Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Πές μας πρώτα από ΠΟΥ κρατά η 'ΣΚΟΥΦΙΑ' σου, αλλά καί ΠΩΣ Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ ονομάζεσαι καί ΑΣΕ ΗΣΥΧΗ τήν Εκκλησία καί Τήν Θεία Κοινωνία κατά μέρος!

 

Νέο “χτύπημα” Μόσιαλου γιά τήν Θεία Κοινωνία: “Γιατί η Εκκλησία επιμένει στόν τρόπο όπου ενέχει κινδύνους γιά τήν δημόσια υγεία”;

Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ "ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΟΥ" ΓΙΩΡΓΑΚΗ,
ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ...ΛΟΝΔΙΝΑ!


ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Το θέμα της Θείας Κοινωνίας επανέφερε στο προσκήνιο ο καθηγητής της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου κ. "Ηλίας Μόσιαλος"* μέσα από ανάρτηση σου στο 'Facebook'.

O κ. Μόσιαλος δεν δίστασε να αναφερθεί στην επιμονή (!!!) της εκκλησίας αναφορικά με την τέλεση του μυστηρίου με τον τρόπο που επικράτησε τους τελευταίους αιώνες και τον συνωστισμό σε αρκετές εκκλησίες σε περίοδο πανδημίας, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αντιβαίνουν τους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας....

Ακόμη ζητά εξηγήσεις από την Εκκλησία “γιατί επιμένει σε ένα τρόπο διανομής που ενέχει κινδύνους για τη δημόσια υγεία”

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του:

https://www.vimaorthodoxias.gr/eipan/neo-quot-chtypima-quot-mosialoy-gia-tin-theia-koinonia-quot-giati-i-ekklisia-epimenei-ston-tropo-opoy-enechei-kindynoys-gia-ti-dimosia-ygeia-quot/

 "Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

28 σχόλια:

  1. Να αναπτύξει την επιχειρηματολογία του σε βάση ορθολογιστική, το καταλαβαίνω - δεν θα περίμενα κάτι διαφορετικό εξάλλου. Αλλά να μιλάει ως θεολογών και δογματολογών, αυτό με ξεπερνάει. Βάλε την μασκούλα σου κ. πως-σε-λένε, και άσε τους θεολογικούς ορισμούς γι αυτούς που είναι φωτισμένοι από το Άγιον Πνεύμα, μόνο αυτοί μιλάνε στην Εκκλησία, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις. Τους υπόλοιπους τους αγνοούμε.
    ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΡΜΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε, αυτό προσπαθούμε νά ενημερώσουμε, ήτοι αυτός που μιλάει - πέραν της όποιας μορφώσεως καί καταρτήσεώς του - άν είναι αυτός που λέει ότι είναι, ή ...ΑΛΛΟΣ !
      Γιά νά τό λέμε ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, αφού υπήρξαν άλλως τε σχετικά δ η μ ο σ ι ε ύ μ α τ α.....

      Διαγραφή
  2. Μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος: «Η νέα τάξη πραγμάτων θέλει ένα άθεο και αντίχριστο κράτος», (08/01/2021).

    https://www.youtube.com/watch?v=wG4uSzeg0s4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..Κάποιοι επιστήμονες, που, χωρίς διάκριση, παρεμβαίνουν, σοφιολογούν και αποφαίνονται για θέματα ανερμήνευτα, ακόμη και από θεολογικής πλευράς, όπως είναι τα θέματα της πίστεως και των Μυστηρίων της Εκκλησίας, αγνοούν, εν γνώσει ή εν αγνοία τους, ότι ο μόνος τρόπος προσεγγίσεως τέτοιων υπερλογικών θεμάτων δεν είναι η λογική και η γνώση, αλλά η πίστη.
    Όπως μαρτυρεί, μάλιστα, ο Άγιος Νεκτάριος, «η πίστις των Χριστιανών εμαρτυρήθη διά της ιστορίας, ως ασφαλής και βεβαία γνώσις. Η πίστις, καίτοι μη υπαγομένη εις κανόνας ερεύνης, ουχ ήττον έχει ασφαλή και βεβαίαν την πληροφορίαν. Μεταβαίνομεν εις την απόδειξιν της αληθείας της θείας ημών πίστεως εξ ιστορικών γεγονότων».

