Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Στήν Ουγκάντα σ κ ο τ ώ θ η κ ε ιμάμης, επειδή είχε .....α σ π α σ θ ε ί τον Χριστιανισμό! ( ΟΧΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ..."ΕΙΔΗΣΕΙΣ"! )



Ιμάμης ενός εκ των μουσουλμανικών τεμενών της Ουγκάντας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από μουσουλμάνους διότι είχε αρνηθεί το ισλάμ και ....πίστεψε στον Χριστό.


Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Uganda Christian News, ο 41ετής τέως ιμάμης του μουσουλμανικού τεμένους Μάκκα στη Ντόλβα του Αΐλεντ της Ουγκάντας Γιουσούφ Κίντου σκοτώθηκε από μουσουλμανικό όχλο, αφού μερικές ημέρες πριν αρνήθηκε το ισλάμ και ασπάσθηκε τον χριστιανισμό.

Στις 12 Ιανουαρίου 2021 το International Christian Concern (ICC) μετέδωσε ότι στις 7 Δεκεμβρίου 2020 ο Γιουσούφ Κίντου, πατέρας τεσσάρων παιδιών, υπέκυψε στα τραύματα, που δέχθηκε κατά τον άγριο ξυλοδαρμό.

Ο πάστορας Αίνδριου Νγιάμα διηγήθηκε στους εκπροσώπους του ICC ότι ο ιμάμης Γουσούφ Κίντου ασπάσθηκε τον χριστιανισμό στις 30 Νοεμβρίου 2020.

«Μιλήσαμε μερικές φορές, και όταν θίγαμε ζητήματα της πίστεως, είχε πολλά επιχειρήματα. Ήταν ένας λαμπρός μουσουλμάνος ιμάμης, ο οποίος παράλληλα σεβόταν την πίστη των άλλων ανθρώπων. Εκείνη την ημέρα ήταν ήσυχος και πρόθυμος. Μου έδωσε χρόνο να του εξηγήσω, γιατί ο Χριστός είναι η μόνη οδός στον Πατέρα. Μετανόησε για τις αμαρτίες του και δεσμεύθηκε να ακολουθήσει τον Χριστό», ανέφερε για τη συζήτησή του με τον Γιουσούφ ο προτεστάντης πάστορας.

Τρεις ημέρες μετά τον ασπασμό του χριστιανισμού τον Γιουσούφ εγκατέλειψε η γυναίκα του. Πήρε δύο μικρότερα παιδιά και αναχώρησε για το σπίτι του πατέρα της στην περιοχή Μπουγκίρι, αφήνοντάς τον με δύο μεγαλύτερα παιδιά.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αργότερα ο Γιουσούφ «ξυλοκοπήθηκε άγρια και αφέθηκε αναίσθητος. Οι μεγαλύτεροι υιός και κόρη του δεν μπόρεσαν να τον βοηθήσουν αμέσως και το πρωί, όταν ο πάστορας Αίντριου έφθασε στο σπίτι, τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου και πέθανε».

Μετάφραση του Βασιλείου Μεταφράστοφ

ΕΟΔ - Ενωση Ορθοδοξων Δημοσιογραφων


1/15/2021

https://gr.pravoslavie.ru/136732.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!