Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

ΕΥΓΕ! Α Ξ Ι Ο Ι ! Αστέρας Τριπόλεως: Το νέο σήμα της ομάδος με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη (βίντεο






Στο έμβλημα της η αρκαδικής ομάδος, πλέον δεσπόζει η φιγούρα του αρχιστράτηγου της Επανάστασης του 1821.



Η αρκαδική ΠΑΕ σε ανακοίνωση της γνωστοποίησε, ότι στο σήμα της ομάδος θα υπάρχει πλέον η κλασσική φιγούρα του έφιππου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του οποίου το όνομα φέρει και το γήπεδο της ομάδος, ενώ στο κάτω μέρος αναγράφεται η επιγραφή «Et in Arcadia ego»!

Επιτροπή για τον ανδριάντα του Θ. Κολοκοτρώνη - ert.gr



ΓΛΥΠΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ –Θεόδωρος ...


Η συγκεκριμένη φράση στα λατινικά, που κυριολεκτικά μεταφράζεται ως «Κι εγώ στην Αρκαδία», έκανε την εμφάνιση της σε πίνακες ζωγραφικής τον 17ο αιώνα.


Et in Arcadia ego | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Αστέρα, η εν λόγω φράση «σφραγίζει τη σχέση το νομού με ολόκληρη την ανθρωπότητα και συμβολίζει το Αρκαδικό Ιδεώδες, που στην πάροδο των χρόνων από τη νοσταλγία για τήν φυσική ζωή μετατράπηκε σε δύναμη και γνώση».



Η ΠΑΕ έδωσε στη δημοσιότητα κι ένα βίντεο – αναδρομή από την ίδρυση της ομάδας το 1931 καθώς το 2021 κλείνει 90 χρόνια και επίσης συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.




πηγή

http://koukfamily.blogspot.com/2020/07/blog-post_418.html


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!