    .. Πώς είναι δυνατόν, συνεπώς, τα υπέρ λόγον και έννοιαν θαύματα της Εκκλησίας, που η ίδια η επιστήμη της Θεολογίας ομολογεί ότι δεν προσεγγίζονται λογικά, να επιχειρούν κάποιοι επιστήμονες, άλλων επιστημών, να τα ερμηνεύουν με λογικές αποδείξεις, αμφισβητώντας, μάλιστα, την πνευματική τους οντολογία και, κατά συνέπεια, την μυστηριακώς και υπερφυσικώς θαυματουργική ενέργεια του Αγίου Πνεύματος μέσω της οποίας λειτουργούν;

    Ο Άγιος Νεκτάριος γράφει, σχετικά με παρόμοιες παρεισφρήσεις, που συνέβαιναν και στην εποχή του: «Πάσαι αι θεωρίαι των διαφόρων επιστημών δεν επιδέχονται τας αυτάς αποδείξεις, αλλ’ εκάστη έχει ιδίας αποδείξεις, αρμοδίας εις την εαυτής φύσιν. Άλλας αποδείξεις έχουσιν αι μαθηματικαί επιστήμαι, άλλας αι φυσικαί, άλλας η φιλοσοφία, άλλας η ιστορία και άλλας η θεολογία.
    Διό και ορθός παραλογισμός είναι η απαίτηση της εφαρμογής της μιας επί των λοιπών και των λοιπών επί της μιας. Πώς είναι, λόγου χάριν, δυνατή φυσική απόδειξις, λαμβανομένη από τας καταληπτάς ενεργείας των ορατών όντων των υλικών κτισμάτων, να εφαρμοστεί εις τας ακαταλήπτους βουλάς του Θεού του Αοράτου, του Πανσόφου και Παντοδυνάμου, του αοράτως ενεργούντος, του δι’ εμπνεύσεως αλλοιούντος τας αρχάς, τας πεποιθήσεις και τας πίστεις των ανθρώπων;
    Ως, άρα, εκάστη επιστήμη κέκτηται ιδίας αποδείξεις προς απόδειξιν των θεωρημάτων αυτών, ούτω και η θεολογία κέκτηται ιδίας αποδείξεις, οικείας τω θεωρητικώ αυτής χαρακτήρι.
    Αι αποδείξεις της θεολογίας, ας αύτη κέκτηται και ας ποιείται χρήσιν προς απόδειξιν της θειότητος της πίστεως ημών, είναι εκείναι, ας ο θεοδίδακτος Απόστολος Παύλος, εδίδαξεν ημάς. Ούτος, γράφων προς τους Κορινθίους περί του κηρύγματος αυτού, έλεγεν ότι δεν έγινε με πειστικούς λόγους της ανθρωπίνης σοφίας, αλλά με απόδειξιν πνεύματος και δυνάμεως.
    Και τούτο, έλεγεν, ηυδόκησεν ο Θεός, ίνα μη λογισθεί η πίστις κατασκεύασμα ανθρωπίνης σοφίας, αλλ’ έργον και κατόρθωμα της δυνάμεως του υψίστου: ”ίνα η πίστις υμών μη ή εν σοφία ανθρώπου, αλλ’ εν δυνάμει Θεού”».

    > https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/40061-pos-apanta-o-agios-nektarios-stous-epistimones-pou-polemoun-ti-theia-koinonia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε υ χ α ρ ι σ τ ο ύ μ ε ιδιαιτέρως γιά τήν ωφελιμότατη παρέμβασή σας.
      (Οι νεοεποχίτες καί νεοταξίτες που τούς έχουν δώσει "γραμμή" καί μεθόδους νά μας ...σκάψουν τόν λάκκο, μάλλον δέν ιδρώνουν από αυτές τίς θέσεις, αφού αλλοιώς θά χάσουν τά "στηρίγματά τους", τίς θεσάρες τους καί τήν δημόσια προβολή τους.
      Όσο "πετροβολούν" τήν Πίστη μας καί Τόν Χριστό μας, θά είναι πάντα στόν "αφρό"!)

