Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

ΞΕΡΕΤΕ μήπως, τί απέγινε ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Ι ω σ ή φ ο Β' ;

Joseph II of Constantinople.jpg

Λαμβάνοντας αφορμή απο τήν χθεσινή ημέρα της 19ης Ιανουαρίου, όπου εορταζόταν η μνήμη του εν Αγίοις πατρός Μάρκου Μητροπολίτου Εφέσσου του Ευγενικού (1444+), του καί ΑΤΛΑΝΤΟΣ της Ορθοδοξίας, είναι ευκαιρία να φωτίσουμε κατά το δυνατόν, μία άλλη προσωπικότητα της Εκκλησίας, στήν ίδια χρονική περίοδο, που δυστυχώς δεν εστάθη στο ύψος των περιστάσεων.

Ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Ιωσήφ ο Β' γεννήθηκε το 1360. Συνοδεύοντας όλη τήν ορθόδοξη αντιπροσωπεία από τήν Βασιλεύουσα μέ πρώτο τόν αυτοκράτορα Ιωάννη τόν όγδοο Παλαιολόγο, μετέβη στήν Φερράρα αρχικώς και μετά στήν Φλωρεντία γιά τήν διαβόητη Σύνοδο μέ στόχευση ξεκάθαρη των Παπικών τήν Ένωση των δύο Εκκλησιών.

Ήδη στα 79 του χρόνια, ο Πατριάρχης Ιωσήφ ο Β', υπήρξε σαφώς μέ τήν ανθενωτική μερίδα ΠΡΙΝ τήν διεξαγωγή της Συνόδου, αλλά στήν πορεία των εργασιών, ΜΕΤΕΣΤΡΑΦΗ (υπήρξαν ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΕΣ έως άγριες πιέσεις απο πλευράς Λατίνων...) υπέρ της Ενώσεως μέ τους παπικούς και τους ενωτικούς.

Όπως όμως αναφέρεται στίς περιγραφές των χρονικογράφων της Συνόδου (μέ πρώτο τον ονομαστό Συλβέστρο Συρόπουλο), κάποια ημέρα κατά τήν διάρκεια των εργασιών ο (ενωτικός πλέον) πατριάρχης απεβίωσε μέ πολύ άσχημο τρόπο, αφού "εξέμεσεν επί της τραπέζης"!!!!!!!!!.........

Αποτέλεσμα εικόνας για santa maria novella florence
Η ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ 'ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ ΝΟΒΕΛΛΑ' ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ.
ΕΚΕΙ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ (...) ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΕΙ 581 ΧΡΟΝΙΑ,
Η ΣΩΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ Β'.

Λόγω του ότι η περιγραφή είναι ιδιαιτέρως απεχθής και επώδυνος δέν θα δώσουμε άλλα στοιχεία. 

Το γεγονός είναι ότι έφυγε απο τήν ζωή ως ενωτικός και υπέρ της παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας στους Παπικούς καί μέ ότι αυτό τραγικό και αιρετικό συμπεριελάμβανε από τότε, συνέτεινε στο νά παραμείνει  α ζ ή τ η τ η  η σωρός του έως σήμερα, ήτοι 581 έτη σε παπικό ναό στήν Φλωρεντία....ΑΝΩΤΕΡΩ ΤΟ ΤΑΦΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ
ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ
ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ Β'....
(Η ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ
ΓΡΑΦΗ)."ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"

2 σχόλια:

  1. Bιβλιο με τίτλο : O Aγιος Mαρκος ο Eυγενικος και η Eνωση των Eκκλησιών , των εκδόσεων Aδελφοτητος Θεολογων O Σωτηρ , με Συγγραφέα τον Nικο Bασιλειαδη . Bιβλιο με τίτλο : E ι ς έναντι μ υ ρ ι ω ν . O Aγιος Mαρκος ο Eυγενικος και οι Aγωνες του , ολιγαριθμα αντίτυπα . To έγραψε ο Aείμνηστος Iεροκηρυξ Δ. Παναγοπουλος . Bιβλιο με τίτλο : Bιος και πολιτεία του Oσιου και Θεοφορου πατρός ημών Aγιου Mαρκου του Eυγενικου , των εκδόσεων 0ρθοδοξου Tυπου . Bιβλιο για τον Aγιο Mαρκο τον Eυγενικο από την Aποστολικη Διακονία της Eκκλησιας της Eλλαδος , δ ε θυμάμαι ούτε το ονοματεπώνυμο του Συγγραφέα ούτε τον τίτλο του βιβλίου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλουμε να μάθουμε κάθε λεπτομέρεια για τον άσχημο τρόπο που πέθανε.
    Πρέπει να δείχνουμε τι παθαίνουν οι προδότες της Πίστεως.
    Αν δεν μετανοήσουν, τα ίδια ας πάθουν και οι δικοί μας επίσκοποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!