Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Ανατριχίλα... Η πιό σημαντική Π Ρ Ο Φ Η Τ Ε Ι Α των ημερών, για όλους και για όλα! Η πλάνη το βασικό εγχείρημα του διαβόλου......



Προφητείες για τους έσχατους καιρούς 
(Άγιος Νείλος ο μυροβλήτης)


Θά μετασχηματίζονται οί μορφές των ανθρώπων και δεν θα γνωρίζονται οί άνδρες από τίς γυναίκες δια τής αναισχύντου ενδυμασίας και των τριχών της κεφαλής...”


Άγιος Νείλος ο μυροβλήτης

Ο Όσιος Νείλος ο Μυροβλύτης (ο νέος), έζησε τον 16ο αιώνα και καταγόταν ( σύμφωνα με την Ακολουθία του, πού εκδόθηκε το 1847 ), από τον Άγιο Πέτρο τής Κυνουρίας πού είναι το τελευταίο μεγάλο ορεινό κεφαλοχώρι 5km λίγο πρίν το Μοναστήρι τής Παναγίας Μαλεβή ερχόμενοι από Τρίπολη...


Όταν το 1601, ο κατά κόσμον Νικόλαος Τερζάκης ήλθε σε κατάλληλη ηλικία, μαζί με τον θείο του Μακάριο (πού ήταν και δάσκαλος του στα ιερά γράμματα), εντάχθηκαν στο Μοναστήρι τής Παναγίας τής Μαλεβής.

Εκεί ο Νείλος χειροτονήθηκε Ιεροδιάκονος και στη συνέχεια Ιερομόναχος. Κατόπιν πήγε στο Άγιο Όρος, όπου ασκήτευσε στο σπήλαιο του Αγ. Πέτρου του Αθωνίτη (στο Καραβοστάσι ) επί πολλά χρόνια, και είναι άγνωστο πώς τρεφόταν αφού το σπήλαιο εκεί είναι απρόσιτο. 

Πέθανε ειρηνικά στις 12 Νοεμβρίου 1651, στο απλό κελλάκι που έχτισε μέσα στήν σπηλιά του...

Η ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΕΔΩ:

http://ellinonea.blogspot.com/2021/01/blog-post_72.html#more


4 σχόλια:

  1. Θαυμαστός ο θεός εν τις Αγίοις αυτού από του νύν και εως του αιώνος........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν ΔΕΝ υπάρχει η συνειδητή επιστροφή των ανθρώπων στον αληθινό Θεό, ο Θεός θα ενεργήσει οπωσδήποτε και την δικαιοσύνη του πάνω στους αμετανόητους ανθρώπους.

    Μην ακούτε τι λένε οι κάθε λογής πλανεμένοι (κληρικοί και λαϊκοί) της Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι οποίοι λένε ότι δήθεν "ο Θεός είναι ΜΟΝΟ αγάπη". Αυτή η διδασκαλία είναι ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ πλάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευάγριος ο Ποντικός: Κεφάλαια περί διακρίσεως παθών και λογισμών. (Φιλοκαλία των Ιερών Νηπτικών, Τόμος Α΄).

    https://greekdownloads.wordpress.com/2013/06/08/ευάγριος-ο-ποντικός-κεφάλαια-περί-δια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιά ήταν η αίτια της πτώσεως του ανθρώπου;

    Του μακαριστού Αγιορείτου Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.

    https://www.orthodoxianewsagency.gr/orthodoxes-provoles/poia-itan-i-aitia-tis-ptoseos-tou-anthropou

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!