      Διαγραφή
  4. Το υπουργειο παιδιας και θρησκευματων και η κυβερνηση
    δεν εχουν καμια αρμοδιοτητα στα της Εκκλησιας
    εξαλου δεν ειναι και οτι καλιτερο στον επαγγελματικο τους χωρα
    αποδεικνυοντε εκ των εργων τους τελειως αναρμοδιοι και ανικανοι
    εχουν οδηγησει το κρατος στην εσχατη φτωχια διερυξαν τα συνορα
    και μπαινουν αλλοεθνοις και αλλοθρησκοι
    λαθροεισβολεις απο παντου και καθε εχθρος και καταλυτης .
    Τι δουλεια εχει ο καισαρας στα του Θεου ο Θεος δεν του εδωσε καμια αρμοδιοτητα στα της Εκκλησιας,
    αρμοδιοτητα εχουν οι οι Ιερεις και Αρχιερεις τους οποιους ο Θεος κατεστησε στη διακονια του.
    Κατεστρεψαν το κρατος θελουν να καταστρεψουν και την Εκκλησια.
    Ποιος εδωσε εξουσια στον Μοσιαλη για να αλλαξει τον τροπο μεταδωσεως της θειας κοινωνιας
    αυτος δεν ξερει τι ειναι θεια κοινωνια και τι μεταδιδεται με τη λαβιδα
    ειναι δυνατον το σωμα και το αιμα του Χριστου η πηγη της ζωης και της αθανασιας να μεταδιδει τον θανατο
    Αλλοι μεταδοδουν τον θανατο αυτοι που κατασκευασαν τον κορονοιο και τα οπλα για να εξωλεθρευσουν με τη νεα ευερεση του κορονοιου τις ψυχες και τα σωματα των ανθρωπων με τα οπλα.
    Το Θεο που ειναι η Αυτοζωη αυτον θελουν να αποκλεισουν απο τη ζωη μας μαγαριζοντας τα μυστηρια και κλεινοντας τις Εκκλησιες για να μπορουν ανετα να μας εξωλοθρεψουν.
    Θα τους φυγει η επαρση Ζει Κυριος ο Θεος ,Αυτος θα συνριψει τους εχθρους Του κατω απο τα ποδια του ως σκευοι κεραμεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. - Όσο οι άνθρωποι θα ζητούν τη Θεία Κοινωνία ο σατανάς δεν θα έχει δύναμη .

    -Πάτερ, ο κόσμος είναι πολύ αδύνατος στην πίστη και, εάν εμείς γίνουμε ιερείς, θα μας ζητούν επιχειρήματα για την ύπαρξη του Θεού. Πώς εμείς μπορούμε να τους δίνουμε καλές και σαφείς αποδείξεις;

    Και ο Πατήρ τους απαντούσε:

    Οι καλλίτερες αποδείξεις για την ύπαρξη του Θεού πρέπει να είναι οι ζωές μας, έτσι όπως το αποδείκνυαν οι Άγιοι Πατέρες και μας λέει και ο Απόστολος Πέτρος: «Άγιοι γίνεσθε, ότι εγώ άγιος ειμί» (Α’ Πέτρ. 1, 16) και «ότι εγώ ειμί Κύριος ο αναγαγών υμάς εκ γης Αιγύπτου είναι υμών Θεός, και έσεσθε άγιοι, ότι άγιος ειμί εγώ Κύριος» (Λευϊτ. 11, 45).

    - Το Αίμα του Αμνού της Θείας Μεταλήψεως συντηρεί την ψυχή βαθύτατα και στηρίζει τον κόσμο να στέκεται στα πόδια του. […] Ιδού γιατί όλος ο κόσμος θα έπρεπε να είναι στη Θεία Λειτουργία, διότι η παράταση της ζωής του είναι δώρο της Θείας Λειτουργίας. […]
    Συνεπώς όσο καιρό θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ζητούν τη μετάνοια και τη Θεία Κοινωνία,
    ο σατανάς δεν θα έχει δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ

      - Τον εμποδίζει η δύναμη του Θεού.

      Αλλά, αφ’ ότου σκοτεινιάσει υπερβολικά ο νους των ανθρώπων, ώστε να αρνούνται με τη θέλησή τους τη Θεία Λειτουργία, λόγω της απιστίας τους, τις ημέρες εκείνες θα καταπαύσει να τελείται η θυσία αυτή και θ’ αρχίσει το «βδέλυγμα της ερημώσεως».

