίνεση της Υπηρεσίας, στο Λιμεναρχείο Σύμης, γεγονός που μας εμποδίζει να προβούμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις για την βελτίωση των συνθηκών παραμονής και διαβίωσης των μεταναστών –προσφύγων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ

Ο Γεν. Γραμματέας

ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος».


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!