Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

“Η Ελλάδα ΠΟΥΛΗΣΕ σ τ ρ α τ η γ ι κ ή εταιρεία ΟΧΗΜΑΤΩΝ στο Ισραήλ”!!! Όντως; Οι Τούρκοι τά λένε.....

 


«Η Ελλάδα,  (βρισκόμενη) στα πρόθυρα της οικονομικής κρίσεως, πούλησε την στρατηγική μεγαλύτερη εταιρεία στρατιωτικών οχημάτων σε ισραηλινή εταιρεία», γράφουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η μεγαλύτερη βιομηχανία στρατιωτικών οχημάτων στην Ελλάδα (ΕΛΒΟ)  βρισκόμενη στα πρόθυρα οικονομικής κρίσεως θα μεταφερθεί στους νέους ιδιοκτήτες της, τον ισραηλινό συνεταιρισμό 'Plasan' τον Φεβρουάριο. 

Αναφέρθηκε ότι η ισραηλινή εταιρεία πλήρωσε, ήδη, την πρώτη δόση, 1 εκατομμυρίου ευρώ. 


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της DHA, η Στρατιωτική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), η οποία βρίσκεται στη Βιομηχανική Ζώνη  της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη και είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, πωλήθηκε στον συνεταιρισμό του Ισραήλ Plasan για 3 εκατομμύρια ευρώ ως αποτέλεσμα της δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο. 

Ενώ τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ισραηλινή εταιρεία θα αναλάβει την ΕΛΒΟ τον Φεβρουάριο, ανακοινώθηκε, ακόμη, ότι η πρώτη δόση του ενός εκατομμυρίου ευρώ πληρώθηκε χθες.

 Ενώ ο ισραηλινός συνεταιρισμός προσφέρει επενδυτικό σχέδιο 95-135 εκατομμυρίων ευρώ για την εταιρεία,  όπως αναφέρθηκε η επένδυση θα πραγματοποιηθεί για περίοδο 5 ετών.

Η ΕΛΒΟ

Τα δημοσιεύματα αναφέρεται στο ιστορικό της ΕΛΒΟ

Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων Α.Ε. ιδρύθηκε το 1972 ως «Stagier Hellas SA» για την παραγωγή φορτηγών, ελκυστήρων και κινητήρων. 

Μετά τη μεταβίβαση της αυστριακής θυγατρικής στο Ελληνικό Δημόσιο, η εταιρεία μετονομάστηκε σε Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων το 1986. 

Τον Αύγουστο του 2000, μετά από διεθνή διαγωνισμό, το 43% των μετοχών και της διοίκησής του μεταβιβάστηκε στη «Μυτιληναίο».

 Η ΕΛΒΟ τέθηκε σε ειδικό καθεστώς εκκαθάρισης το 2014.

Hurriyet, Akşam,

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

2 σχόλια:

  1. Η προδοσία των (πωλητικών) και πάλι στο μεγαλείο του.
    Ποιό θα είναι το μέλλον άραγε των (πωλητικών) αυτών;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΠΩΣ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ``ΔΑΚΤΥΛΟΣ; `` ΕΠΑΨΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ; Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ, ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΙ ΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΒΡΙΣΚΕΙ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ, ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΔΙΚΤΥΑ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΠΟΡΙΣΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΩΦΕΛΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕΣΤΗΚΥΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ, ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ. Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΟΤΙ, Ο ΜΕΓΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΝΕΑΣ, ΗΤΑΝ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΒΙΕΜΕΚ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ - ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ - ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΒΑΘΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ , ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ.… ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ 1985 , ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΠΑΣΟΚ, ΕΙΧΕ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!