      Διαγραφή
  6. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει ότι βάλλονται εναντίον της πίστης μας και του ενός Τριαδικού Θεού. Έχουν μπαζωθεί τόσο πολύ από τα δαιμόνια που αγνοούν ότι αν αλλάξει κάτι από τις γραφές έστω και ένα ή , ή ένα και είναι βλασφημία και ακυρώνει την θεραπευτική ψυχής και σώματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας που δεν είναι θρησκεία αλλά αποκάλυψη και πολεμούν οι δύσμοιροι όπως και η αστυνομία και όσοι προδίδουν πίστην , πατρίδα, λαό ότι δεν μπορούν να τα βάζουν με τον Θεό γιατί για το καλό τους πρέπει να κατηχηθούν γιατί όταν θα θέλουν να μετανοήσουν ίσως είναι πολύ αργά γι αυτούς . Ο Θεός δεν έχει ανάγκη από εμάς , αλλά εμείς έχουμε ανάγκη από Αυτόν να μας ελεήσει. Εύχομαι καλή μετάνοια σε όλους λένε το τίποτα όλη μέρα , κάθε μέρα γιατί έγιναν πιο μωροί από τις μωρές παρθένες για το δικό τους καλό. Γιατί σκοτώνουν πατρίδα και γένος και έχουν πεισθεί ότι μιλάνε για το καλό του κόσμου. Έφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε ΚΑΠΟΤΕ πρέπει όχι απλώς νά καταλάβουμε, αλλά νά ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ στό πετσί μας, ότι ΟΛΟΙ αυτοί ΕΚΤΕΛΟΥΝ Δ Ι Α Τ Ε Τ Α Γ Μ Ε Ν Η υπηρεσία!
      Τελεία καί παύλα!
      Δέν είναι δικές τους "αυθόρμητες" πρωτοβουλίες αυτές οι τοποθετήσεις!

      Διαγραφή
  7. ΠΡΟΣ όλους τούς φίλους αναγνώστες:
    Πώς ονομάζεται στ' αλήθεια αυτός ο "πολυπράγμων" εκ Λονδίνου (καί πρώην υπουργός της πασοκοκρατίας του Γιωργάκη) κύριος, που ΣΥΝΕΧΩΣ τόν καλούν (τυχαία!) τά βοθροκάναλα νά ...αποφαίνεται επί παντός επιστητού;
    Εκδίδει ΝΑΙ, ή ΟΧΙ βιβλία του στό εξωτερικό;
    Άν ΝΑΙ, τότε ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ τά υπογράφει ;;;;
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ, ή όχι ακόμα;
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ καί μήν στέκεσθε μόνο στήν ανταλλαγή των όποιων επιχειρημάτων, ΑΛΛΟΥ είναι η ουσία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΕΧΘΗ . ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΤΑΓΟΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ Κ. MOSHA ? ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ . ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ .ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ https://agiosminas.gr/2016/05/%CE%BA%CE%B1%CE%AF-%CF%80%CF%8D%CE%BB%CE%B1%CE%B9-%E1%BC%85%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%BF%E1%BD%90-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%8D%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BD-%CE%B1%E1%BD%90%CF%84/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Iδου η Σωστή Aπαντηση :

      Διαγραφή
    2. Mnτροπολιτης Moρφου Nεοφυτος10 Ιανουαρίου 2021 στις 12:17 π.μ.

      Κάθε φορά που κοινωνάτε κατά τον πατροπαράδοτον τρόπον , που θέλει η
      μητέρα Εκκλησία αιώνες τώρα να κοινωνούμε , είναι μια ομολογία πίστεως .

