Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΪΑΤ ΓΙΑ ΑΙΓΑΙΟ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΟΖ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ & «ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ»!



«Δίκοπο μαχαίρι» αποδεικνύεται τελικά η δήλωση του γνωστού Τζέφρυ Πάϊατ, για την οποία έσπευσαν πολλοί να πανηγυρίσουν «ξέφρενα», επειδή «στηρίζει» την Ελλάδα και όχι την Τουρκία και την πρόσφατη «πειρατική» συμφωνία της με την υπό πολιορκία Τρίπολη της Λιβύης.
Μια δεύτερη όμως ανάλυση, δείχνει το εντελώς αντίθετο, καθώς ανάβει «πράσινο φως» στην επιθετικότητα των Τούρκων!
Ο Αμερικανός Πρέσβης προσέχοντας τις λέξεις του, μίλησε για υφαλοκρηπίδα μόνο των "κατοικημένων νησιών" (βλέπε Κρήτη) και άρα όχι των λεγόμενων "βραχονησίδων", οι οποίες όμως είναι χιλιάδες στις θάλασσές μας και παίζουν ζωτικό ρόλο για τα όρια υποθαλάσσιας (υφαλοκρηπίδα) και θαλάσσιας (ΑΟΖ) οικονομικής αποκλειστικής εκμετάλλευσης!

Ο Πάιατ δεν μίλησε από μόνος του. Ανέφερε την νομική θέση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και άρα των ίδιων των ΗΠΑ, που συνοψίζεται στα εξής:

1. Όλα τα κατοικημένα ελληνικά νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα (και άρα και ΑΟΖ)

2. Τα μη κατοικημένα ελληνικά νησιά "δεν έχουν" υφαλοκρηπίδα (και άρα "δεν έχουν" και ΑΟΖ)...



Οι Η.Π.Α και η Τουρκία στις 11-12 Δεκεμβρίου είχαν δεσμεύσει περιοχές μεταξύ Κρήτης και Κύπρου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Εμείς απλώς συζητούσαμε  για το ποιος θα προταθεί πρόεδρος της ψευτοδημοκρατίας...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!