Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Αγώνες πείνας…

 γράφει οΚαταχανάς

Σχόλιο Διόδοτου: 
Ε ναι! .. Αυτή η ανάρτηση είναι αρχειακή και με ιστορικό βάρος. Εύγε στον καταπληκτικό κύριο Καταχανά!!! ..
Τον συγχαίρω επίσης για την επιλογή της φωτογραφίας Τσίπρα στο άρθρο του. 

Είναι από αυτές τις λίγες που αποτυπώνουν το πραγματικό, σπιούνικο και κακιασμένο ύφος αυτού του ξεγάνωτου τενεκέ και αγράμματου κομπλεξικού καταληψία. 

Και το νου μας... γιατί ετοιμάζονται να μάς τον ξαναφορέσουν, δίπλα στον άλλο κομμουνιστικό δικτατορίσκο κούλη, με γαρνιτούρα μαϊντανούς φώφη, μπαρουφάκη κλπ


 

Ο τίτλος του σημερινού άρθρου, είναι εμπνευσμένος από την ομώνυμη τριλογία «Αγώνες πείνας» (the Hunger Games), του 2012, σε σκηνοθεσία Γκάρι Ρος και πρωταγωνιστές τους Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Γούντι Χάρελσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Ντόναλντ Σάδερλαντ και Γουίλοου Σιλντς. 

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Σούζαν Κόλλινς. Η ταινία εξελίσσεται στην Πάνεμ. 

Μία χώρα κάπου στο μέλλον, χωρισμένη σε 13 περιοχές, όπου η κάθε μία έχει τη δική της παραγωγή (άλλη αγροτική, άλλη με μεταλλωρύχους κλπ) και όλες μαζί τροφοδοτούν τη μία περιοχή, που είναι η πρωτεύουσα. 

Η περιοχή 13, έχει καταστραφεί με πυρηνικά, λόγω αντίστασης στην πρωτεύουσα. 

Η Πάνεμ, κάθε χρόνο διοργανώνει «Αγώνες Πείνας» μέχρι θανάτου, παίρνοντας 2 υποψηφίους από κάθε περιοχή, ώστε να τιμηθεί η επέτειος της νίκης της πρωτεύουσας έναντι των στασιαστών. 

Μόνο ένας μένει ζωντανός. 

Στην Περιοχή 12, βρίσκεται η Κάτνις Έβερντιν (Τζένιφερ Λόρενς) η οποία στην πορεία αποδεικνύεται μορφή της επανάστασης με το παρατσούκλι «κοτσυφόκισσα», ένα ιδιαίτερο πουλί, που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. 

Η κοτσυφόκισσα, είναι και το έμβλημα – άβαταρ του ιστολογίου μας.


Ο τίτλος του άρθρου, δικαιολογεί το περιεχόμενό του. Εδώ και μήνες η ανθρωπότητα βιώνει μία άνευ προηγουμένου κατάσταση  ο μ η ρ ε ί α ς. 

Στην Ελλάδα, οι πολίτες είναι όμηροι της μανίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Μέχρι πριν λίγο καιρό, είχαμε όλοι μας την εντύπωση ότι τα όσα πράττει αυτή η κυβέρνηση, είναι εντολές των γνωστών κέντρων: Rothschild + Rockefeller -> Sorros -> Μητσοτάκης. 

Κάναμε όμως μεγάλο λάθος. 

Και το λάθος αυτό, ήρθαν να το επιβεβαιώσουν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Η  Κ Α Υ Τ Η  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!