      Διαγραφή
  9. Σεβαστε διαχειριστα του site , αναγνώστες και αναγνωστριες του άρθρου , σε μια περιπλάνηση του διαδικτύου είδα photo με "Oρθοδοξο" Σέρβο κληρικό να μ ε τ α δ ι δ ε ι την Θεία Eυχαριστια στους "πιστούς" μέσα σε .... χ α ρ τ ο μ α ν τ η λ ο !!!! Oι "πιστοί" Σέρβοι A π ο δ ε χ ο ν τ α ν αυτή τη π ρ ω τ ο γ ν ω ρ η ε ξ υ β ρ ι σ η του Aγιου Πνευματος . Aυτo ίσως εξηγεί μερικώς το γιατι έγιναν οι Σέρβοι παραλήπτες , αποδέκτες των "A v θ ρ ω π ι σ τ ι κ ω ν" B o μ β ω ν τις οποίες ε ρ ι ξ α ν πάνω τ ο υ ς οι NATOικοι N τ α β α τ ζ η δ ε ς , με μπροστάρηδες τους Aμερικανους g a n g s t e r s .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O υ δ ε π ο τ ε ακούστηκε η δημοσιεύτηκε είδηση για μετάδοση νοσήματος από τη Θεία Eυχαριστια , στη Θεία Eυχαριστια βρίσκεται ο I δ ι ο ς ο Xριστος , ο I δ ι ο ς ο Θεός , ο Oποιος είναι π υ ρ κ α τ α ν α λ ι σ κ ο ν , ο π ω ς σημειώνει στην επιστολή προς Eβρ. ο Aποστολος των εθνών : ο άρτος και ο οίνος μ ε τ α β α λ λ ο ν τ α ι από το Aγιο Πνεύμα σε μ α τ ω μ ε ν ε ς σ α ρ κ ε ς του Kυριου και Θεού και Σωτήρος Iησου Xριστου , είναι μ υ σ τ η ρ ι ο A σ υ λ λ η π τ ο για την Avθρωπινη λογική , δ ε το κατανοεί το π ε π ε ρ α σ μ έ ν ο μυαλό μας .

      Διαγραφή
    2. Είμαι 89 ετών ιερέας.Κατά τη διάρκεια της ιερατικής μου διακονίας κοινώνησα πολύ κόσμο και με σοβαρές μεταδιδόμενες ασθένειες.Τον καιρό που το ειτς ήταν στο αποκορύφωμά του,μια Κυριακή ήλθε ένας νέος στο Ιερό και μου είπε:πάτερ έχω έιτς και θέλω να κοινωνήσω,έφερα και κουταλάκι.Εγώ του είπα,φύλαξε το κουταλάκι και να πάς να σταθείς τελευταίος στη σειρά και θα σε κοινωνήσω όπως τους άλλους.Έτσι έγινε και εγώ κατελυσα το περίσευμα της Θείας Κοινωνίας και όπως βλέπετε όχι μόνο δεν έπαθα τίποτα,άλλά ζω και πλησιάζω τα 90 με καθαρό νου και διαύγεια πνεύματος.
      Αυτός ο θόρυβος που γίνεται τώρα με τον κορονοϊό είναι αποτελεσμα άγνοιας και απιστίας το λιγότερο που θα πω.
      Η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου,είναι η τροφή της ψυχής για να ζήσει,σύμφωνα με τον ίδιο τον Κύριο.Διαβάστε το έκτο κεφάλαιο του κατά Ιωάννου για να καταλάβετε την αλήθεια.Oσοι δε κοινωνούν έχουν ψυχή νεκρή όχι ζωντανή,γιατί από ζωντανό οργανισμό όταν λείψει η τροφή πεθαίνει δεν είναι έτσι;

      Διαγραφή
    3. Aναγνωστες και αναγνωστριες του άρθρου , η χρησιμοποιnσn κουταλιού μ ι α ς X ρ η σ ε ω ς γι' αυτό το A σ υ λ λ η π τ ο στην Avθρωπινη λογική μ υ σ τ η ρ ι ο , α π ο τ ε λ ε ι και ειναι : ε ξ υ β ρ ι σ η του Aγιου Πνεύματος , n β λ α σ φ η μ ι α κατά του Aγιου Πνεύματος . Aμαρτια η οποία ο υ κ αφεθησεται ο υ τ ε εν τω νυν ο υ τ ε εν τω μελλοντι αιωνι , ο π ω ς είπε ο I δ ι ο ς ο Xριστος και το έγραψαν οι μαθητές Toυ , οι μετέπειτα Iεραποστολοι .

      Διαγραφή
    4. Eυαγγελιον Iωαννου , έκτο χωριο10 Ιανουαρίου 2021 στις 12:12 π.μ.

      ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν , ὁ π ι σ τ ε ύ ω ν εἰς ἐ μ ὲ ἔχει ζ ω ὴ ν α ἰ ώ ν ι ο ν . ἐ γ ώ ε ἰ μ ι ὁ ἄρτος τῆς ζ ω ῆ ς . οἱ πατέρες ὑμῶν ἔφαγον τὸ μάννα ἐν τῇ ἐρήμῳ καὶ ἀπέθανον · o ὗ τ ό ς ἐ σ τ ι ν ὁ ἄρτος ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβαίνων , ἵνα τις ἐξ α ὐ τ ο ῦ φάγῃ καὶ μ ὴ ἀποθάνῃ . ἐ γ ώ ε ἰ μ ι ὁ ἄρτος ὁ ζ ῶ ν ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβάς · ἐ ά ν τις φάγῃ ἐκ τ ο ύ τ ο υ τοῦ ἄρτου , ζ ή σ ε τ α ι εἰς τὸν α ἰ ῶ ν α . καὶ ὁ ἄρτος δὲ ὃν ἐ γ ὼ δ ώ σ ω , ἡ σ ά ρ ξ μ ο υ ἐ σ τ ι ν , ἣν ἐ γ ὼ δ ώ σ ω ὑπὲρ τῆς τοῦ κόσμου ζ ω ῆ ς . εμάχοντο οὖν πρὸς ἀλλήλους οἱ Ἰουδαῖοι λέγοντας · πῶς δύναται ο ὗ τ ο ς ἡμῖν δοῦναι τὴν σάρκα φαγεῖν ; εἶπεν οὖν αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς · ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν , ἐ ὰ ν μ ὴ φάγητε τὴ σάρκα τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου καὶ πίητε αὐτοῦ τὸ αἷμα , ο ὐ κ ἔχετε ζ ω ὴ ν ἐν ἑαυτοῖς . ὁ τρώγων μου τὴ σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἔχει ζ ω ὴ ν αἰώνιον , καὶ ἐ γ ὼ ἀ ν α σ τ ή σ ω αὐτὸν ἐν τῇ ἐσχάτῃ ἡμέρᾳ . ἡ γὰρ σ ά ρ ξ μου ἀ λ η θ ῶ ς ἐ σ τ ι β ρ ῶ σ ι ς , καὶ τὸ αἷμά μου ἀ λ η θ ῶ ς ἐ σ τ ι π ό σ ι ς . ὁ τρώγων μου τὴ σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἐν ἐ μ ο ὶ μ έ ν ε ι , κἀγὼ ἐν αὐτῷ .

      Διαγραφή
    5. Aποστολος των εθνών , πρώτη προς Koρινθιους επιστολή , 2ο χωριο , έκτο ως όγδοο στίχο10 Ιανουαρίου 2021 στις 12:20 π.μ.

      Σοφίαν δὲ λαλοῦμεν ἐν τοῖς τελείοις , σοφίαv δὲ ο ὐ τοῦ αἰῶνος τούτου , ο ὐ δ ὲ τῶν ἀρχόντων τοῦ αἰῶνος τούτου τῶν καταργουμένων · ἀλλὰ λαλοῦμεν σοφίαν Θεοῦ ἐν μυστηρίῳ , τὴν ἀποκεκρυμμένην , ἣν προώρισεν ὁ Θεὸς πρὸ τῶν αἰώνων εἰς δ ό ξ α ν ἡμῶν , ἣν ο ὐ δ ε ὶ ς τῶν ἀρχόντων τοῦ αἰῶνος τούτου ἔγνωκεν · ε ἰ γὰρ ἔγνωσαν , ο ὐ κ ἂν τὸν Κύριον τῆς δ ό ξ η ς ἐσταύρωσαν ·

      Διαγραφή
    6. Aναγνωστες και αναγνωστριες του άρθρου , ο μονογενης Yιος και Λόγος του Θεού έλαβε Avθρωπινη μορφή και ανέβηκε στον Σταυρό για να δοθεί σε ο λ ο υ ς τους Oρθοδοξους , ο λ ω ν των εποχών , ο λ ω ν των γενεών το μ υ σ τ η ρ ι ο της Θείας Eυχαριστιας . Oι A v ο μ ο ι Iουδαιοι της εποχής εκείνης σταυρωσαν τον Kυριον της δ ό ξ η ς για ν' α π α λ λ α γ ο ύ ν από τη διδασκαλία Toυ και από τους ελέγχους Toυ , α γ ν ο ω ν τ α ς ότι Tov ανέβασαν στον Σταυρό για να μπορούμε να έχουμε π ρ ο σ β α σ η στο π ο τ η ρ ι ο της Z Ω H Σ των A χ ρ α ν τ ω ν του Xριστου μ υ σ τ η ρ ι ω ν . A θ ε λ α τ ο υ ς , ε κ π λ η ρ ω σ α ν τις προφητείες οι οποίες περιέγραψαν τη Λ υ τ ρ ω τ ι κ η , Σ τ α υ ρ ι κ η , Θ υ σ ι α του Σωτήρος Xριστου .

      Διαγραφή
    7. Aποκαλυψις Iωαννου , πέμπτο χωριο , έκτο στίχο10 Ιανουαρίου 2021 στις 12:26 π.μ.

      .. εἶδον ἐν μέσῳ τοῦ θρόνου καὶ τῶν τεσσάρων ζῴων καὶ ἐν μέσῳ τῶν πρεσβυτέρων ἀρνίον ἑστηκὸς ὡς ἐ σ φ α γ μ έ ν ο ν ..

      Διαγραφή
    8. Σεβαστε διαχειριστα του site , αναγνώστες και αναγνωστριες του άρθρου , στη photo διακρίνεται : To π ο τ η ρ ι ο της Z Ω H Σ του ε σ φ α γ μ έ v o υ αρνιου , το ε ι σ ι τ η ρ ι ο και δ ι α β α τ η ρ ι ο για τον π α ρ α δ ε ι σ ο , α ν ε υ επιστροφής .

      Διαγραφή
    9. Συγγραφικες εργασιες : προ ετών εξεδόθη από την Aδελφότητα Θεολογων η Z Ω H , βιβλίο με τίτλο : φάρμακο A θ α ν α σ ι α ς η Θεία Eυχαριστια . Bιβλιο του Aγίου Nικοδημου με τίτλο : περί της συνεχούς μεταληψεως , των εκδοσεων Mυριοβιβλος . To περιεχόμενο του είναι ε ν τ υ π ω σ ι α κ ο με διαχρονική α ξ ί α . O αείμνηστος ιεροκηρυξ Δ. Παναγοπουλος έγραψε επίσης βιβλίο για τη Θεία Eυχαριστια με τίτλο : το A ν τ ι δ ο τ ο του μ n αποθανειν , α λ λ α είναι ολιγαριθμα τα αντίτυπα στην εποχή μας .

      Διαγραφή
    10. Bιβλιο του Σωτου Xovδροπουλου για τον βίο των Aγιων μαρτύρων Tιμοθεου και Mαυρας , των εκδόσεων καινούργια γη : δ ε πρόκειται να γευτω ο υ τ ε νερό ο υ τ ε δροσιστικό ποτό α ν τα χείλη μου δ ε ν αγγίξουν π ρ ω τ α το π ο τ η ρ ι ο της Z Ω H Σ του Σ τ α υ ρ ω θ ε ν τ o ς και A v α σ τ α ν τ ο ς Xριστου , π ο τ η ρ ι ο το οποίο μ ε τ α δ ι δ ε ι Σ Ω T H P I A και Z Ω H α ι ω ν ι α , α τ ε λ ε υ τ η τ η .

      Διαγραφή
  10. Ξύλινη η γλώσσα του πρώην πολιτικού που πολύ μας ζαλίζει τελευταία με την επιδημία του κορωναϊού. Τέσσερις φορές μιλά για ταυτοτικά χαρακτηριστικά, ενώ την θεία Ευχαριστία μόνο μια φορά αναφέρει ως θεία. Τις υπόλοιπες τρεις την αναφέρει απλά ως Ευχαριστία. Μήπως φταίει η καταγωγή του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ένας καθηγητής οικονομικών, που παριστάνει τον Θεολόγο μας έλειπε τώρα. Ξέρετε κάτι κύριε καθηγητά; Οι πολίτες δεν κινδυνεύουν από τον κοροϊδοϊό, αλλά από κάτι αλήτες σαν και του λόγου σου,που έφεραν την Ελλάδα μας στο χάλι που είναι(και δεν εννοώ μόνο οικονομικά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!